Lekkerste ijsje van Nederland, de top 10

0

De top 10: lekkerste ijsje van Nederland

Wat zijn ze lekker… Zeker met de zomer op komst gooien wij de vriezer vol met Raketjes, Calippo’s, Sinassplits en Magnums. Kijk hier onder zelf maar naar deze heerlijke lijst met lekkerste ijsjes van Nederland.

Vrieslollies

De top 10: lekkerste ijsje van Nederland

 

1. De raket

De Raket is al 45 jaar het meest gelikte ijsje van Nederland. De frisse combinatie van ananas, framboos en sinaasappel verveelt nooit. En met slechts 40 kilocalorieën het lekkerste tussendoortje!
Lekkerste ijs van Nederland

2. Cornetto

Een Cornetto is een voorverpakt ijshoorntje, gemaakt van vanille-roomijs in een oubliehoorn en met chocoladesaus, bestrooid met stukjes hazelnoot. De ijsjes komen uit de Ola-fabriek te Hellendoorn die behoort tot het Unilever concern.
Cornetto

3. Sinassplit

De goede oude Split is altijd lekker als tussendoortje: vanille-ijs met een frisse laag sinaasappelwaterijs eromheen. Zuur en zoet door elkaar en dus heel lekker.

sinassplit

4. Magnum

Karakteristiek voor een Magnum is de dikke laag chocolade rondom een dik blok roomijs. Het gewicht van het ijsje is 86 gram, te vergelijken met snacks als Mars en Snickers.

Magnum

5. Vrieslollies

Vrieslollies

6: Ben and Jerry’s

De Amerikaanse jeugdvrienden Ben Cohen en Jerry Greenfield ontmoetten elkaar op High School tijdens de gymles. Ze deelden een liefde voor lekker eten. Na High School gingen ze ieder een eigen weg. In 1978 ontmoetten ze elkaar weer en besloten om samen een ijsbedrijf te beginnen. Met een simpele cursus ijsbereiding als basis begonnen ze met een startkapitaal van $ 12.000 (waarvan $ 4000 vreemd vermogen) hun eigen ijswinkel in een gerenoveerd benzinestation in Vermont.

Ben-and-Jerry

 

7. Twister

Heerlijke, fruitige mini ijsjes om van te blijven smullen.

twister

8. Calippo

Kenmerkend voor een Calippo is dat deze in een papieren hoorntje zit, waarbij het ijs na opening naar boven gedrukt dient te worden om te kunnen consumeren. Bekende smaken zijn cola, sinaasappel en citroen.

calippo

9. Dubbellikkers

Dubbellikker

10. Solero

Voel je fruitig! Er is iets onweerstaanbaars aan de combinatie van ijs en fruit… Met 94 calorieën en zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen maak je altijd de juiste keuze met Solero.

Solero

 

En dit is een overzicht van de ijsjes en bijbehorende calorieën…

Raket 40 kcal
Perenijsje  50 kcal
Split  65 kcal
Twister 95 kcal
Solero 99 kcal
Kauwgombalbeker 110 kcal
Calippo 100 kcal
Schepijs 130 kcal
Softijs 150 kcal
Cornetto classic 233 kcal
Cornetto soft 170 kcal
Magnum 250 kcal
Schatkistje 78 kcal
Magnum Gold 280 kcal

Geef een reactie