Het signaal dat je relatie op klappen staat volgens onderzoek

0
Het signaal dat je relatie op klappen
Het signaal dat je relatie op klappen

Het signaal dat je relatie op klappen staat

Nieuw onderzoek analyseerde meer dan één miljoen posts op Reddit. Hieruit bleek voorspellende waarde over relaties. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over relaties op deze website.


Het signaal dat je relatie op klappen staat


Het onderzoek van de Redit posts toonde aan dat de woorden die mensen gebruikten in gesprekken over allerlei verschillende onderwerpen veranderen als het niet zo lekker meer gaat. Dit geldt zowel voor de man als de vrouw.

Volgens de resultaten bereiken de verandering in woordgebruik het hoogtepunt in de week van de breuk. Grappig is dat over het algemeen na zes maanden na de splitsing de taal weer ‘normaal’ wordt.

De veranderingen in taal hebben meestal betrekking op voornaamwoorden die we dagelijks gebruiken. Dit betekent dat ze voor de meeste mensen bijna onzichtbaar zijn. Als mensen de voornaamwoorden ‘ik’ en ‘wij’ meer gaan gebruiken en woorden die verband houden met ‘denken’ is de kans groot dat het mis gaat. Het lijkt er op alsof er meer over de relatie en het leven wordt nagedacht.

Ook zagen onderzoekers regelmatig het woord ‘ik’ in combinatie met of de verwijzing naar depressie en verdriet. Wanneer mensen depressief zijn, hebben ze de neiging zich op zichzelf te concentreren en minder hebben dan aandacht voor anderen.


Zie hier de vijf essentiële eigenschappen van duurzame relaties.


Bron en meer informatie: Sarah Seraj, Kate G. Blackburn en James W. Pennebaker: Language left behind on social media exposes the emotional and cognitive costs of a romantic breakup, in PNAS, 16 februari 2021, 118 (7)