Drie dagen werken is het beste blijkt uit onderzoek

0
Drie dagen werken is het beste blijkt uit onderzoek
Drie dagen werken is het beste blijkt uit onderzoek

Drie dagen werken is het beste blijkt uit onderzoek

Klopt het dat je toe bent aan het weekend? Klopt het dat je er op vrijdag eigenlijk helemaal geen zin meer in hebt? Nieuw onderzoek geeft aan dat je inderdaad veel te veel werkt als je er meer dan 25 uur in de week mee bezig bent.

De dames presteren dan nog weer minder dan mannen als ze er 25 uur op hebben zitten. Lees en oordeel zelf en ga voor de ATV.


Lees hier ->>> meer over psychologie op deze website.


Drie dagen werken is het beste blijkt uit onderzoek

Meer dan drie dagen werken is dramatisch voor de cognitieve prestaties. Na die 25 uur ga je eigenlijk als een soort zombie te werk. Ga je 25 uur werken, dan gebeurt het omgekeerde: je presteert vele malen meer!

Op drie manieren hebben de onderzoekers van de Universiteit van Melbourne de achteruitgang na 25 uur weten te meten: met de National Adult Reading Rest, een leestest voor volwassenen, de Backward Digital Span, getallen zien en in omgekeerde volgorde weer opschrijven/ intoetsen en de Single Digits Modalities, waarbij geometrische vormen moeten worden omgezet in cijfers.

drie dagen werken is het beste, Shinya Kajitani, Colin McKenzie en Kei Sakata, Use It Too Much and Lose It?
Shinya Kajitani, Colin McKenzie en Kei Sakata, Use It Too Much and Lose It?

Zie hier de Top 10 snelst verdwijnende beroepen in Europa 2023.


Er moet helaas wel een kanttekening worden gemaakt bij de leeftijd. Het onderzoek is alleen gedaan bij mensen van 40 jaar en ouder…

In the middle and older age, working part-time could be effective in maintaining cognitive ability. Our study highlights that too much work can have adverse effects on cognitive functioning.

Zeker met het ook in Nederland steeds verder opschuiven van de pensioengerechtigde leeftijd, kan het zijn dat als de norm 36 uur blijft, er steeds minder geproduceerd gaat worden en de kans op fouten tijdens het werk toe zal nemen. Proletariƫrs aller landen, verenigt u!

Shinya Kajitani, Colin McKenzie en Kei Sakata, Use It Too Much and Lose It? The Effect of Working Hours on Cognitive Ability, University of Melbourne, februari 2016

Photo credit: DonkeyHotey via Foter.com / CC BY


Zie hier de Top 29 beste landen in Europa om op afstand te werken 2023.


Geef een reactie