Top 10 Grootste steden in het jaar 2100

0
Top 10 Grootste steden in het jaar 2100
Top 10 Grootste steden in het jaar 2100

Top 10 Grootste steden in het jaar 2100

Het lijkt nog even weg, maar dan hebben we ook enorme steden. Natuurlijk kan er nog van alles gebeuren, ziekten, voorbehoedsmiddelen en nog veel meer. Daar is ook wel een beetje rekening mee gehouden, maar dan nog krijgen we in dat jaar een stad van bijna 90 miljoen inwoners.


Zie hier ->>> nog veel meer grootste steden van andere landen op deze website


Top 10 Grootste steden in het jaar 2100

Bron: www.globalcitiesinstitute.org


10. Kabul, Afghanistan – 50,3 miljoen inwoners

 Kabul
Kabul

Kabul heeft nu bijna 50 miljoen inwoners. Gaat groeien vanwege urbanisatie.


9. Calcutta, India – 52,4 miljoen inwoners

Calcutta
Calcutta

Calcutta, de stad zelf heeft nu ruim 4,5 miljoen inwoners en de stedelijke agglomeratie ruim 13 miljoen inwoners.

Zal groeien vanwege economische groei en kansen die liggen in Calcutta en de naaste omgeving.


8. Dhaka, Bangladesh – 54,3 miljoen inwoners

Dhaka
Dhaka

Dhaka is de hoofdstad van Bangladesh. De stad telt circa 14,5 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van het land
De stad telt circa 14,5 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van het land . De groei zou ook van doen hebben met klimaatverandering.


7. Niamey, Niger – 56,1 miljoen inwoners

Niamey
Niamey

Niamey is de hoofdstad van het land Niger. in de wonen nu nog maar 1 miljoen mensen, maar dat wordt door de bevolkingsgroei een veelvoud.


6. Khartoem, Soedan – 56,6 miljoen inwoners

Khartoem
Khartoem

Khartoem heeft nu meer dan 2 miljoen inwoners en vormt samen met Khartoem-Noord en Omdurman een metropool die meer dan 8 miljoen inwoners telt. De groei heeft ook te maken met de ligging van de stad.

Khartoem ligt waar de Blauwe Nijl, komende uit Ethiopië, en de Witte Nijl, komende uit Oeganda bijeenkomen. De Nijl stroomt verder noordwaarts via Egypte naar de Middellandse Zee.


Zie hier de top 10 steden met meeste aantrekkingskracht ter wereld 2022.


5. Delhi, India – 57,3 miljoen inwoners

 Delhi
Delhi

Delhi heeft een inwonersaantal van bijna 12 miljoenen de gehele agglomeratie bijna 17 miljoen. Delhi is een industriestad, verkeersknooppunt, een cultureel centrum met universiteiten, theaters, musea, galerieën en historische bouwwerken uit de Mogoltijd. De groei heeft met het voorgaande te maken.


4. Mumbai, India – 67,2 miljoen inwoners

Mumbai
Mumbai

Mumbai is de grootste stad van India en de hoofdstad van de deelstaat Maharashtra. De stad heeft nu zo’n 14 miljoen inwoners.

De haven van Bombay wordt als een van de beste natuurlijke havens ter wereld beschouwd en verzorgt naast een aanzienlijk deel van het Indiase goederenvervoer, vijftig procent van het Indiase passagiersvervoer over zee.

Voorgaande verzekert een enorme groei voor de stad.


3. Dar es Salaam, Tanzania – 73,7 miljoen inwoners

Dar es Salaam
Dar es Salaam

Dar es Salaam is de grootste stad van het land, met nu bijna 5 miljoeninwoners. Deze stad is het economisch centrum van Tanzania. Dar as-Salaam betekent “Huis van de Vrede” in het Arabisch.

De stad ligt aan de Indische Oceaan en is de belangrijkste havenstad van het land. Vanuit deze stad wordt de export van koffie, katoen, sisal, en huiden afgehandeld. Verder worden er levensmiddelen, textiel, cement en geneesmiddelen voor de lokale markt geproduceerd.

Voorgaande gaat een enorme groei betekenen.


2. Kinshasa, Democratische Republiek Congo – 83,5 miljoen inwoners

Kinshasa
Kinshasa

Kinshasa is de hoofdstad en grootste stad van de Democratische Republiek Congo. Met een bevolking van ongeveer 16 miljoen is het ook een van de grootste steden van Afrika. Het is een stad van scherpe contrasten, met chique woonwijken, commerciële gebieden, twee universiteiten en zich uitbreidende sloppenwijken naast elkaar.

Kinshasa is ligt aan de zuidoever van de rivier Kongo. Aan de overzijde van de rivier, op een afstand van 1,6 kilometer, ligt Brazzaville, de hoofdstad van de Republiek Congo.

De verwachting is dat de huidige groei zich flink zal voortzetten.


1. Lagos, Nigeria – 88,3 miljoen inwoners

Lagos
Lagos

Met een officieel bevolkingsaantal van 21 miljoen is Lagos de grootste stad van Afrika, voorsteden niet meegerekend. Tot 2100 is de verwachting dat de stad minimaal vier keer zo groot zal worden. Qua agglomeratie is het inmiddels Caïro voorbij. In 1975 woonden er overigens nog maar 1,9 miljoen mensen.


Lees hier ->>> meer artikelen over ‘landen’ op deze website…


Geef een reactie