Top 10 grootste elektrische luchtvaartbedrijven 2023
Grootste elektrische luchtvaartbedrijven 2023
De elektrificatie van vliegtuigen gaat terug tot de 19e eeuw. In 1883 vlogen de gebroeders Tissandier in Frankrijk de eerste elektrisch aangedreven ballon, maar deze was niet krachtig genoeg om tegen de wind in vooruit te komen.
Ruim een eeuw later worden elektrificerende vliegtuigen door velen gezien als een mogelijke oplossing voor duurzaam reizen in de lucht. Lees meer…
Lees hier ->>> meer over vliegtuigen op deze website.
Top 10 grootste elektrische luchtvaartbedrijven 2023
Bron: www.evmagazine.com
10. Joby – 464,89 miljoen
CEO: JoeBen Bevirt dollar
Joby Aviation is in 2009 opgericht door CEO JoeBen Bevirt, voordat hij in 2012 samenwerkte met NASA aan verschillende baanbrekende elektrische vluchtprojecten, waaronder de X-57 en LEAPTech.
In 2020 is Joby het eerste eVTOL-bedrijf dat luchtwaardigheidsgoedkeuring kreeg van de Amerikaanse luchtmacht.
9. Yuneec – 545,3 miljoen dollar
CEO: Tian Yu
Yuneec, opgericht in Hong Kong in 1999, is een wereldleider op het gebied van elektronische luchtvaart.
Van het eerste commercieel succesvolle vliegklare RC-vliegtuig met vaste vleugels tot baanbrekende elektrische vliegtuigen en de volgende generatie video-quadcopters.
Yuneec heeft al meer dan 15 jaar de grenzen verlegd in de elektrische luchtvaart.
Zie hier de Top 500 sterkste merken in Europa 2022.
8. Ametek Inc. – 6,421 miljard dollar
CEO: David Zapico
Het Amerikaanse productiebedrijf voor apparaten, elektrische en elektronica Ametek Inc. is opgericht in 1930. Ametek Inc. heeft nu zijn hoofdkantoor in Berwyn, PA en is operationeel in 30 landen over de hele wereld.
7. Thales – 19,75 miljard dollar
CEO: Patrice Caine
Thales, met hoofdkantoor net buiten Parijs, is een mondiale technologieleider, gespecialiseerd in defensie en veiligheid, lucht- en ruimtevaart, ruimtevaart en transport.
Het bedrijf ontwerpt, levert en ondersteunt de systemen die het luchtruim draaiende houden – van luchtverkeersbeheer, trainings- en simulatieoplossingen en neus-tot-staart vliegtuigconnectiviteit.
6. Safran – 24,96 miljard dollar
CEO: Olivier Andriès
Het in Parijs gevestigde bedrijf voor de productie van luchtvaart- en ruimtevaartcomponenten Safran is aanwezig in 27 landen en is opgericht in 2005. De expertise van het bedrijf ligt op vijf belangrijke gebieden: vliegtuiguitrusting, vliegtuiginterieur, vliegtuigaandrijving, defensie en ruimtevaart.
Safran ontwikkelt elektrische voortstuwingstechnologieën voor tal van platformtypen. Door gebruik te maken van dezelfde technologische bouwstenen is het bedrijf gepositioneerd om in te spelen op uiteenlopende behoeften en markten naarmate de elektrificatie zich ontwikkelt.
5. BAE Systems – 27,4 miljard dollar
CEO: Charles Woodburn
Het Britse multinationale luchtvaart-, wapen- en beveiligingsbedrijf BAE Systems is een van de grootste defensieaannemers ter wereld.
Het brengt decennia aan aangetoonde domeinoverschrijdende expertise samen op het gebied van geïntegreerde vluchtbesturings- en voortstuwingsoplossingen om de volgende generatie vliegtuigen – elektrisch en hybride – mogelijk te maken.
Zie hier de Top 10 meest waardevolle merken in de Verenigde Staten 2023.
4. Honeywell International Inc. – 36,41 miljard dollar
CEO: Vimal Kapur
Honeywell International Inc. is een multinationaal conglomeraatbedrijf. Het is actief in de lucht- en ruimtevaart, bouwtechnologieën, hoogwaardige materialen en technologieën, en veiligheids- en productiviteitsoplossingen.
Het bedrijf heeft meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van voortstuwing en vermogensregeling en werkt actief aan elektrische vluchttechnologieën. Hieronder grote onbemande luchtsystemen, stedelijke luchtmobiliteit en personenvervoer en lichte drones.
3. Airbus – 65,29 miljard dollar
CEO: Guillaume Faury
Airbus is een mondiale pionier in de lucht- en ruimtevaartindustrie. Ze zijn actief in de sectoren commerciële vliegtuigen, helikopters, defensie en ruimtevaart, met hoofdkantoor in Leiden, Nederland en management vanuit Toulouse, Frankrijk.
Het is opgericht in 1970 en is na Boeing de grootste fabrikant van commerciële vliegtuigen ter wereld.
Een deel van de duurzaamheidsstrategie van Airbus ligt in waterstof en het stimuleren van het gebruik van SAF om de uitstoot te verminderen.
2. RTX – 67,1 miljard dollar
CEO: Gregory Hayes
Elke dag worden 11 miljoen vliegpassagiers ondersteund door RTX-luchtvaartsystemen. Hierbij wordt één miljard liter brandstof bespaard door de steeds efficiëntere vliegtuigmotoren van het bedrijf.
Het in de VS gevestigde bedrijf heeft drie belangrijke werkgebieden:
- Duurzame, meer verbonden vluchten – ontwerpen en bouwen van innovatieve oplossingen die de lucht- en ruimtevaart transformeren.
- Slimmere verdedigingssystemen – verbetering van de totale defensiecapaciteiten voor geallieerde landen over de hele wereld.
- Intelligente ruimtetechnologieën – innoveren van de diepten van de oceaan tot de verste uithoeken van de ruimte.
- Het bedrijf werkt momenteel samen met NASA aan de ontwikkeling van zijn elektrische vluchttechnologie.
Zie hier de grootse vliegtuigproducent ter wereld is Boeing (de top 10) en de Chinese wraak
1. Boeing – 73,6 miljard dollar
CEO: Dave Calhoun
Het in de VS gevestigde luchtvaart- en ruimtevaartcomponentenfabrikant Boeing is opgericht in 1916. Boeing heeft nu zijn hoofdkantoor in Arlington, VA.
Het bedrijf ontwikkelt, produceert en onderhoudt commerciële vliegtuigen, defensieproducten en ruimtevaartsystemen voor klanten in meer dan 150 landen.
Dit terwijl het zich inzet voor innovatie voor de toekomst, toonaangevend is op het gebied van duurzaamheid en een cultuur cultiveert die gebaseerd is op de kernwaarden van het bedrijf: veiligheid, kwaliteit en veiligheid. integriteit.
Christopher Raymond, Chief Sustainability Officer van Boeing, is erkend als één van de Top 100-leiders op het gebied van duurzaamheid.
Boeing is verantwoordelijk op het gebied van duurzaamheid in de lucht- en ruimtevaart. “Boeing blijft investeren en vooruitgang boeken op onze reis naar een duurzamere toekomst in de lucht- en ruimtevaart”, zegt Raymond.
“Nu we een nieuw tijdperk van duurzame lucht- en ruimtevaart betreden, streven we ernaar onze vooruitgang te documenteren en onze weg voorwaarts transparant uit te stippelen, zodat onze de industrie kan samen vooruitgang boeken.”
Top 10 grootste elektrische luchtvaartbedrijven 2023
- Boeing – 73,6 miljard dollar
- RTX – 67,1 miljard dollar
- Airbus – 65,29 miljard dollar
- Honeywell International Inc. – 36,41 miljard dollar
- BAE Systems – 27,4 miljard dollar
- Safran – 24,96 miljard dollar
- Thales – 19,75 miljard dollar
- Ametek Inc. – 6,421 miljard dollar
- Yuneec – 545,3 miljoen dollar
- Joby – 464,89 miljoen
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!