, , , ,

Top 10 meest beroemde kerstliedjes – met video

Top 10 meest beroemde kerstliedjes

Top 10 meest beroemde kerstliedjes

Gezellig, gezellig, gezellig: kerstmuzak. Nog even over de die gezellige dikke Kerstman. De Kerstman ontstaat in de ons bekende vorm in de Verenigde Staten, eind negentiende eeuw en raakt door de reclame van Coca-Cola wereldwijd verspreid.

Zo kan het zijn dat in beeltenissen de Kerstman nog een groen pak droeg, terwijl de Amerikaanse Santa Claus tegenwoordig uitsluitend rode met witte kleding draagt, zoals het logo van Coca Cola.

Santa Claus heeft nog wel een (vliegende) arrenslee getrokken door rendieren en wordt geholpen door elfjes op de Noordpool.


Lees hier ->>> meer over muziek op deze website…


Top 10 meest beroemde kerstliedjes

Bron: www.top10share.com


10. It’s the Most Wonderful Time of the Year – Andy Williams


9. Wonderful Dream – Melanie Thornton


8. Merry Christmas Everyone – Shakin’ Stevens


7. Do They Know It’s Christmas? – Band Aid

Do They Know It’s Christmas? werd op 25 november 1984 opgenomen in een studio in Londen door Band Aid, een gelegenheidsgroep van populaire pop- en rocksterren uit het Verenigd Koninkrijk in die tijd. Het was bedoeld om geld in te zamelen voor bestrijding van een acute hongersnood in Ethiopië.

Het lied confronteert de luisteraar met het feit dat het westen kerst viert, zonder zich te realiseren dat mensen in de derde wereld van de honger sterven. Dit wordt onderstreept in de zin “Well tonight thank God it’s them, instead of you”, gezongen door U2-zanger Bono.

De volgende artieseten werkten mee aan Do They Know It’s Christmas? en maakten deel uit van Band Aid: Robert “Kool” Bell (Kool & the Gang), Bono (U2), Pete Briquette (The Boomtown Rats), Adam Clayton (U2), Phil Collins (Genesis), Chris Cross (Ultravox), Simon Crowe (The Boomtown Rats), Sara Dallin (Bananarama), Siobhan Fahey (Bananarama), Johnny Fingers (The Boomtown Rats), Bob Geldof (The Boomtown Rats), Boy George (Culture Club), Glenn Gregory (Heaven 17), Tony Hadley (Spandau Ballet), John Keeble (Spandau Ballet), Gary Kemp (Spandau Ballet), Martin Kemp (Spandau Ballet), Simon Le Bon (Duran Duran), Marilyn, George Michael (Wham!), Jon Moss (Culture Club), Steve Norman (Spandau Ballet), Rick Parfitt (Status Quo), Nick Rhodes (Duran Duran), Francis Rossi (Status Quo), Sting (The Police), Andy Taylor (Duran Duran), James “J.T.” Taylor (Kool & the Gang), John Taylor (Duran Duran), Roger Taylor (Duran Duran), Dennis Thomas (Kool & the Gang), Midge Ure (Ultravox), Martyn Ware (Heaven 17), Jody Watley, Paul Weller (The Style Council), Keren Woodward (Bananarama) en Paul Young


6. We All Stand Together – Paul McCartney


Zie hier de Top 10 lekkerste dancehits uit de jaren ’70 met beeld…


5. Christmas Time – Bryan Adams

https://youtu.be/57H66U9v8LU


4. Driving Home For Christmas – Chris Rea

https://youtube.com/watch?v=THcbQyFtCqg


Zie hier de top 10 artiesten met de meeste Grammy Awards.


3. Happy XMas (War Is Over) – John Lennon & Yoko Ono

Het nummer stamt uit de vredescampagne die ze sinds 1969 hielden. In dat jaar hadden ze ook al de Bed-In in Amsterdam gehad. Hun acties verliepen langs steden wereldwijd waarin ze bijvoorbeeld posters verspreidden met de tekst: War is over! If you want it. Happy Christmas from John & Yoko.

Twee jaar later kwam Lennon met het idee voor dit nummer, waarmee hij eigenlijk op de Vietnamoorlog doelde. Het blijkt echter een universele boodschap te hebben gehad en het is een evergreen geworden.


2. Last Christmas – Wham!

In Nederland werd het nummer ten minste 14 keer een hit. In 1984 reikte het nummer de tweede plaats in de Nationale Hitparade en in de periode 2006 tot en met 2015 werd het door vele downloads opnieuw een hit in de Single Top 100. Het is de op drie na langst genoteerde single in die hitlijst.


Zie hier de Top 10 populairste kerstliedjes volgens Spotify 2022.


1. All I Want For Christmas Is You – Mariah Carey

Het lied werd in november 1994 als eerste single van Merry Christmas uitgebracht. In veel landen, waaronder Nederland, bereikte het de top 10, maar opvallend genoeg niet in de Verenigde Staten, waar het nummer niet op single werd uitgebracht.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie