Onderzoek: “Mannen met een verhaal zijn aantrekkelijk voor vrouwen”

0
Mannen met een goed verhaal zijn aantrekkelijk voor vrouwen
Mannen met een goed verhaal zijn aantrekkelijk voor vrouwen

Mannen met een verhaal zijn aantrekkelijk voor vrouwen

“Get Your Story Straight!” luidt het devies van vandaag. Zorg voor ‘een verhaal’ en je kan de dames niet meer van je af slaan. Je flaporen kun je alleen met plastische chirurgie goed laten zetten, maar het moet toch lukken om vier of vijf verhalen in de tas te hebben. Verhalen die je zogenaamd even uit de mouw schudt zodat de andere sekse aan je lippen blijft hangen. Lees hier meer over het onderzoek: A good story: Men’s storytelling ability affects their attractiveness and perceived status.

Mannen met een goed verhaal zijn aantrekkelijk voor vrouwen
Mannen met een goed verhaal zijn aantrekkelijk voor vrouwen

Mannen met een verhaal zijn aantrekkelijk voor vrouwen

De vraag is ook natuurlijk stond deze bevinding van onderzoeker John K. Donahue al bij ons immens populaire stuk: Negen tips om meisjes te versieren. Nee, niet precies op deze wijze, dus dit is eigenlijk de tiende tip!

Maar goed, terug naar het onderwerp. Hoe kwamen John K. en Melanie C. Green tot deze interessante conclusie? John en Melanie bedachten een leuke, maar zeker wel wetenschappelijk verantwoorde, experimentjes.

Bijna 200 dames werd gevraagd om op basis van de CV / beschrijving van het heerschap en een foto de mate van aantrekkelijkheid aan te geven. In het eerste experiment, waarbij de dames alleen een beschrijving kregen waarin stond dat de heer in kwestie goed van de tongriem bleek gesneden, werd hij door de dames als aantrekkelijker beschouwd.

Dit was reden voor een tweede experiment waarbij er een voorbeeld van een verhaal op papier werd verstrekt. Het maakte niet uit voor de dames of het een saai of spannend verhaal was. Het type verhaal maakte niet uit, een man met een verhaal, ongeacht de woorden die hij uitspuugt, is en blijft aantrekkelijker dan de man zonder.

De verklaringen voor dit fenomeen van de aantrekkelijkheid van babbelzieke mannentjes voor de dames zou kunnen zijn dat iemand die een verhaal kan vertellen een hogere status wordt toegedicht. Hij zal wel een hoge hogere functie hebben, zo is de idee, want hij zal wel vaker een groep moeten toespreken. En natuurlijk vinden vele dames het überhaupt gezellie om lekker te kunnen kletsen.

Bron en meer informatie: John K. Donahue en Melanie C. Green: A good story: Men’s storytelling ability affects their attractiveness and perceived status, Personal Relationships, 9 maart 2016.

Geef een reactie