Top 10 kastelen in Groot-Brittannië die je gezien moet hebben

0
Edinburgh Castle - Top 10 kastelen in Groot-Brittannië die je gezien moet hebben
Edinburgh Castle - Top 10 kastelen in Groot-Brittannië die je gezien moet hebben

Kastelen in Groot-Brittannië die je gezien moet hebben

Britse kastelen bieden toeristen de mogelijkheid om in de eeuwenoude geschiedenis te duiken terwijl ze tegelijkertijd genieten van indrukwekkende architectuur uit een ander tijdperk. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over Groot-Brittannië op deze website.


Top 10 kastelen in Groot-Brittannië die je gezien moet hebben


10. Leeds Castle

Locatie: Kent, Engeland

Leeds Castle
Leeds Castle

Sinds het jaar 1086 heeft Leeds Castle standgehouden en is het altijd een favoriet geweest van de koningen en koninginnen.

Het kasteel heeft een museum voor hondenhalsbanden, met de grootste tot nu toe geregistreerde collecties. Er is ook een enorm doolhof, een golfbaan en twee avonturenparken voor kinderen.


9. Bolsover Castle

Locatie: Bolsover, Derbyshire

Bolsover Castle
Bolsover Castle

Van alle kastelen in het Verenigd Koninkrijk maakte dit ene kasteel zichzelf bekend als het kasteel bedoeld voor amusement.

De royale kamers, weelderige tuinen en het magnifieke uitzicht vanaf het terras hielden de Royals altijd bezig.

Je zult versteld staan ​​van de schoonheid zodra de muurwandeling begint. Het is een heerlijke plek met enkele paardenshows en biedt heerlijk eten tijdens theetijd.


8. Portchester Castle

Locatie: Portchester, Hampshire

Portchester Castle
Portchester Castle

Als je iemand bent die graag een beetje in de geschiedenis duikt, maar liever een ontspannen dagje uit heeft, dan is Portchester Castle een must om te bezoeken.

Het kasteel is in de 3e eeuw gebouwd door de Romeinen en is tot nu toe het enige intacte fort aan de ‘Saksische kust’.

Je kunt de rondleiding volgen, genieten van de verschillende tentoonstellingen en daarna loungen in de grote of goed onderhouden tuinen voor lunch.


7. Warkworth Castle

Locatie: Warkworth, Northumberland

Warkworth Castle
Warkworth Castle

Het WarkWorth Castle is één van de meest bezochte kastelen in het Verenigd Koninkrijk. Een deel van het kasteel is omgebouwd tot een hermitage en biedt nu onderdak aan meerdere mensen.

Het kasteel ligt op een heuveltop naast de rivier de Croquet en is zeer indrukwekkend. Als je door de gangen van het kasteel loopt, heb je het gevoel dat je deel uitmaakt van het koningshuis.

Dit kasteel was ooit de nederige verblijfplaats van ‘Harry Hotspur’, een rebellenheer die werd verheerlijkt door Shakespeare.


6. Dover Castle

Locatie: Castle Hill, Kent

Dover Castle
Dover Castle

Dover Castle, één van de meest iconische kastelen in het Verenigd Koninkrijk, is een duidelijke winnaar als het gaat om architectuur en geschiedenis.

Het kasteel bestaat al negen eeuwen en het sterke fort staat nog steeds hoog en heeft een ondergronds ziekenhuis, geheime oorlogstunnels, tentoongestelde artefacten en meer.


5. Tower of London

De Tower of London
De Tower of London

De Tower of London is een andere populaire attractie in het hart van de stad Londen en biedt bezoekers een authentiek beeld van het dappere tijdverdrijf van de vroegere heersers van Engeland, naast de donkere geschiedenis die gedocumenteerde tragedies blootlegt, zoals de executies van koning Hendrik VIII!

Gebouwd in 1078, heeft de toren veilig opmerkelijke items gehuisvest, zoals de kroonjuwelen en wapenkamers.

Hetwas getuige van talloze historische momenten tussen koningen en koninginnen die tot op de dag van vandaag slechts weinigen uit de eerste hand hebben gezien, waardoor het een must-visit-oriëntatiepunt is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de Britse geschiedenis.


4. Caernarfon Castle

Caernarfon Castle
Caernarfon Castle

Dit imposante bouwwerk, gelegen aan de westkust van Wales, werd gebouwd in 1283 toen Engeland een territoriale aanwezigheid in Wales introduceerde.

Caernarfon Castle diende jarenlang als een van de grootste symbolen van Engelse overheersing over de burgers van Wales, totdat de omstandigheden met de tijd veranderden.

Tegenwoordig staat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn architectonische uitmuntendheid en krachtige historische symboliek die het waard is om minstens één keer in je leven te ervaren.


3. Windsor Castle

Windsor Castle
Windsor Castle

Het Windsor Castle staat indrukwekkend op slechts een uur buiten Londen, waardoor het een ideaal uitje is voor een dagje uit voor toeristen die willen genieten van wat koninklijke grandeur zonder zich te ver het platteland in te wagen.

Dit kasteel, gebouwd in de periode van Willem I (1070), behoort tot de oudste versterkte bouwwerken van Engeland en staat nog steeds overeind,.

Dit zelfs nadat het twee branden heeft overleefd – een tijdens het bewind van Hendrik VIII en een ander veroorzaakt door kokend vet tijdens het bewind van George III!

Met architectuur met middeleeuwse torens en barokke interieurs, kunnen bezoekers getuige zijn van elegante staatsappartementen die meerdere keren per dag worden afgesloten met een ceremonie voor het wisselen van bewakers.

Website: www.rct.uk/visit/windsor-castle


2. Buckingham Palace

Buckingham Palace
Buckingham Palace

Gebouwd in 1703, doet het sinds het bewind van koningin Victoria in de 19e eeuw dienst als residentie voor heersende monarchen.

Buckingham Palace is misschien wel een van de meest bekende koninklijke residenties ter wereld en dient als een uitstekend voorbeeld van Georgische architectuur op zijn best.

Bezoekers kunnen tijdens de zomermaanden rondleidingen volgen wanneer tal van staatskamers worden geopend om prachtige kunstwerken te tonen die hun muren en plafonds sieren.

Website: www.rct.uk/visit/buckingham-palace


1. Edinburgh Castle

Edinburgh Castle
Edinburgh Castle

Het Edinburgh Castle ligt bovenop een uitgedoofde vulkaan met uitzicht op de stad beneden.

Het dateert in ieder geval uit de 14e eeuw, maar heeft een veel langere geschiedenis die teruggaat tot 900 voor Christus. Het kasteel heeft gedurende verschillende periodes in zijn lange geschiedenis dienst gedaan als koninklijk paleis en militair fort.

Edinburgh Castle herbergt tegenwoordig verschillende musea die de Schotse geschiedenis tentoonstellen, waaronder de beroemde Schotse kroonjuwelen die bekend staan ​​als Honours of Scotland.

Website: www.edinburghcastle.scot


Top 10 kastelen in Groot-Brittannië die je gezien moet hebben

  1. Edinburgh Castle
  2. Buckingham Palace
  3. Windsor Castle
  4. Caernarfon Castle
  5. Tower of London
  6. Dover Castle
  7. Warkworth Castle
  8. Portchester Castle
  9. Bolsover Castle
  10. Leeds Castle

Geef een reactie