, , ,

Meest gecoverde nummer is Yesterday van The Beatles (de top 10)

Meest gecoverde nummer is Yesterday van The Beatles

Meest gecoverde nummer is Yesterday van The Beatles (de top 10)

Als je deze nummers nog nooit gehoord zou hebben, dan heb je waarschijnlijk ook nog nooit naar muziek geluisterd. De onderstaande nummers zijn van 100-den en soms 1000-den keren gecoverd.

En dan hebben we het natuurlijk over de officiële covers, want er zijn natuurlijke vele vergeten bandjes die deze nummers ook illegaal op op tape of vinyl hebben gezet. Luister, lees en zie hier meer over de top 10.


Meest gecoverde nummer is Yesterday van The Beatles (de top 10)


10. The Look of Love – Dusty Springfield

Gecoverd door o.a. The Zombies, Diana Ross, Gladys Knight, Nina Simone, Marvin Gaye, Shirley Bassey en Diana Krall.


9. Judy Garland – Over the Rainbow

Dit nummer werd bekend door de film The Wizzard of Oz uit 1939.

Gecoverd door o.a. Eric Clapton, Tori Amos, Patti LaBelle, en natuurlijk de Happy Hardcore versie uit de jaren ’90 van Marusha.


8. Blackbird – The Beatles

Blackbird verscheen in 1968 op het album The Beatles. Dit album staat ook wel bekend als The White Album. De inspiratie voor de tekst van Blackbird kwam volgens McCartney van de oplopende spanningen door de protesten van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging tegen de rassenscheiding in de Verenigde Staten.

Waar bandlid John Lennon waarschijnlijk veel directer zou hebben verwezen naar deze problematiek, gebruikte McCartney de ‘blackbird’ als metafoor voor een zwarte vrouw, om haar te bemoedigen.

Gecoverd door o.a. The Dandy Warhols, Marillion, Dave Grohl en Eddie Vedder


7. Summertime – Abbie Mitchell

De originele versie is afkomstig uit de opera “Porgy en Bess” uit 1935.

Gecoverd door o.a. Janis Joplin, REM en Sonny en Cher.


6. Imagine – John Lennon

Imagine werd als single in de Verenigde Staten uitgebracht op 11 oktober 1971 en verscheen op zijn tweede soloalbum Imagine in 1972. Staat op nummertje drie van de Top 500 best muziek aller tijden van Rolling Stone.

Gecoverd door o.a. Ray Charles, Elton John, David Bowie, en Diana Ross waren te verwachten, maar ook Avril Lavigne en Dolly Parton.


Zie hier de kortste nummers in de Top 2000.


5. I Can’t Get No Satisfaction – The Rolling Stones

Satisfaction uit 1965 staat op de tweede plaats in de lijst van 500 beste nummers aller tijden die het Rolling Stone magazine. Terugkijkend in 1995 beschreef Jagger die dagen als volgt: “It was the song that really made the Rolling Stones, changed us from just another band into a huge, monster band. You always need one song.”

Gecoverd door o.a. Jimi Hendrix en Otis Reddin.


Zie hier de Top 10 meest gesamplede rockartiesten in hiphop.


4. And I Love Her – The Beatles

And I Love Her uit 1964 wordt door critici als een van de beste ballads van The Beatles beschouwd. Volgens Paul McCartney was het nummer dan ook de eerste door hemzelf geschreven ballad waar hij trots op was. Hij was met name trots op de akkoorden waar het nummer gebruik van maakt en de liedtekst.

Gecoverd door o.a. Bob Marley, Smokey Robinson, Sarah Vaughan, Barry Manilow en Vince Gill.


Zie hier de top 10 artiesten met de meeste Grammy Awards.


3. Cry me a River – Julie London

Cry Me A River is geschreven door Arthur Hamilton, uitgegeven in 1953.

Gecoverd door o.a. Ella Fitzgerald, Barbra Streisand, Joe Cocker, Aerosmith, Rick Astley, Bjork, Merle Haggard, en Olivia Newton John.

2. Eleanor Rigby – The Beatles

Het personage Eleanor Rigby diende als archetype voor vele vergeten eenzame mensen, wat door de herhaalde regel Aah, look at all the lonely people en het drie keer voorkomende refrein All the lonely people / Where do they all come from? / All the lonely people / Where do they all belong? benadrukt wordt. Eleanor Rigby, geschreven en uitgebracht in 1966, is sindsdien ruim 125 keer gecoverd.

Gecoverd door o.a. Ray Charles, Tony Bennett, Aretha Franklin en Kansas.

Het personage Eleanor Rigby diende als archetype voor vele vergeten eenzame mensen, wat door de herhaalde regel Aah, look at all the lonely people en het drie keer voorkomende refrein All the lonely people / Where do they all come from? / All the lonely people / Where do they all belong? benadrukt wordt.


Zie hier de kortste nummers in de Top 2000.


1. Yesterday – The Beatles

Yesterday staat op het album Help! uit 1965. Het is voor het overgrote deel geschreven door Paul McCartney, met een kleine bijdrage van John Lennon. Volgens het Guinness Book of Records is Yesterday het meest gecoverde liedje ooit. In totaal zijn er meer dan 2.000 verschillende covers gemaakt, waarvan de eerste uitkwam in het Verenigd Koninkrijk drie maanden na het verschijnen van het album Help!.

Gecoverd door o.a. Joan Baez, Liberace, Frank Sinatra, Elvis, Daffy Duck, En Vogue en Boyz II Men

https://youtu.be/2uneYz201p0


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie