Acht mensen hebben net zo veel geld als de armste helft van de wereld

Acht mensen hebben net zo veel geld als de armste helft van de wereld
Acht mensen hebben net zo veel geld als de armste helft van de wereld

Deze acht mensen hebben net zo veel geld als de armste helft van de wereld

Ze hebben veel, zo verschrikkelijk veel geld, dat ze net zo veel geld hebben als 3,6 miljard mensen bij elkaar. Dat zijn dan niet de Nederlanders, maar de echte armen van onze wereld. Oxfam produceerde dit opmerkelijke gegeven vandaag in haar rapport: “An economy for the 99%”. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over geld op deze website.


Deze acht mensen hebben net zo veel geld als de armste helft van de wereld

Wie zijn dan deze acht mensen die zo veel te spenderen hebben?

1. Bill Gates

Natuurlijk, voormalig eigenaar van Microsoft. Doet het met $75 miljard best wel aardig. Gaat overigens wel weer minimaal 90% van weggeven en is hier ook flink mee bezig!

2. Amancio Ortega

Heeft een slordige $67 miljard. Is onder andere eigenaar van Zara, een winkelketen met meer dan 2.000 winkels wereldwijd.

3. Warren Buffett

Vriendje van Bill Gates, maar wel wat armer met met $60 miljard. Hij heeft of gaat overigens ook bijna zijn gehele kapitaal doneren aan de Bill en Melinda Gates Foundadion die wereldwijd echt prachtige dingen doet.

Zegt zelf dat hij niet zo goed is in geld uitgeven en dat vriendje Bill en vriendinnetje Melinda dat veel beter kunnen. Is overigens rijk geworden door de beleggingmaatschappij Berkshire Hathaway. Zie ook de geweldige website!

4. Carlos Slim Helu

De Mexicaan die heel erg rijk is geworden, $50 miljard, door het verkopen van mobiele abonnementen van Telmex.


Zie hier de top 10 rijkste self-made vrouwen ter wereld 2022.


5. Jeff Bezos

Heeft meer dan $45 miljard verdiend met Amazon.com. Die kennen we wel natuurlijk.

6. Mark Zuckerberg

Wilde leuke meisjes versieren, maakte daarvoor het platform Facebook en heeft nu meer dan $44 miljard.

7. Larry Ellison

De man van Oracle, de software die bijna overal in, achter of voor zit, zonder dat je dat weet. Meer dan $43 miljard leverde hem dit op.

8. Michael Bloomberg

Verdiende zijn vermogen van meer $40 miljard met een mediabedrijf genaamd Bloomberg (hoe verzin je het?!) toegespitst op financieel nieuws. Zette ook tachtig miljoen in voor zijn herverkiezing als burgemeester van New York in 2005, meer dan tien maal zoveel als zijn Latino-tegenstander Fernando Ferrer.

In een verkiezingsbijeenkomst die op TV werd uitgezonden liet Bloombergs campagnestaf een compleet publiek huren, wat echter door het persbureau AP werd ontdekt en onthuld. Desondanks behaalde Bloomberg meer dan 59% van de stemmen tegen Ferrer ruim 39.


Zie hier de top 10 landen met de snelste groei in kleine bedrijven 2020.