Grootste verzekeringsmaatschappijen wereldwijd 2019 – De top 10

0
Grootste verzekeringsmaatschappijen wereldwijd 2019
Grootste verzekeringsmaatschappijen wereldwijd 2019

Grootste verzekeringsmaatschappijen wereldwijd 2019 – De top 10

Forbes heeft uitgezocht wat de grootste verzekeringsmaatschappijen zijn en wat ze ‘bezitten’. Bij onze Duitse broeders van Allianz gaat het om bijna 1.000 miljard euro. Lees meer…


Grootste verzekeringsmaatschappijen wereldwijd 2019
Grootste verzekeringsmaatschappijen wereldwijd 2019

Lees hier->>> meer over het bedrijfsleven op deze website…


Grootste verzekeringsmaatschappijen wereldwijd 2019 – De top 10


10. American Insurance Group, Verenigde Staten – € 439 miljard

American Family Insurance, ook afgekort als AmFam, is een Amerikaans bedrijf dat vele verschillende typen verzekeringen aanbiedt.


9. Dai-Ichi Life Insurance, Japan – € 454 miljard

Sinds 2013 heeft Dai-Ichi Life Insurance het de meeste activa van alle beursgenoteerde bedrijven in Japan met een totaal van 33 biljoen yen op haar balans. Dit is meer dan twee keer de totale activa van nummer 2, de Tokyo Electric Power Company.


8. Manulife Financial, Canada – € 461 miljard

Manulife Financial Corporation is een Canadese multinationale verzekeringsmaatschappij en financiële dienstverlener met hoofdkantoor in Toronto, Ontario, Canada. Het bedrijf opereert in Canada en Azië als “Manulife” en in de Verenigde Staten voornamelijk via de John Hancock Financial-divisie.


7. Aviva, Verenigd Koninkrijk – € 475 miljard

Aviva plc is de grootste verzekeraar in het Verenigd Koninkrijk en de op een na grootste van Canada. Het bedrijf is in 28 landen actief, waaronder Nederland, Frankrijk en Canada. In Nederland had Aviva lange tijd een belang van circa 40% in de Delta Lloyd Groep, deze heeft de onderneming begin 2013 verkocht. Verder heeft het kleinere deelnemingen in Wegener, Wessanen en, tot de onteigening, SNS Reaal.


6. Generali Group, Italië – € 524 miljard

Assicurazioni Generali S.p.A. of Generali Group wordt meestal aangeduid als Generali. Het is opgericht in 1831 en is daarmee een van de oudste verzekeraars ter wereld. Het hoofdkantoor staat in Triëst. Generali biedt een breed pakket van verzekeringen aan, maar levensverzekeringen zijn veruit het meest belangrijk en de overige verzekeringen maken een kwart van de totale premie-inkomsten uit.


5. MetLife, Verenigde Staten – € 617 miljard

MetLife, Inc. is de houdstermaatschappij van de Metropolitan Life Insurance Company, beter bekend als MetLife, en haar dochterondernemingen. Het is één van de grootste wereldwijde aanbieders van verzekeringen, lijfrentes en pensioenvoorzieningen, met 90 miljoen klanten in meer dan 60 landen.


4. Prudential Financial, Verenigde Staten – € 727 miljard

Prudential Financial, Inc. is een Amerikaans Fortune Global 500- en Fortune 500-bedrijf waarvan de dochterondernemingen verzekeringen, beleggingsbeheer en andere financiële producten en diensten leveren aan zowel particuliere als institutionele klanten in de Verenigde Staten en in meer dan 40 andere landen.


3. Axa Group, Frankrijk, € 922 miljard

AXA is een verzekeringsgroep en vermogensbeheerder uit Frankrijk, die wereldwijd tot de grootste in zijn branche hoort.


2. Ping An Insurance, China, € 926 miljard

Ping An Insurance, internationaal voluit gekend als Ping An Insurance (Group) Company of China, Ltd, is een Chinese holding actief in de bank- en verzekeringssector.


1. Allianz, Duitsland, € 950 miljard

De Allianz Group is een van oorsprong Duitse verzekeringsmaatschappij. Allianz heeft circa 142.000 werknemers en is actief in meer dan 70 landen.