Ouderen zijn het gelukkigst (vanaf 65 tot 80)

0
Ouderen zijn het gelukkigst
Ouderen zijn het gelukkigst

Ouderen zijn het gelukkigst
In een een onderzoek onder ruim 300.000 volwassenen bleek dat de 65-plussers het gelukkigst waren en waarom ook niet? Niet meer hoeven te werken, met een beetje geluk een klein pensioentje en waar zou je je druk om maken? Na 80 neemt ‘het geluk’ overigens weer af. Meer over dit onderzoek en de uitkomsten hier onder!

Ouderen zijn het gelukkigst!

Wees zo vriendelijk onze artikelen te delen, bijvoorbeeld op Facebook. Daar worden wij en andere mensen waarschijnlijk ook blij van!

Ouderen zijn het gelukkigst

De piek in het geluk, welzijn en de satisfactie over het leven ligt dus bij de mensen tussen de 65 en 80 jaar, zo bleek uit dit Britse onderzoek.

En het ongelukkigst zijn!

Mensen in de categorie tussen de 45 en de 59 zijn het minst gelukkig. Ook is de ‘angst’ is bij deze groep het hoogst. Niet raar, want zeg maar dag met je vaste baantje en pensioen? Nou, dat moeten we nog maar zien. Volgens de onderzoekers heeft het het ‘ongeluk’ van deze groep andere redenen. Men voelt de druk van verzorgen van de kids en de bejaarde ouders. En hoe zorg je nu voor enige balans tussen werk en gezin in zo’n drukke periode? Mannen in deze leeftijdsgroep zijn overigens minder tevreden dan de dames.

Bij de wat oudere groep, na 65, valt de druk van het ‘moeten werken’ weg en is er juist meer tijd voor het gezin en ‘leuke dingen doen’. Na de 80 jaar wordt het allemaal weer minder. Dit hangt samen met gezondheid en gevoelens van eenzaamheid omdat veel mensen om je heen wegvallen.

Leuke zaken uit het onderzoek:

  • Getrouwde mensen zijn het gelukkigst, zij geven hun leven een 7,7. Hoger dan samenwonenden, singles en gescheiden mensen.
  • Een baan maakt gelukkiger dan werkeloosheid en een part-time baan het allergelukkigst. Van de niet-werkenden waren de bejaarden het gelukkigst, gevolgd door de studenten.
  • Religieus gezien waren de Hindoes het gelukkigst, gevolgd door de christenen en de Sikhs. Ongelovigen waren minder gelukkig dan de reli’s.
  • Mensen met Arabische roots bleken het meest bang te zijn.
  • Gezondheid en geluk zijn twee handen op een buik

Mensen die vonden dat ze bezaten over een goede gezondheid zijn met een 8 zeer tevreden over hun leven. Mensen die vertelden dat ze in zeer slechte gezondheid verkeerden, scoorden voor zichzelf een 4,91.

Geef een reactie