Top Gear’s top 10 auto’s van de laatste twintig jaar

0
Bugatti Veyron Super Sports is duurste auto ter wereld
Bugatti Veyron

Top Gear’s top 10 auto’s van de laatste twintig jaar

Weer een aardige Top 10 auto’s. Nu van de (voormalige) presentatoren en makers van het programma en (online) magazine Top Gear.

Jeremy Clarkson heeft al weer enige tijd geleden als presentator het veld moeten ruimen en het programma is nu lang zo populair niet meer. Hier in ieder geval Top Gear’s top 10 auto’s van de laatste twintig jaar (met beeld en info).


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website…


Top Gear’s top 10 auto’s van de laatste twintig jaar


Bron: The Telegraph: Top Gear’s top 10 cars of the past 20 years


10. Lexus LFA uit 2010

Lexus LFA
Lexus LFA

Een favoriet van Jeremy Clarkson.


9. Renault Clio Williams uit 1993

Renault Clio Williams
Renault Clio Williams

Schijnt een van de beste auto’s te zijn met voorwielaandrijving. “Compacte afmetingen, vinnige motor, kwikzilverige handling en een subtiel dikke uitstraling.”


8. Porsche 911

Porsche 911
Porsche 911

Al meer dan 50 jaar één van de toppers. Het uiterlijk van de auto is ontworpen door Ferdinand “Butzi” Porsche, kleinzoon van Ferdinand Porsche, de oprichter van het merk Porsche. De bekende vorm is in de afgelopen 50 jaar nauwelijks veranderd.


7. Ford Focus

Ford Focus
Ford Focus

De Focus is een compacte middenklassenauto. Het is een model dat op bijna alle markten waar Ford actief is wordt verkocht. De Focus werd in 1998 op de markt gebracht in Europa, en is vanaf 2000 verkrijgbaar in Noord-Amerika.


6. BMW’s 3-serie

BMW 3 serie
BMW 3 serie

De eerste 3-serie (E21) rolde in 1975 van de band. De wagen leek erg op de toen al bestaande 5-serie, maar was wel wat kleiner.

Van de website: “Een veelzijdig karakter vol ideeën en bestemmingen: de BMW 3 Serie Gran Turismo verenigt sportief design, spannende dynamiek en royale ruimte tot een uniek autoconcept. De coupé-achtige daklijn benadrukt de souplesse waarmee hij zijn sportiviteit op de weg brengt. De BMW 3 Serie Gran Turismo. Expressief. Veelzijdig. Fascinerend.”


5. Porsche Boxster

Porsche Boxster uit 2005
Porsche Boxster uit 2005

Heeft plaats vijf mede te danken aan de prijs-prestatieverhouding. De Boxster heeft een “middenmotor” geplaatst net achter de inzittenden en achterwielaandrijving. De naam “Boxster” is afgeleid van de samentrekking van boxer (motor) en roadster.


4. Ferrari 458 Italia

Ferrari 458 Italia
Ferrari 458 Italia

De 458 Italia is de vervanger van de F430 en werd onthuld tijdens de IAF medio september 2009. De 4,5 liter-V8 produceert 562 pk bij 9000 tpm.

Dit komt neer op een specifiek vermogen van 127 pk/, wat zeer hoog te noemen is voor een atmosferische motor voor de consumentenmarkt.

De motor is voorzien van directe brandstofinjectie, een techniek die niet eerder op een Ferrari met middenmotor werd toegepast.

Geef een reactie