Grappig en creatief zijn maakt je aantrekkelijker, maar…

Grappig en creatief zijn maakt je aantrekkelijker
Grappig en creatief zijn maakt je aantrekkelijker

Grappig en creatief zijn maakt je aantrekkelijker

Je hoopt dat uiterlijk niet alles is als het gaat om daten. Met humor, warmte en creativiteit zou je toch ook aantrekkelijk kunnen zijn. En dat is zeker waar, in ieder geval voor mannen. Vrouwen daarentegen hebben minder geluk. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over psychologie op deze website


Grappig en creatief zijn maakt je aantrekkelijker


Een studie gepubliceerd in Royal Society laat zien dat als je een gemiddeld aantrekkelijke of lelijke man bent, geestig, onderhoudend en fantasierijk zijn je aantrekkelijkheid zal vergroten. Het onderzoek van de Abertay University, ondervroeg 89 mannen en vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar.

Eén groep deelnemers is gevraagd om de aantrekkelijkheid van mannen en vrouwen te beoordelen zonder iets over hen te weten. Een tweede groep deelnemers beoordeelde dezelfde mensen, maar deze keer kregen ze informatie over hun persoonlijkheden.

De persoonlijkheid kwam in de vorm van korte essays die ze hadden geschreven. In de ene werd hen gevraagd een schilderij te beschrijven, en in de andere werd hen gevraagd om een ​​extra toepassing voor een autoband uit te vinden.


Wist je dat Praten met knappe vrouw mannen dommer maakt .

Deze essays zijn beoordeeld op creativiteit, fantasierijkheid, geestig en bijvoorbeeld intelligentie.

De deelnemers beoordeelden minder fysiek aantrekkelijke mannen die creatieve essays hadden geschreven als aantrekkelijker. Ze beoordeelden minder fysiek aantrekkelijke vrouwen die creatieve essays hadden geschreven als minder aantrekkelijk.

Ondertussen werden de knapste vrouwen als de meest aantrekkelijke beschouwd, ongeacht hoe creatief ze waren. Het slechte nieuws voor vrouwen is dus dat het hebben van een interessante persoonlijkheid weinig zal doen om de datingvooruitzichten te verbeteren. Sterker nog, het kan je als vrouw zelfs schaden.


Wist je dat Extremisten kort van geheugen zijn.

Onderzoeker Watkins gelooft dat de dubbele standaard kan verklaren met evolutionaire biologie. Hij denkt dat vrouwen ‘selectiever’ zijn bij het kiezen van een partner en dat creativiteit een teken kan zijn van meer intelligentie.


Bron en meer informatie: Christopher D. Watkins: Creating beauty: creativity compensates for low physical attractiveness when individuals assess the attractiveness of social and romantic partners, in Royal Society, 19 april 2017