Reisbestemmingen 2017: waar moet je beslist heen dit jaar?

0
Reisbestemmingen 2017: waar moet je beslist heen dit jaar? Centraal India!
Reisbestemmingen 2017: waar moet je beslist heen dit jaar? Centraal India!

Reisbestemmingen 2017: waar moet je beslist heen dit jaar?

Hoewel de zomer nog ver weg lijkt, kan een beetje fantaseren over exotische bestemmingen natuurlijk nooit kwaad. National Geographic Travel heeft dit jaar weer een aantal lijstjes gemaakt met de bestemmingen die je in 2017 gezien moet hebben.

Onderverdeeld in de categorieën natuur, steden en cultuur, levert dat een verzameling van 21 bijzondere plekken op. In dit artikel nemen we de zeven bestemmingen in de categorie natuur onder de loep.


Lees hier ->>> meer over vakantie op deze website…


Kauai – Hawaii, Verenigde Staten

Dit Hawaiiaanse eiland was het spectaculaire decor voor de Jurassic Park films. Niet zo gek, want het eiland kent een prachtige verscheidenheid aan natuur. Je kunt er niet alleen genieten van de indrukwekkende jungle en bergen; aan de kust vind je ook hoge kliffen en paradijselijke stranden.

Finland

Een paradijs van een hele andere orde: Finland. Een paar graadjes kouder dan Kauai, maar daarom niet minder mooi. Het land waar je maar liefst 200 keer per jaar het noorderlicht kunt aanschouwen. Of je nu van skiën, kajakken of hiken houdt; in Finland kun je in elk seizoen terecht voor een flinke dosis outdoor actie.

Baja California – Mexico

Op de grens met de Verenigde Staten wordt dit Mexicaanse schiereiland ingesloten door de Grote Oceaan aan de ene en de Golf van Californië aan de andere kant. Het is de plek waar walvissen, witte haaien en pijlstaartroggen overwinteren en in het wild gespot kunnen worden.

Banff – Canada

Majestueuze natuur vind je ook in Banff, Canada. Hier geen indrukwekkende onderwaterwereld, maar juist een berglandschap om kippenvel van te krijgen. De turquoise kleurige meren maken het landschap, samen met de hoge bergtoppen, tot een onwerkelijk geheel.

Nevel Wouden – Ecuador

De Nevel Wouden in Ecuador zijn een waar paradijs om de meest exotische dieren te bewonderen. Niet alleen werd hier in 2013 een nieuwe diersoort ontdekt, de olinguito, ook leven hier honderden vogelsoorten en spot je er motten zo groot als je hand.

Via Dinarica – Oost-Europa

De Via Dinarica is een wandelpad van bijna 2000 kilometer in de Oost-Europese Dinarische Alpen. Deze indrukwekkende route brengt je door Slovenië, Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Albanië, Servië, Kosovo en Macedonië. Het is een prachtige manier om de meest spannende en grensoverschrijdende bergketen van Europa te ontdekken.


Zie hier de Top 35 veiligste landen voor vrouwen die alleen reizen 2022.


Centraal India

In het hart van India kun je op zoek naar een bijzondere katachtige. Na jaren met uitsterven bedreigd te zijn, gaat het weer beter met de Bengaalse tijger. Met dank aan succesvolle wildlife beschermingsprogramma’s is Centraal India weer dé plek om deze prachtige dieren in het wild te zien.

Zit er iets voor je tussen? Dan kan de voorpret beginnen. Want het verheugen op en het voorbereiden van de vakantie is namelijk een belangrijk onderdeel van de gehele belevenis. En om ook na je trip nog lang van je avontuur in de natuur te genieten zijn foto’s een bewezen hulpmiddel om de vakantieherinneringen nog lang levend te houden.

Een mooi vormgegeven fotoboek draagt hier natuurlijk ook aan bij en kan eenvoudig online in elkaar geknutseld worden. Zo maak je van je must see bestemming in 2017 een onvergetelijk aandenken.


Zie hier de Top 10 grootste hotelketens 2023.


Geef een reactie