, , , ,

Top 100 Invloedrijkste mensen 2020 volgens Time

Top 100 Invloedrijkste mensen 2020 volgens Time

Top 100 Invloedrijkste mensen 2020 volgens Time

Pioniers, leiders, titanen en artiesten, zij staan allemaal in de lijst Time 100 Most influential people 2020. Nog lang niet iedereen heeft een bio, maar dat lijkt wel nodig. Veel mensen op deze lijst doen bij ons in ieder geval geen belletje rinkelen. Dat ligt aan ons, want Time stelt deze lijst niet voor niets samen. Deze mensen betekenen echt wel wat in onze wereld. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over beroemdheden op deze website.


Top 100 Invloedrijkste mensen 2020 volgens Time


Pioniers


Megan Thee Stallion

Megan Jovon Ruth Pete (geb. 15 februari 1995), beter bekend als Megan Thee Stallion, is een Amerikaanse rapper, zanger en songwriter. Oorspronkelijk uit Houston, Texas, begon ze als tiener met het schrijven en uitvoeren van raps. Ze geeft haar muziek vanaf eind 2016 exclusief op SoundCloud uit.

Website: www.megantheestallion.com


Giannis Antetokounmpo

Antetokounmpo (Athene, 6 december 1994) is een Grieks basketballer die in de NBA speelt bij de Milwaukee Bucks. Zowel in het seizoen 18/19 als in het seizoen 19/20 heeft hij de prijs voor MVP gewonnen. Dit is de prijs voor de meest waardevolle speler in de NBA. In 19/20 is hij ook tot beste verdediger uitgeroepen en hij is daarmee de derde speler die in een seizoen zowel zowel MVP als beste verdediger werd; eerder kregen Michael Jordan – voor het seizoen 87/88 – en Hakeem Olajuwon – voor het seizoen 93/94 – beide titels in een seizoen.

Website: www.giannis34.com


Ibram X. Kendt


Nathan Law

(13 juli 1993)

Nathan Law Kwun-chung is een activist uit Hong Kong. Als voormalig studentenleider was hij voorzitter van de Representative Council van de Lingnan University Students ‘Union (LUSU), waarnemend president van de LUSU en secretaris-generaal van de Hong Kong Federation of Students (HKFS). Hij was één van de studentenleiders tijdens de 79-daagse Umbrella Beweging in 2014. Hij is de oprichters en voormalig voorzitter van Demosistō, een nieuwe politieke partij afgeleid van de 2014 protesten.


Tomi Adeyemi


Astronauten Christina Koch en Jessica Meir


Juli K. Brown

(1961, Philadelphia, Pennsylvania, Verenigde Staten)

Julie K.Brown is een Amerikaanse onderzoeksjournalist bij de Miami Herald. Ze is vooral bekend vanwege het verhaal over sekshandel en schandalen rond Jeffrey Epstein.


Cecelia Martinez


Maya Moore

(11 juni 1989, Jefferson City, Missouri, Verenigde Staten)

Maya April Moore is een Amerikaanse professionele basketbalspeler voor de Minnesota Lynx. Ze is de beste vrouwelijke basketballer aller tijden.


Chase Strangio


Zhang Yongzhen

De COVID-19-pandemie is een wereldwijde ramp, maar het had veel erger kunnen zijn. Zhang Yongzhen was de eerste die over SARS-CoV-2-genoom publiceerde. Dankzij die gegevens konden wetenschappers over de hele wereld al in januari beginnen met het ontwikkelen van tests om het virus op te sporen.


Torumaline


Waad Al-Kateb


Abubacarr Tambadou

(12 december 1972)

Abubacarr Marie ‘Ba’ Tambadou (12 december 1972) is een Gambiaanse advocaat en politicus die momenteel de griffier is van het International Residual Mechanism for Criminal Tribunals. Dit een internationale rechtbank die is opgericht door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties


Gabriell Cámara


Camilla Rothe

In januari 2020 was Dr. Camilla Rothe, een specialist in infectieziekten in München, die haar team ertoe bracht als een van de eersten een asymptomatische infectie van Covid te documenteren. Haar rapport van symptoomloze verspreiding werd voor het eerst met ongeloof, ontkenning en minachting ontvangen.


