, ,

Op deze manier haal je de creatieveling in jezelf naar boven

Op deze manier haal je de creatieveling in jezelf naar boven

Op deze manier haal je de creatieveling in jezelf naar boven

Ben je dol op creatief bezig zijn, maar neem je er maar de tijd niet voor? Of zou je meer je creatieve kant willen ontdekken? Creatief bezig zijn is een hele ontspannende manier om je tijd door te brengen. Je bent echt iets aan het maken.

Je bent niet alleen ontspannen bezig, maar moet ondertussen wel nadenken wat je aan het doen bent.

Dit is de perfecte combinatie om in een fijne flow te komen en even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Hoe creatief je ook bent het is altijd leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Met deze tips ben je weer een tijdje zoet.


Lees hier ->>> meer over creativiteit op deze website.


Zelf aan de slag? Het hoeft niet moeilijk te zijn

Wil je je huis graag opvrolijken met een schilderij aan de muur? En dan het liefst eentje van bijvoorbeeld van Gogh of Rembrandt? Het origineel zou leuk zijn, maar dat is natuurlijk onmogelijk. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om alsnog een beroemd kunstwerk aan je muur te krijgen.

Zo kun je veel bekende schilderijen laten afdrukken, op veel verschillende manieren, zoals op canvas, hout of een ander soort doek. Je kunt ook proberen om zelf aan de slag te gaan met verf, maar dat wordt uiteraard wel erg lastig wanneer je niet de allerbeste schilder bent Je kunt dan zeker wel kiezen voor schilderen op nummer.

Voor wie hier nog niet mee bekend is: schilderen op nummer is eigenlijk het inkleuren van vakjes op een doek die voorzien zijn van nummers. Door al deze vakjes in te schilderen, ontstaat er uiteindelijk een schilderij. En dat kan dus ook een schilderij zijn van een bekende schilder zoals Het meisje met de parel, of de Nachtwacht.

Uiteraard zijn er nog veel meer opties. Schilderen op nummer kan een leuke opstap zijn naar zelf schilderijen maken. Zo ontwikkel je eerst gevoel voor kleur en compositie, waardoor je daarna ook makkelijker zelf aan de slag kunt gaan.


Creatief met een persoonlijke touch

Wie graag creatief bezig is en houdt van een persoonlijk tintje kan ook kiezen voor een fotopuzzel. Dit betekent dat je een zelfgekozen foto kunt laten afdrukken als puzzel. Dit maakt het extra bijzonder wanneer je bezig met het leggen van je puzzel. Ook leuk om bijvoorbeeld cadeau te doen.

Na het maken van de puzzel is het mogelijk om deze in te lijsten en aan de muur te hangen. Zo kun je genieten van je gemaakte werk en heb je direct een foto van een mooie herinneringen hangen.   


 Een speciale plek voor je creatieve uitspattingen

Besteed je het liefst elk vrij uurtje dat je hebt aan creatief bezig zijn of andere hobby´s? Dan mag je daar best een speciale plek voor vrijmaken in je huis. Creëer een plek in huis waar je je kunt terugtrekken of waar ruimte is om al je spullen makkelijk neer te zetten.

Zo kun je op ieder moment van de dag snel aan de slag. Schroom ook niet om je gemaakte werk te tonen. Dus hang je gemaakte kleedje of schilderij gerust aan de muur zodat iedereen het kan zien. Creatief zijn kan op allerlei manieren.

Je kunt breien, haken, schilderen, muziek maken, knutselen, enzovoort. De mogelijkheden zijn eindeloos. Probeer vooral zoveel mogelijk uit en ontdek wat het beste bij je past. 


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie