Vrouwen die een one-night stand willen zoeken mannen die roken en drinken

0
Vrouwen die one-night stand willen zoeken mannen die roken en drinken
Vrouwen die one-night stand willen zoeken mannen die roken en drinken

Vrouwen die een one-night stand willen zoeken mannen die roken en drinken

Ook vrouwen hebben er best wel eens voor één keer ‘zin an’ of hebben op z’n Vlaams ‘goesting’*. En dames die hun hitsige gevoelentjes niet kunnen en/of willen onderdrukken gaan niet voor de gezonde man.

Nee, ze zijn op zoek naar het rokende en drinkende heerschap volgens mevrouw Eveline Vincke van de Universiteit van Gent. En door Goedele Liekens weten we dat vrouwen in België echt wel weten waar ze over praten als het gaat om dit soort onderwerpen. Lees hier onder meer over dit onderzoek.


Vrouwen die een one-night stand willen zoeken mannen die roken en drinken

Het onderzoek van Vincke is afgenomen onder 239 Belgische dames tussen de 17 en 30 jaar. Zij kregen allen een klein profiel van de man in kwestie te zien, waarbij de onderzoeker ook vertelde hoeveel het heerschap rookte en dronk.

Vervolgens moesten men vragen beantwoorden over de mate van aantrekkelijkheid van de man en of ze in aanmerking kwamen voor een heftig nachtje. Ook is gevraagd of zo’n man goed zou zijn om een fijn gezinnetje mee te stichten en een mooie toekomst mee op te bouwen.

De reden dat ik dit heb onderzocht is omdat uit studies blijkt dat jongeren heel goed op de hoogte zijn van de fysieke gevaren van roken en drinken, maar dit gedrag toch blijven vertonen. Dit deed ons vermoeden dat er voordelen aan roken en drinken verbonden zijn die belangrijker worden gevonden door jongeren dan de schadelijke effecten.

Eveline Vincke

Voor de lange termijn maken de de rokende en drinkende typetjes geen kans bij de dames. Maar voor dat ene nachtje? Ja, dan zeker wel. Dan blijkt met name door de alcoholconsumptie zagen de dames zo’n man echt wel zitten / liggen voor een pittig en kittig nachtje.


Zie hier de top 148 met percentage rokers per land 2022.


Waarom één nacht?

Maar waarom dan maar voor één nacht? Deze mannen zien dames volgens Vicke als risicovoller en spannender en daarmee aantrekkelijker voor de betreffende nacht. Dat is natuurlijk leuk voor een keer, maar zo’n man met dat gedrag betekent natuurlijk niet veel goeds voor een stabiele toekomst.


Bron en meer informatie: Eveline Vincke: The Young Male Cigarette and Alcohol Syndrome (Smoking and Drinking as a Short-Term Mating Strategy), Evolutionary Psychology, december 2015


  • Goesting is een Nederlands woord dat voornamelijk bij onze Zuiderburen in Vlaanderen wordt gebruikt. Goesting betekent zin, lust of trek, als in: “Ik heb goesting in frieten”. Het woord Goesting komt via het Oudfranse goust, in het modern Frans goût, van het Latijnse gustus (smaak). De uitgang -ing isvan Germaanse oorsprong, wat het woord specifiek Belgisch-Nederlands maakt: een deel komt uit het Nederlandstalig, ten noorden van de taalgrens en een deel uit het Franstalige zuiden.

Photo credit: Chris JL via Foter.com / CC BY-NC-ND


 

Geef een reactie