Rebecca Gomperts


Ravindra Gupta

Professor Ravindra “Ravi” Kumar Gupta is hoogleraar klinische microbiologie aan het Cambridge Institute of Therapeutic Immunology and Infectious Disease aan de Universiteit van Cambridge. Hij is ook verbonden aan de faculteit van het Africa Health Research Institute in Durban, Zuid-Afrika.


Lauren Gardner

Lauren Marie Gardner is een Amerikaanse ingenieur die universitair hoofddocent en mededirecteur is van het Center for Systems Science and Engineering aan de Johns Hopkins University. Ze creëerde het Johns Hopkins University-dashboard dat wordt gebruikt om informatie over de COVID-19-pandemie te delen.


Sgi Zhengli


Shiori Ito


Top 100 Invloedrijkste mensen 2020 volgens Time


Artiesten


The Weekend


Ali Wong

Alexandra Wong is een Amerikaanse comédienne, actrice en schrijfster.


Micheal B. Jordan

(Santa Ana, 9 februari 1987)

Michael Bakari Jordan is een Amerikaans acteur. Zijn moeder werd anno 2000 gediagnosticeerd met lupus erythematodes. Daarom zet hij zich sinds 2015 als bevlogen ambassadeur in voor Lupus LA, een lokale non-profitorganisatie die lupus-patiënten en hun gezinsleden helpt. Jordan ondersteunt fondsen voor onderzoek naar de oorzaak en de remedie tegen de auto-immuunziekte werft en openbare bekendheid geeft aan het fenomeen lupus.


Selena Gomez


J Balvin

(Medellín, 7 mei 1985)

José Álvaro Osorio Balvin is een Colombiaanse reggaetonartiest en zanger, bekend onder de artiestennaam J Balvin. Met bijna 56 miljoen luisteraars per maand is J Balvin momenteel (maart 2020) de op drie na meest beluisterde artiest op Spotify.


JoJo Siwa


Halsey


Phoebe Waller-Bridge

(Londen, 14 juli 1985)

Phoebe Mary Waller-Bridge is een Britse actrice, filmproducente, scenarioschrijfster en toneelregisseuse.


YO-YO MA


Dapper Dan

(8 augustus 1944)

Daniel Day, bekend als Dapper Dan, is een Amerikaanse modeontwerper en winkelier uit Harlem, New York.


Anaïs Mitchell


Michaela Coel

(Londen, 1 oktober 1987)

Michaela Ewuraba Boakye-Collinson, beter bekend als Michaela Coel, is een Ghanees-Engelse actrice, scenarioschrijfster, dichteres en toneelschrijfster.


Bong Joon Ho


Lastestis


Julie Mehretu

(1970, Addis Abeba, Ethiopië)

Julie Mehretu is een Amerikaanse hedendaagse beeldend kunstenaar, bekend van haar meerlagige schilderijen van geabstraheerde landschappen op grote schaal. Haar schilderijen, tekeningen en prenten tonen de cumulatieve effecten van sociaal-politieke veranderingen in de steden.


Ayushmann Khurrana


Top 100 Invloedrijkste mensen 2020 volgens Time


LeidersAnthony Fauci


Kamala Harris


Zie hier de top 10 topvrouwen van Nederland 2022 volgens AM.


Tsai Ing-Wen

(31 augustus 1956, Taipei, Taiwan)

Tsai Ing-wen is een Taiwanees politica. Ze werd op 20 mei 2016 ingezworen als president van Taiwan. Tsai volgde een opleiding tot advocate, maar werd later politica voor de DPP. Op 16 januari 2016 behaalde haar partij de absolute meerderheid.


John Roberts


Xi Jinping


Donald Trump

Top 100 Invloedrijkste mensen 2020 volgens Time

Top 100 Invloedrijkste mensen 2020 volgens Time


Caeser


Angela Merkel


Joe Biden


Jaïr Bolsonaro

(Glicério, 21 maart 1955)

Jair Messias Bolsonaro is een Braziliaans politicus. Hij stelde zich namens de Sociaal-Liberale Partij (PSL) kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2018. Hij won deze verkiezingen op 28 oktober 2018 en trad op 1 januari 2019 aan als de 38e president van Brazilië.

In 2014 kwam het tot een scherpe woordenwisseling met medelid van het Nationaal Congres Maria do Rosário. Zij was voorheen minister van Mensenrechten was geweest onder Dilma Rousseff. Nadat zij Bolsonaro een ‘verkrachter’ had genoemd, had hij gerepliceerd dat ze ’te lelijk was om te verkrachten’. Hiervoor kreeg hij in 2015 een geldboete.

In december 2019 noemde hij de 16-jarige klimaatactiviste Greta Thunberg een snotaap (“pirralha”), die veel te veel aandacht van de media krijgt.


Nancy Pelosi


Narenda Modi


William Barr


Anne Hidalgo

Anne Hidalgo (San Fernando (Spanje), 19 juni 1959) is een Franse socialistische politica. Vanaf 5 april 2014 is zij burgemeester van Parijs. Zij is de eerste vrouw die deze functie bekleedt.


Tedros Adhanom Ghebreyesus


Mary Kay Henry


Nemonte Nenquimo


Ursula von der Leyen

(Elsene, 8 oktober 1958)

Op 16 juli 2019 is Von der Leyen door het Europees Parlement verkozen tot – eerste vrouwelijke – voorzitter van de Europese Commissie. Op 1 december 2019 ging de Commissie-Von der Leyen effectief van start.


Jung Eun-kyeong

Eun-kyeong is een Zuid-Koreaanse deskundige op het gebied van infectieziekten en volksgezondheid die momenteel dienst doet als eerste commissaris van KDCA, Korea Disease Control and Prevention Agency,


Bonnie Castillo


Jean-Jaques Muyembe Tamfum


Yousef Al Otiiba


Top 100 Invloedrijkste mensen 2020 volgens Time


Titanen


Gabrielle Monique Union

(29 oktober 1972)

Union is een Amerikaanse actrice en voormalig fotomodel. In één van haar rollen is zij net als Kirsten Dunst een cheerleader in de film Bring It On. Union trad ook op met Will Smith en Martin Lawrence in de film Bad Boys II en speelde een doktersrol in de serie City of Angels.


Dwyane Wade

Dwyane Tyrone Wade, Jr., ook bekend onder de bijnamen Flash of D-Wade, (Chicago, 17 januari 1982) is een voormalig professioneel Amerikaans basketbalspeler. Hij debuteerde in 2003 in de NBA in het shirt van Miami Heat en wordt gezien als van de beste spelers van de NBA in de afgelopen decennia. Hij speelde op 10 april 2019 zijn laatste wedstrijd tegen Brooklyn Nets, met 25 punten, 11 rebounds en 10 assisten.


Sundar Pichai

Pichai Sundararajan (Madurai, 12 juli 1972), ook wel Sundar Pichai, is de chief executive officer (CEO) van Google LLC.


Tyler Perry

Perry (New Orleans, 13 september 1969) is een Amerikaanse acteur, regisseur, producent en scriptschrijver van films, televisieprogramma’s en theaterstukken. Hij is voornamelijk bekend voor zijn personage van een oude Afro-Amerikaanse vrouw genaamd Madea.


Macenzie Scott


Robert F. Smith


Lewis Hamilton


Jerome Powell

Jerome (Jay) Hayden Powell (Washington D.C., 4 februari 1953) is een Amerikaans bestuurder en bankier. Hij is de voorzitter van het Federal Reserve System sinds 5 februari 2018. Hij is bestuurslid bij het Federal Reserve System sinds 25 mei 2012.


Eric Yuan


Patrick Mahomes


Claire Babineaux-Fontenot

Claire Babineaux-Fontenot is Chief Executive Officer van Feeding America, de grootste Amerikaanse hongerbestrijdingsorganisatie en volgens Forbes de op een na grootste Amerikaanse liefdadigheidsinstelling.


Greg Berlantie


Shari Redstone


Tony Elumelu

(22 maart 1963, Jos, Nigeria)

Tony Onyemaechi Elumelu is een Afrikaanse econoom, ondernemer en filantroop. Hij is de voorzitter van Heirs Holdings, de United Bank for Africa, Transcorp en oprichter van The Tony Elumelu Foundation.


Zhong Nanshan


Kristalina Georgieva


Lisa Nishimura


General Charles Q. Brown JR

(1962, San Antonio, Texas, Verenigde Staten)

Charles Quinton Brown Jr. is een viersterrengeneraal van de Amerikaanse luchtmacht die momenteel de 22e stafchef van de luchtmacht is. Hij is de eerste Afro-Amerikaan die wordt benoemd tot stafchef en de eerste Afro-Amerikaan die een tak van de Amerikaanse strijdkrachten leidt.


Daniel Zhang


Gwynne Shotwell

(23 november 1963, Libertyville, Illinois, Verenigde Staten)

Gwynne Shotwell is een Amerikaanse zakenvrouw en ingenieur. Ze is de President en Chief Operating Officer van SpaceX, een Amerikaans ruimtevaartbedrijf, waar ze verantwoordelijk is voor de dagelijkse activiteiten en de groei van het bedrijf.


Tunji Funsho


Amy O’Sullivan


Black Lives Matter oprichters Alicia Garza, Patrisse Cullors en Opal Tometti


Ady Barkan

(18 december 1983)

Ady Barkan is een Amerikaanse advocaat en liberale activist. Hij is mede-oprichter van de Be a Hero PAC en is een organisator van het Center for Popular Democracy, waar hij de Fed Up-campagne leidde.


Billy Porter


Naomi Osaka


Angela Davis


Chi Chia-Wei


Megan Rapinoe


Felipe Neto Rodrigues Vieira

Neto is een Portugees-Braziliaanse manager, vlogger, acteur, komische acteur en schrijver.


Allyson Michelle Felix

(Los Angeles, 18 november 1985)

Felix is een Amerikaanse sprintster, die gespecialiseerd is in de 200 m. Op deze afstand werd ze driemaal wereldkampioene. Allyson pakte publiekelijk haar sponsor Nike aan, omdat ze dreigde haar minder te betalen nadat ze in 2018 bevallen was van haar dochter.


Zuster Norma Pimentel

Norma Pimentel is een Mexicaans-Amerikaanse non van de Missionarissen van Jezus en de uitvoerend directeur van de katholieke liefdadigheidsinstellingen van de Rio Grande Valley. Ze is geprezen door paus Franciscus en anderen voor haar werk met vluchtelingen en immigranten naar de Verenigde Staten.


David Hill

De Amerikaanse federale regering heeft de verdragsverplichtingen die zij aan de 574 indianenstammen verschuldigd is, lang verwaarloosd en ondermijnd. Deze inheemse stammen hebben de strijd voortgezet die hun voorouders zijn begonnen bij het handhaven van de eigen soevereiniteit. In 2019 brachten Principal Chief David Hill en de Muscogee (Creek) Nation die strijd voor het Hooggerechtshof en wonnen.


Arussi Unda

Dat waren de woorden die Arussi Unda, een feministe uit Veracruz, Mexico. Zij riep op tot een nationale vrouwenstaking op 9 maart 2020. In reactie op haar oproep bleven miljoenen vrouwen in Mexico thuis van hun werk en weigerden ze om voor anderen te zorgen. Zij herinnert de wereld aan de belangrijke rol die vrouwen van alle leeftijden, rassen en economische status spelen bij het laten werken van democratie.


Nury A. Turkel

Turkel is een Oeigoerse Amerikaanse advocaat, ambtenaar en mensenrechtenverdediger gevestigd in Washington, DC. Hij is in 1970 geboren in Xinjiang . Na zijn afstuderen in 1995 verhuisde hij naar de Verenigde Staten. Hij was voorzitter van de Uyghur American Association en is momenteel voorzitter van de raad van bestuur van het Uyghur Human Rights Project.


Lina Attalah

Attalah (1983) is een Egyptische mediafiguur en journaliste. Ze is mede-oprichter en hoofdredacteur van Mada Masr, een onafhankelijke online Egyptische krant. Lina Attalah was eerder hoofdredacteur van de Egypt Independent voorafgaand aan de sluiting van de editie in 2013.


Bilkis

Bilkis is een 82-jarige moslimvrouw die het gezicht werd van een door vrouwen geleid protest tegen een controversiële burgerschapswet in de Indiase hoofdstad New Delhi.


Zie hier de op 10 meest invloedrijke moslims ter wereld 2021.