Top 10 grootste steden in Qatar

0
Traditionele dhows voor de skyline van West Bay, gezien vanaf de Doha Corniche
Traditionele dhows voor de skyline van West Bay, gezien vanaf de Doha Corniche

Grootste steden in Qatar

Qatar is de gastheer van het WK 2022. Wat extra kennis over dit landje kan geen kwaad. Het is een schiereiland dat grenst aan Saoedi-Arabië en ten oosten ligt van Bahrein. Qatar is een absolute monarchie.

Staatshoofd is emir Tamim bin Hamad al-Thani. Het land is lid van de Arabische Liga. Het aantal mensen in Qatar fluctueert aanzienlijk afhankelijk van het seizoen, aangezien het land sterk afhankelijk is van arbeidsmigranten.

Begin 2017 bedroeg de totale bevolking van Qatar 2,6 miljoen, waarbij buitenlanders de overgrote meerderheid van de bevolking van Qatar vormden.

Slechts 313.000 van de bevolking (12%) waren Qatarese burgers, terwijl de overige 2,3 miljoen (88%) expats waren.


Lees hier ->>> meer over landen op deze website.


Top 10 grootste steden in Qatar


10. Musai’id – 37.548 inwoners

Mesaieed is een industriële stad in de gemeente Al Wakrah in de staat Qatar, ongeveer 36 kilometer ten zuiden van Doha. Het was één van de belangrijkste steden in Qatar in de 20e eeuw, en kreeg erkenning als een belangrijke industriële zone en tankcentrum voor aardolie.


Zie hier de Top 50 grootste steden van Indonesië.


9. Al Daayen – 53.001 inwoners

Al Daayen is een gemeente in de staat Qatar. Het grootste deel van het stedelijke landschap is te vinden in de zuidelijke zone van de gemeente, met name in de stad Lusail, terwijl de noordelijke en centrale delen voornamelijk landelijk zijn.

Het is één van de snelst groeiende gemeenten in Qatar vanwege de nabijheid van de hoofdstad Doha .


8. Al Wakrah – 87.970 inwoners

Geregeerd door Sheikh Abdulrahman bin Jassim Al Thani, was Al Wakrah oorspronkelijk een klein vissers- en pareldorp. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een kleine stad.

Opmerkelijke mijlpalen in de moderne geschiedenis van de stad zijn onder meer de inhuldiging in mei 2019 van het Al Janoub Stadium, een locatie voor het WK 2022 van Qatar.


Zie hier de top 50 grootste steden in China.


7. Umm Salal – 90.835 inwoners

Umm Salal bevat verschillende historische plaatsen, zoals de Barzan-toren. Het gemeentelijk hoofdkantoor Umm Salal is gevestigd in Umm Salal Ali , ongeveer 10 km van de kust en 15 km ten noorden van Doha, de hoofdstad van Qatar.


6. Al Khawr – 96.169 inwoners

Al Khawr ligt aan de noordoostkust van Qatar, 60 kilometer van de hoofdstad Doha. De stad kent toenemend toerisme. De visserij vormt een van de grootste inkomstenbronnen voor de stad.

In deze stad is er een grote sportclub, Al-Khor. De club speelt in de Al-Khawrstadion.


Zie hier de Top 50 grootste steden in Rusland.


5. Al Thakhira – 100.118 inwoners

Al Thakhira is een stad aan de kust van de gemeente Al Khor in Qatar, ongeveer 7 kilometer ten noordoosten van de stad Al Khor City en 60 kilometer van de hoofdstad Doha.


4. Al-Shahaniya – 138.509 inwoners

Al-Shahaniya staat beken om zijn verzonken landoppervlakken en uitgestrekte vlaktes. De meeste activiteiten die verband houden met kamelenraces en het fokken van oryxen in Qatar vinden plaats binnen de gemeente.


3. Al Wukair – 165.214 inwoners

Al Wukair is 19 minuten verwijderd van Doha en is gelegen nabij de stad Al Wakrah. Het was vroeger een prominent vissers- en pareldorp. De omheinde terreinen van Ezdan Village huisvesten een aanzienlijk deel van de bevolking van de stad.


Zie hier de top 50 grootste steden in België.


2. Doha – 587.055 inwoners

Doha is de hoofdstad en grootste stad van Qatar . Het staat bekend als de miniversie van Dubai vanwege zijn futuristische architectuur.

De stad ligt aan de kust van de Perzische Golf in het oosten van het land, ten noorden van Al Wakrah en ten zuiden van Al Khor.

Het is de snelst groeiende stad van Qatar, met meer dan 80% van de bevolking van het land die in Doha of de omliggende voorsteden woont. Het is het politieke en economische centrum van het land.


1. Al Rayyan – 589.531 inwoners

De belangrijkste nederzetting in ar-Rayyan is de stad met dezelfde naam, die het hele oostelijke deel beslaat en grotendeels Metropolitan Doha omringt en fungeert als een buitenwijk.

Ook de uitgestrekte, veelal braakliggende gronden in het zuidwesten vallen onder het gemeentebestuur.

De beste dingen om te doen in Al Rayyan zijn het verkennen van de levendige straten en het bewonderen van vele faciliteiten van wereldklasse, torenhoge wolkenkrabbers en de Arabische cultuur.

Hoewel de stad Al Rayyan is getransformeerd tot een van de meest welvarende grootstedelijke gebieden van Qatar, heeft de stad net ten westen van Doha nog steeds haar historische charme.


Top 10 grootste steden in Qatar

  1. ar-Rayyan – 589.531 inwoners
  2. Doha – 587.055 inwoners
  3. al-Wukair – 165.214 inwoners
  4. asch-Schahhaniyya – 138.509 inwoners
  5. adh-Dhachira – 100.118 inwoners
  6. al-Chaur – 96.169 inwoners
  7. Umm Salal – 90.835 inwoners
  8. al-Wakra – 87.970 inwoners
  9. ad-Daʿayan – 53.001 inwoners
  10. Musai’id – 37.548 inwoners

Geef een reactie