, , , , , ,

Ergste Formule 1 ongelukken (videos)

Nikki Lauda, de ergste Formule 1 ongelukken (videos)

Ergste Formule 1 ongelukken (videos)

Hier volgen de ergste formule 1 ongelukken van de afgelopen decennia. Want zeg nou eerlijk: we kijken ook omdat de Formule 1 coureurs dr. Dead continu aan het uitdagen zijn. Natuurlijk zitten ze in een roll cage of veiligheidskooi, natuurlijk hebben ze ook brandvrije pakken en probeert de organisatie de veiligheid zo goed mogelijk te regelen.

Maar toch, als je kijkt, dan weet je en voel je dat er immer en altijd een ongeluk of crash in de lucht hangt. Hieronder vervolgens weer een zeer discutabel lijstje. Mochten jullie suggesties hebben, dan horen we het graag.

Andere aardige artikelen over de Formule 1 op deze website? Hier zie je alle dodelijke ongelukken in de Formule 1 op een rij en hier lees je wat de mannen verdienen.


Lees hier ->>> meer over Formule 1 op deze website


Ergste Formule 1 ongelukken

1973 Britse GP – Jody Scheckter spins!
De Zuid-Afrikaan Jody Scheckter maakt een rondje met zijn bolide en vervolgens gaan er negen auto’s mee de vernieling in…


2000 Italië, Monza

Kijk zelf maar… te veel om op te noemen!


2007 Canada – Robert Kubica crash in 3D

Tijdens de Grand Prix van Canada op 10 juni 2007 vliegt Kubica met een snelheid van 278 kilometer per uur in de betonnen muur. Hoewel de Pool maar lichtgewond, mag hij van de artsen niet deelnemen aan de eerstvolgende Grand Prix (Indianapolis). In 3d heeft men de vlucht nagemaakt…


1989 GP San Marino, Imola – Gerhard Berger

Berger overleeft hier maar ternauwernood een ongeluk in de beruchte Tamburello-bocht van het circuit. Met slechts enkele verwondingen kon Berger vanaf halverwege het seizoen al weer deelnemen aan races.


2010 GP Monaco – Rubens Barrichello

De Braziliaan Barrichello crasht en staat ook doodsangsten uit omdat de ander auto’s voorbij razen.


1976 Nurburgring – Niki Lauda

Herinnert u zich deze nog???


2004 British GP, Silverstone – Jarno Trulli

De Fin Trulli crashed har, heel hard…


2003 GP Brazilië – Fernando Alonso

Dit had Alonso zo niet in gedachten…


Zie hier de top 10 beste Formule 1 coureurs 2021 volgens de teambazen.


1973 GP Zandvoort – Roger Williamson verongelukt

Tijdens de wedstrijd vliegt de wagen van de talentvolle Brit Roger Williamson uit de bocht en vliegt in brand. Williamsons vriend en collega-coureur David Purley springt meteen zijn auto uit en probeert in paniek zijn vriend te redden. Tevergeefs, want de 25-jarige coureur overlijdt ter plekke.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie