Samenvatting Unfu*k Yourself – Gary John Bishop

0
Samenvatting Unfu*k Yourself - Gary John Bishop
Samenvatting Unfu*k Yourself - Gary John Bishop

Samenvatting Unfu*k Yourself

Gary John Bishop is één van ’s werelds toonaangevende experts op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Unf*ck Yourself is een boek dat een eenvoudig overzicht geeft van hoe je succes in het leven kunt behalen.

Bishop benadrukt hoe belangrijk het is om actie te ondernemen in plaats van tijd te besteden aan het veranderen van onze gedachten of emoties. Erken die gedachten en emoties zegt hij, maar houdt er geen rekening mee als je actie onderneemt. Lees meer…


Lees hier ->>> meer samenvatting van managementboeken op deze website.


Samenvatting Unfu*k Yourself

Unf*ck Yourself zoekt succes in je aanpak en je acties. Mensen hebben de neiging om omstandigheden de schuld te geven van hun falen.

Ze twijfelen aan zichzelf en accepteren passiviteit. Maar Bishop moedigt lezers aan om te stoppen met het verzinnen van excuses en aan de slag te gaan.


StoryShot #1: Zet de eerste stap

Bishop legt uit dat mensen moeite hebben om hun leven te veranderen omdat ze niet bereid zijn de eerste stap te zetten. Als je bereid bent de eerste stap te zetten, kunnen er maar weinig dingen zijn die je ervan weerhouden je doelen te bereiken.

Je moet dus proberen de eerste wijziging aan te brengen die nodig is om je doel te bereiken. Één van de meest voorkomende factoren die mensen ervan weerhouden om deze eerste stap te zetten, is dat ze denken dat ze de vaardigheden niet hebben.

Iedere keer dat je tegen jezelf zegt dat je niet over de benodigde vaardigheden beschikt, overtuig je jezelf ervan dat het niet mogelijk is.

Het minste wat je kunt doen is het proberen. Zelfs als je bijvoorbeeld niet weet hoe je een schilderij moet maken, kun je het altijd proberen.

Probeer alles ongeacht je gebrek aan vaardigheden. Uiteindelijk zijn de meeste taken niet zo moeilijk als we denken dat ze zijn. Proberen is belangrijker dan het bezitten van specialistische vaardigheden.

Het ‘gewoon gaan doen’ stelt je in staat je open te stellen voor de mogelijkheid om je dromen waar te maken. Als je dat niet bereid bent, moet je jezelf niet de schuld geven.

Stel dat je op dit moment niet bereid bent om je doelen na te streven, maar wel bereid bent jezelf te vergeven.

In dat geval houdt dit de deur open voor de mogelijkheid voor toekomstige verandering. Als we onszelf de schuld geven, ontstaat er een negatieve perceptie die twijfel aan jezelf en passiviteit aanmoedigt.


StoryShot #2: Weiger te verliezen

Als je weigert te verliezen, kun je altijd winnen. Gewoon door te kiezen om te ‘doen’, bent je in een staat van winnen.

Bishop legt uit dat ons onderbewustzijn cruciaal is voor onze dagelijkse overwinningen. Concreet is ons onderbewustzijn verantwoordelijk voor 95% van wat we dagelijks doen.

Je moet dus leren begrijpen hoe je zich kunt losmaken van uw onbewuste gewoontes en actie kunt ondernemen. Door dit te doen, kun je elke nieuwe taak aan.

Bishop begeleidt hoe je je problemen kunt gaan veranderen in iets waar je mee om kunt gaan. Ten eerste moet je een spel maken voor hoe je de situatie gaat transformeren.

Dit plan houdt in dat je precies bepaalt wat je wilt veranderen, hoe je veranderingen aanbrengt en wat het resultaat is. Bishop stelt dat het altijd jouw keuze is of je besluit om het spel te spelen of te veranderen.

Je moet leren om je alleen bezig te houden met taken die je belangrijk vindt om te winnen. Je kunt je dan echt focussen op de belangrijkere zaken.


StoryShot #3: Je omstandigheden zijn niet de slechtste ter wereld

Bishop waarschuwt lezers om hun leven niet op percepties te baseren. In het echte leven is niets perfect. Als je merkt dat je wereld perfect zou zijn, zal dit je in moeilijke tijden het je alleen maar moeilijker maken.

Medelijden met jezelf hebben als het moeilijk wordt, zal alleen maar negativiteit in de rest van je leven brengen. Bishop beschrijft dit als een kettingreactie van negativiteit.

Dus in plaats van deze negatieve denkwijze en frustratie in je leven toe te laten, kun je luisteren naar het advies van Bishop. Bishop biedt een aanpak in twee stappen om je perceptie op elke situatie te veranderen en je negativiteit op afstand te houden.

1. Neem een ​​optimistische kijk. Je moet tegenslagen gaan zien als niets meer dan kansen om te groeien.
2. Verander je perspectief volledig. In plaats van alleen maar optimistisch te zijn over bepaalde aspecten van je leven, moet je je hele manier van denken veranderen om zowel problematische als opbeurende ervaringen als positief te zien.

Elk individu op aarde heeft problemen. Er zijn andere personen op deze planeet die meer problemen hebben dan jij nu hebt. Bishop moedigt lezers aan om terug te denken aan problemen die ze in het verleden zijn tegengekomen.

Waarschijnlijk voelen deze problemen nu relatief onbelangrijk aan. Nu zijn deze problemen veel minder ingrijpend dan ze ooit waren.

Dit concept is hetzelfde voor alle problemen die je in de toekomst zal tegenkomen. Dus in plaats van deze problemen ons in het heden te laten beïnvloeden, moeten we ze overwinnen met een positieve kijk. Door dit te doen, versnellen we ons vermogen om van problemen af ​​te komen.


StoryShot #4: Stop met het dragen van je zekerheidsdeken

We ervaren gevoelens van onzekerheid omdat we een natuurlijke neiging hebben om naar veiligheid te verlangen. Dus zoeken we naar kennis van wat er nu gebeurt en wat er gaat gebeuren.

We gebruiken deze kennis als een indicator dat we controle hebben over ons leven. Zekerheid is een veiligheidsdeken die Bishop aanbeveelt om niet meer met ons mee te slepen.

Risico is één van de grootste levensbehoeften. Zonder risico zouden mensen nog steeds vastzitten in een grot en de hele dag jagen, verzamelen en vuur maken.

Het nemen van risico’s heeft ertoe bijgedragen dat geavanceerde samenlevingen zijn ontstaan ​​die degenen belonen die bereid zijn om onzekerheid te omarmen.

Moderne wetenschap en elektriciteit zijn beide gebouwd op een fundament van historische risico’s. Hoewel het nemen van risico’s je misschien niet de innovatie oplevert die wordt getoond door de uitvinding van elektriciteit, zal het je leven ten goede veranderen.

Bishop legt uit dat ons leven openstellen voor risico’s een enorm potentieel als we ons op ons gemak voelen bij onzekerheid. Succesvol worden is afhankelijk van de bereidheid om risico’s te nemen.

Niets productiefs komt voort uit het leven in het verleden en hetzelfde doen als anderen eeuwenlang hebben gedaan. In plaats daarvan namen degenen die zeer succesvol zijn risico’s en probeerden ze iets anders.

De angst voor onzekerheid kan deels worden toegeschreven aan onze angst voor een oordeel. Dat gezegd hebbende, legt Bishop uit dat we niet kunnen toestaan ​​dat de mening van andere mensen ons oordeel of onze visie vertroebelt.

Vertrouwen op de mening van anderen over ons zal ertoe leiden dat we onze perceptie van wat we zelf als succesvol beschouwen verliezen. Omdat onzekerheid onvermijdelijk is, moeten we die omarmen.


StoryShot #5: Stop met proberen je gedachten te beheersen

Bishop legt uit dat onze gedachten net zo schadelijk kunnen zijn als de mening van anderen. We mogen nooit één van deze meningen in de weg laten staan ​​om onze doelen te bereiken.

Onze gedachten zijn niet beslissend of we succesvol of niet succesvol zijn. Het zijn de acties die we ondernemen. Bishop gelooft dat het tijdverspilling is om onze gedachten te beheersen.

In plaats van te proberen elke gedachte die we hebben te beheersen, zouden we moeten proberen te beslissen welke gedachten het beste in daden omgezet kunnen worden.

Bishop geeft aan dat je niet je gedachten bent. Dus je acties, noch je zelfpercepties, zouden op deze gedachten moeten zijn gebaseerd.

De realiteit is dat iedereen negatieve gedachten heeft. Sommige mensen hebben meer negatieve gedachten dan anderen, maar dit verandert niets aan het advies van Bishop.

Het belangrijkste is hoe we handelen ondanks deze gedachten. Deze acties bepalen wie we zijn. Dus als we ervoor kiezen om onze negatieve gedachten te negeren en alleen naar onze positieve gedachten te handelen, zullen we een positiever persoon worden.

Bishop benadrukt ook dat het veranderen van ons leven afhangt van ons handelen naar de gedachten die betrekking hebben op onze verlangens. Als we beginnen te handelen naar onze verlangens, zal er een significante verandering in ons leven plaatsvinden.

We kunnen ook zelfverzekerder worden door actie te ondernemen. Piekeren over onze gedachten zal alleen maar twijfel kweken. In plaats daarvan zal een benadering van handelen naar alle positieve gedachten elke twijfel bij jezelf wegnemen.

Acties waar je voorheen niet zeker van was, worden ondersteund door een uniek vertrouwen in je capaciteiten. Je bent dan ook in de toekomst bereid meer risico’s te nemen.


StoryShot #6: Vervang afgunst, lust en verlangen door verandering

We zijn van nature emotionele wezens. Onze verlangens en acties worden sterk beïnvloed door de manier waarop we ons voelen. Bishop stelt ook dat we onze emoties niet volledig kunnen blokkeren, en dat ook niet moeten proberen. In plaats daarvan moeten we proberen onze emoties te beheersen.

Je kunt veel productiever worden als je je emoties erkent. Dan handel je ondanks hoe je je op dat moment voelt. Door deze benadering te volgen, kun je beslissingen nemen die rationeler en logischer zijn.

Één van de belangrijkste overwegingen op basis van dit advies is hoe we reageren op opbouwende kritiek.

Als anderen die onze ideeën bekritiseren, kan dit aanvoelen als een persoonlijke aanval. Het is dus gebruikelijk om gevoelens van woede en schaamte te ervaren. Maar deze kritiek is de sleutel tot de verbetering van je idee.

Als je deze kritiek negeert, blijft je met een product of idee achter dat je niet succesvol zal maken.

Evenzo zal het overreageren en het volledig verlaten van je product of idee je terugbrengen naar de start van je reis naar succes. Neem in plaats daarvan deze kritiek mee en breng wijzigingen aan.

Ten slotte zijn afgunst en lust enkele van de meest voorkomende emoties bij het nastreven van succes. Het is gemakkelijk om anderen te zien die succesvol zijn en het gevoel hebben dat je meer succes verdient dan zij.

In plaats van hun succes negatief te zien, zou je hun succes als een positieve kans moeten zien. Observeer hoe deze personen succesvol werden en gebruik die benaderingen als inspiratie voor je eigen reis naar succes.


StoryShot #7: Onthoud de ontberingen die gepaard gingen met je eerdere successen

Bishop begint dit hoofdstuk door lezers aan te moedigen om onze eerdere successen te visualiseren hoe ze werden bereikt.

Hij wijst erop dat het waarschijnlijk is dat er enige mate van ongemak, risico en opoffering nodig was om deze successen te behalen. Vervolgens waren deze successen niet mogelijk geweest zonder dat je vasthoudendheid was in je verlangen.

Bishop moedigt je aan om in alle delen van je leven een vorm van vasthoudendheid aan te nemen. Vasthoudendheid is hoe we obstakels kunnen overwinnen die zich voordoen als afleiding.

Bishop legt uit dat de meest uitdagende obstakels twijfel aan jezelf en verwarring zijn. We moeten vasthoudendheid aannemen wanneer deze opduiken in ons streven naar succes.

Een manier om vasthoudendheid tijdens deze omstandigheden aan te nemen, is door jezelf eraan te herinneren waarom je in de eerste plaats aan dit streven bent begonnen.

Denk na over het uiteindelijke doel en identificeer de wegversperring die je ervan weerhoudt dit doel te bereiken. Door deze wegversperring expliciet te identificeren, wordt het een realiteit.

Je kunt dan voorkomen dat je door deze wegversperring wordt tegengehouden, door het niet eens te zijn met het idee dat deze wegversperring je weg naar succes in de weg staat.

Je moet vastberaden blijven om je doel te bereiken. Het is acceptabel dat u fouten maakt bij het nastreven van uw doelen.

Maar laat deze fouten je niet ontmoedigen of je afleiden van je pad naar succes. Je reis hoeft er niet precies uit te zien zoals je je had voorgesteld.

Wat je ook doet, stop nergens voor. Ga door, zet door en wees meedogenloos. Het leven zal niet pauzeren en op je wachten.

Het maakt niet uit hoe je je voelt of waar je op dit moment bent, het leven zal er niet om geven. In plaats daarvan zullen zorgen dat je te ziek, moe of druk bent, je ervan weerhouden om het werk te doen dat je moet doen.

Hoe eerder je je realiseert dat het leven voorbij gaat terwijl je geen actie onderneemt, hoe eerder je zult slagen. Je moet ook zelf de beslissing nemen om verder te gaan. Er zullen zeer zelden andere mensen zijn die dezelfde opvattingen, interesses en doelen delen als jij.

Het is dus jouw taak om uitdagende tijden te bedenken en de acties te blijven ondernemen die nodig zijn om je doelen te bereiken. Door dingen uit te stellen, kan de wereld alleen maar voort blijven gaan terwijl je stilstaat. In feite is uitstel hetzelfde als achteruitgang.


StoryShot #8: De reis is belangrijker dan het doel

Bishop legt in Unfuck Yourself uit dat het leven onzeker is. Het gaat dus niet altijd volgens plan.

Het komt vaak voor dat mensen hun reis naar succes als mislukt zien als hun plan van de baan raakt. Bishop herinnert de lezers eraan dat we niet altijd in staat zijn om te controleren wat er gebeurt. Toch kunnen we bepalen hoe we op de situatie reageren.

Verwachtingen stellen voor wat er zal gebeuren, is alleen maar teleurstellingen veroorzaken. Vaak realiseren we ons niet eens dat we verwachtingen hebben van iet wat we ondernemen.

Bishop legt uit dat we bijna altijd verwachtingen hebben, en deze verwachtingen kunnen ons afleiden van andere mogelijkheden.

Natuurlijke emotionele reacties op onverwachte mislukkingen zijn om boos of teleurgesteld te worden. Het is zeer ongebruikelijk dat mensen van nature op deze onverwachte situaties reageren met opluchting of een gevoel van controle.

Bishop beveelt aan dat we altijd verwachten dat dingen niet gaan zoals we hadden verwacht.

Mocht er toch iets onverwachts gebeuren, dan moeten we dit snel accepteren en verder gaan.

Doorgaan is een bewuste inspanning om te voorkomen dat teleurstelling ons overneemt. Door dit te doen, kunnen we veel flexibeler worden en het proces beter waarderen.

Bishop stelt dat het bereiken van je doel niet altijd het belangrijkste is. In plaats daarvan gelooft hij dat het halen van het einde van je reis het belangrijkste is. Je moet jezelf toestaan ​​om te gaan doen in plaats van te wensen.


StoryShot #9: Probeer anderen niet de schuld te geven

Onze verwachtingen van anderen zijn een andere factor die ons ervan weerhoudt om succes te behalen. Anderen de schuld geven van je mislukkingen heeft over het algemeen twee redenen:
1. Mensen nemen niet graag verantwoordelijkheid voor hun handelen.
2. Je ego is te groot om zelfgemaakte fouten te accepteren of toe te geven.

Weigeren om enige schuld toe te geven is een grotere fout dan fouten van andere personen die zorgen dat er iets misgaat in je leven. Door te weigeren je fouten toe te geven, weiger je te leren.

Je fouten zijn essentiële hulpmiddelen voor het verbeteren van gebieden die cruciaal zullen zijn voor je toekomstige succes. Goede dingen komen alleen naar degenen die bereid zijn het werk te doen en verantwoordelijkheid nemen voor hun daden.


Zie hier de Top 10 beste boeken over zelf discipline (en 14 lijstjes)


StoryShot #10: De twee stappen naar vrijheid

Aan het einde van het boek schetst Gary John Bishop zijn proces in twee stappen om vrijheid te bereiken op financieel en emotioneel niveau.

1. Stop met doen wat je momenteel aan het doen bent. Het is te gemakkelijk om je leven te vullen met nutteloze taken die je tijd verspillen. Maar ‘het leven’ maakt het niet uit met welke irrelevante taken je bezig bent.

Elke taak die je niet in de richting van je doelen brengt, is gewoon een excuus. Dus als je vooruit wilt, moet je stoppen en kijken naar wat je op dit moment doet. Identificeer het gedrag dat je tegenhoudt en doe je best om ermee te stoppen.

2. Begin met het ondernemen van acties om je vooruit te helpen. Ten eerste moet je de acties identificeren die je een beter persoon zullen maken en je naar je einddoel zullen brengen.

Hoewel het relatief eenvoudig is zijn om die acties te identificeren, zal het niet per se gemakkelijk zijn om deze acties voort te zetten. Dit betekent dat je bereid moet zijn te accepteren dat het bereiken van je doelen tijd en veel individuele acties kosten.


Geef een reactie