Mooiste Lamborghini is de Miura (een top 10)

0
Lamborghini Miura
Lamborghini Miura

Mooiste Lamborghini is de Miura (een top 10)

Wat zijn ze toch geweldig mooi, die Lamborghini’s. We konden het niet laten om een zeer subjectieve top 10 samen te stellen. Geef maar aan welke hoger zou moeten of welke we vergeten zijn. Er zouden er veel meer op één kunnen staan namelijk. Maar wees niet boos of verdrietig en geniet van de foto’s en de film.

mooiste-lamborghini-is-de-miura

Mooiste Lamborghini is de Miura (een top 10)

 

10. Lamborghini Urraco

Lamborghini Urraco
Lamborghini Urraco

Ontworpen door Marcello Gandini, werkzaam bij Carrozzeria Bertone, werd de op de Turijnse autoshow van 1970 gepresenteerde sportwagen pas in 1973 daadwerkelijk beschikbaar voor potentiële kopers. De auto was een zogenaamde 2+2 (hoewel de achterbank minimale ruimte bood). Hij was ontworpen als een goedkoop alternatief voor de Lamborghini Miura en concurreerde met de (duurdere) Ferrari Dino en Maserati Merak.

In totaal werden 791 Urraco’s gemaakt, waarvan 21 Urraco P111 voor de Amerikaanse markt en 66 Urraco P200’s. Beide werden specifiek gemaakt om aan respectievelijk de Amerikaanse en Italiaanse wetgeving te voldoen.

9. Lamborghini Espada

Lamborghini Espada
Lamborghini Espada

De Espada kwam voort uit het Marzal prototype, ontworpen door Carrozzeria Bertone. Ook de Espada kwam van dit designhuis. Toentertijd was één van de duurste Lamborghini’s die men kon kopen, maar ook één van de best verkochte, met een productieaantal van 1224 stuks tussen 1968 en 1978.

8. Lamborghini Murcielago

Lamborghini Murcielago
Lamborghini Murcielago

De Murcielago kwam in 2002 op de markt. De wagen werd ontworpen door de Belg Luc Donckerwolke en is de opvolger van de Diablo. De Murciélago is een tweedeurs en tweezits coupé. In 2004 kwam er een roadstervariant van de Murciélago.

7. Lamborghini Reventon

Lamborghini Reventon
Lamborghini Reventon

Het ontwerp is gebaseerd op de F-22 Raptor-straaljager. Het chassis van de auto is van de Lamborghini Murciélago LP640. De auto werd officieel onthuld op 11 september 2007 op de Internationale Automobilausstellung in Frankfurt am Main. Volgens Lamborghini zullen slechts twintig auto’s geproduceerd worden, die voor 1 miljoen euro per stuk verkocht zullen worden (exclusief belasting).

6. Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador
Lamborghini Aventador

De Aventador kwam in 2011 op de markt en is de opvolger van de Lamborghini Murciélago die in 2010 uit productie ging.

5. Lamborghini Veneno

Lamborghini Veneno
Lamborghini Veneno

De Lamborghini Veneno is ontwikkeld in 2013 als speciale versie van de Lamborghini Aventador. De Veneno werd ontwikkeld om de 50ste verjaardag van Lamborghini te vieren. De drie wagens, die in de tricolor werden gespoten(rood, wit en groen) werden verkocht voor meer dan 3.000.000 dollar per stuk. De vierde ging naar het museum van Lamborghini.

4. Lamborghini 350/400 GT

Lamborghini 350
Lamborghini 350

De in 1963 geïntroduceerde Lamborghini 350 GT kreeg in 1966 de nieuw ontwikkelde 4 liter V12, waardoor men het model 400 GT noemde. Slechts 23 exemplaren werden gemaakt, waarvan 3 in lichte metalen, Superleggera genaamd. De 400 GT en zeker de SuperLeggera zijn de meest zeldzame Lamborghini’s ooit.

3. Lamborghini Diablo

lamborghini-diablo
De Diablo is een supersportwagen en werd voor het eerst aan het publiek getoond in 1990 en volgde de Lamborghini Countach op.

2. Lamborghini Countach

Lamborghini Countach
Lamborghini Countach

De Countach werd gemaakt van 1974 tot 1990. Het ontwerp van de Countach was niet het eerste met een zeer scherpe wigvorm, maar maakte dit wel populair voor superauto’s. Het concept waarbij de zitplaatsen naar voren gebracht werden om een grotere motor toe te laten werd ook populair door de Countach.

1. Lamborghini Miura

Lamborghini Miura
Lamborghini Miura

De Miura werd gebouwd tussen 1966 en 1973 en was een van de eerste succesvolle productiewagens met een MR-lay-out. Dit laatste betekent dat de motor overdwars en in het midden van de auto zit.

Geef een reactie