Zelf je eigen webshop starten doe je zo

Zelf je eigen webshop starten doe je zo
Zelf je eigen webshop starten doe je zo

Het aantal webwinkels in Nederland is sinds de coronacrisis enorm gestegen. Goed nieuws dus wanneer je je eigen webshop op wilt starten, want de kans is groot dat je met het juiste product of een unieke dienst op deze markt kunt scoren.


Lees hier ->>> meer over internet op deze website.


Zelf webshop starten is tegenwoordig gelukkig eenvoudiger dan ooit. Je hoeft namelijk helemaal geen kennis meer te hebben van moeilijke HTML-codes en toepassingen. In dit artikel lees je meer over je eigen webwinkel maken.


Weet wat je wil verkopen en wees uniek

Als eerst moet je natuurlijk bedenken wat voor producten of diensten je wil verkopen. Juist omdat er zoveel webwinkels zijn bijgekomen de laatste jaren is het heel belangrijk om uniek te zijn.

Dat is immers een van de manieren om écht op te vallen bij je potentiële klanten. Het kan geen kwaad om marktonderzoek te doen en op zoek te gaan naar een product waar veel vraag naar is, maar waarvan het aanbod nog schaars is.

Natuurlijk kun je ook voor een bestaand product gaan en daarbij op andere manieren opvallen. Denk aan het geven van kortingen, gratis verzending of interessante garantievoorwaarden. Wat je ook doet; zorg ervoor dat de klant voor jou kiest en niet voor de concurrent.


Kies de juiste technologie om webshop te maken

Veel beginnende ondernemers hebben nog geen budget om een expert op het gebied van web design of web building in te huren. Dat betekent niet dat je geen mooie webshop kunt hebben.

Vandaag de dag is het namelijk heel gemakkelijk om je eigen webwinkel te maken met een zogeheten site builder waar standaard templates te gebruiken zijn. Bij dit soort programma’s is alles wat je nodig hebt te vinden: de mogelijkheid voor diverse soorten betaalopties, product- en voorraadbeheer en vaak zelfs de mogelijkheid om je eigen app samen te stellen.

Eenvoudiger en leuker kan het bijna niet! Met een goede website scoor je meer klanten, krijg je een betere positie in de economie en kun je uiteindelijk met het geld dat je verdient een nog betere webwinkel maken.


Bedenk een goede naam en leg domeinnaam vast

Met een product of dienst en een programma om je website zelf te maken ben je er nog niet. Je hebt natuurlijk ook een goede websitenaam (en domeinnaam) nodig. De naam van je bedrijf is hét visitekaartje van je webwinkel.

Deze naam moet pakkend, opvallend en het liefst kort maar krachtig zijn. Het liefst weten klanten precies wat ze bij je kunnen kopen wanneer ze de naam zien zonder dat het een saaie of niet originele naam is. Daarbij is het een naam die je waarschijnlijk voor altijd of in ieder geval voor lange tijd gaat gebruiken.

Neem daar dus goed de tijd voor en check vervolgens of de domeinnaam bij Easyhost beschikbaar is. Is dat het geval? Yes! Vul je webshop met al je producten (of diensten), SEO content voor de vindbaarheid in Google en de juiste contactgegevens en laat het ondernemen maar beginnen.