Verboden wapens in Nederland (met filmpje)

0
Verboden wapens in Nederland
Verboden wapens in Nederland

Verboden wapens in Nederland (met filmpje)

Verboden wapens in Nederland, want ja, wij hebben het weer eens voor jullie uitgezocht. Wat is nou wel een wapen en wat niet. Ons blaaspijpje met de papieren pijltjes mag nog steeds gelukkig. Maar verder mag er niet zo veel meer. Ook katapulten zijn tegenwoordig verboden!!! En nog veel, veel meer. Doe er je voordeel mee.

Verboden wapens in Nederland
Verboden wapens in Nederland

De Wet Wapens en Munitie
Volgens onze overheid verhoogt wapenbezit de kans op geweld en ongelukken. Dat geloven wij piraten wel. Daarom is wapenbezit in principe in Nederland verboden. Wie een wapen wil bezitten, moet zich strikt houden aan de regels van de Wet Wapens en Munitie. Voor het bezit van wapens is in het algemeen een vergunning nodig.

Lijst met verboden wapens in Nederland

– stiletto’s
– werpmessen
– vlindermessen
– boksbeugels
– katapulten
– pijlen met snijdende delen
– andere ongewenste niet-vuurwapens
– speelgoedwapens en lucht-, gas- en veerdrukwapens die sterk op echte wapens lijken
– volautomatische vuurwapens
– handgranaten
– andere militaire wapens
– pepperspray
– andere voorwerpen met giftige, weerloosmakende en traanverwekkende stoffen
– pistolen
– revolvers
– geweren
– alarmpistolen

Wat is een nepwapen?
Nepvuurwapens zijn ook verboden wapens in Nederland! Dit zijn voorwerpen die op echte (vuur-)wapens lijken. Dat kan bijvoorbeeld ook speelgoedwapentje van je broertje uit Frankrijk zijn. Maar ook die toffe aansteker uit Italiƫ in de vorm van een pistool of een handgranaat. In Nederland zijn alle soorten nepvuurwapens verboden.

Een andere kleur helpt niet en een kopie mag ook niet!
De kleur van een nepwapen telt niet mee om te bepalen of het nepwapen sprekend lijkt op een echt (vuur-)wapen. Het enige dat telt, zijn de vorm en de afmeting van het nepwapen. KopieĆ«n (replica’s) van (vuur-)wapens zijn ook verboden. Een niet-werkende replica wordt gezien als nepwapen en is dus in Nederland niet toegestaan.

Pistool kopen: Zuid-Europa is minder streng!
In Zuid-Europese landen zijn de wapenwetten minder streng dan in Nederland. Nepwapens zijn daar gewoon op een markt te koop. Het is strafbaar om in het buitenland een namaakpistool te kopen en dit mee te nemen naar Nederland.

Controle op het vliegveld
Op vliegvelden controleren de Koninklijke Marechaussee en de douane streng op deze wapens. Wie een nepwapen in bezit heeft, krijgt direct een proces-verbaal. Iedereen met een nepwapen is strafbaar. Ook jongeren worden strafrechtelijk vervolgd.

Wat mag wel: niet verboden wapens in Nederland
Van een aantal wapens is het bezit in principe niet verboden, maar sommige handelingen ermee zijn wel verboden. Het gaat om de volgende wapens:
– bepaalde messen
– zwaarden en degens
– wapenstokken
– luchtdrukwapens
– harpoenen
– kruisbogen

Dit mag ook nog!
Ook voorwerpen die niet als wapen bedoeld zijn, maar wel zo gebruikt kunnen worden, vallen in de categorie ‘Overige wapens’. Denk bijvoorbeeld aan een honkbalknuppel, die kan worden gebruikt tijdens een demonstratie, of een keukenmes, dat kan worden gebruikt tijdens een gevecht.

Filmpje met alle verboden wapens in Nederland, leuk, maar ergens ook wel trieste types

Geef een reactie