Meest prestigieuze universiteit ter wereld is Harvard – De top 10

0
Meest prestigieuze universiteit ter wereld is Harvard - De top 10
Meest prestigieuze universiteit ter wereld is Harvard - De top 10

Meest prestigieuze universiteit ter wereld is Harvard – De top 10

Hier tien universiteiten die prima op je CV staan. Twee uit het Verenigd Koninkrijk en acht staan er in de VS. Je moet wel een aardige ‘fee’ meebrengen als je er wilt studeren.

Dit is overigens nog niet zo veel als de duurste scholen in de wereld, zoals je in dat artikel kunt lezen. Hier wat info over de prestigieuze universiteiten en een linkje naar de betreffende universiteit.


Lees hier ->>> meer over educatie op deze website.


Meest prestigieuze universiteit ter wereld is Harvard – De top 10


10 – Columbia University

Columbia University heeft een zeer grote reputatie in vele takken van wetenschap. In totaal hebben medewerkers van de universiteit 72 Nobelprijzen gewonnen.


9 – California Institute of Technology

Caltech, is een van de meest prestigieuze technische universiteiten ter wereld. Het instituut is gevestigd in Pasadena, een voorstad van Los Angeles in de Amerikaanse staat Californië en heeft zo’n 2000 studenten. In 2015/2016 staat Caltech 1e op de Times Higher Education World University Rankings.


8 – Yale University

De Yale-universiteit werd gesticht in 1701 als ‘Collegiate School’, in Killingworth (Connecticut). De oprichter was Abraham Pierson, tevens de eerste rector. In 1716 werd de school verplaatst naar New Haven (Connecticut) en, met de genereuze giften van Elihu Yale, kreeg de school de naam Yale College in 1718. In de loop der tijd breidde de school uit en meerdere studies werden toegevoegd.

In 1887 werd de benaming Yale College veranderd in Yale University en het bleef academische opleidingen toevoegen door de jaren heen. Yale omvat een College, een Graduate School of Arts and Sciences en tien zogenaamde Professional Schools. De universiteit heeft meer dan 11.000 studenten.


7 – Princeton University

Princeton werd in het afgelopen decennium door U.S. News & World Report gezien als beste universiteit in de Verenigde Staten. De universiteit wordt geassocieerd met 37 Nobelprijswinnaars, 8 Fields-medaillewinnaars (meer dan enige andere universiteit), 9 Turing Award-winnaars, en 204 Rhodesbeurswinnaars.


Zie hier de Top15 grootste universiteiten ter wereld 2022.


6 – University of California, Berkeley

UC Berkeley is de oudste instelling en het vlaggenschip van de Universiteit van Californië Deze universiteit staat bekend als een kwalitatieve en prestigieuze universiteit.

Alumni, stafleden en onderzoekers van de universiteit hebben in totaal 72 Nobelprijzen gewonnen, alsook verschillende andere grote prijzen. Er studeren momenteel zo’n 36.000 studenten aan de 14 scholen en colleges van UC Berkeley.


5 – Stanford University

De universiteit wordt gefinancierd met privé-gelden, en is een van de topuniversiteiten van de VS: rijk en succesvol, en onderzoek en onderwijs staan bijzonder goed aangeschreven.


4 – Massachusetts Institute of Technology (MIT)

In 1861 gaf de staat Massachusetts goedkeuring voor de oprichting van het Massachusetts Institute of Technology and Boston Society of Natural History, naar het voorstel van door William Barton Rogers.

Het doel van Rogers, een in die tijd bekende hoogleraar in de natuurlijke historie, was een nieuw type, onafhankelijk onderwijsinstituut te beginnen, dat studenten zou opleiden voor het zich snel industrialiserende Amerika.


Zie hier de Top 10 beste universiteiten van Nederland 2022.


3 – Universiteit van Oxford

Sinds 1921 hebben 46 in Oxford gestudeerden een Nobelprijs gewonnen (eredoctoraten en mensen die pas na hun Nobelprijs naar Oxford kwamen niet meegeteld).

Beroemde studenten:
Rowan Atkinson, David Cameron, Bill Clinton, Hugh Grant, Margaret Thatcher, Tolkien en Oscar Wilde.


2 – Cambridge University

De Universiteit van Cambridge werd in 1209 gesticht door studenten uit Oxford die uit onvrede met de lokale bevolking besloten te verhuizen. De Universiteit van Cambridge en de Universiteit van Oxford worden gezamenlijk ook wel (informeel) aangeduid met Oxbridge.

Beroemde studenten:
Isaac Newton, James D. Watson, Francis Crick, Charles Darwin, John Milton en Stephen Hawking.


1 – Harvard University

Harvard is een Amerikaanse particuliere universiteit. De school werd gesticht op 8 september 1636, met als belangrijkste doel ter plaatse predikanten op te leiden, zodat de kolonie minder afhankelijk zou zijn van de aanvoer van afgestudeerde geestelijken uit Engeland.

Amerikaanse presidenten die hier studeerden: John Adams, John Quincy Adams, Rutherford B. Hayes, Theodore Roosevelt, Franklin D. Roosevelt, John F. Kennedy, George W. Bush en Barack Obama

Geef een reactie