,

18 Populairste jeansmerken ter wereld – Een overzicht

Populairste jeansmerken ter wereld

Populairste jeansmerken ter wereld

Een spijkerbroek, ook wel jeans, is een broek die meestal van een blauwe, sterke, gekeperde katoenen stof (denim oftewel spijkerstof) wordt gemaakt, met een soort klinknagels die de zakken verstevigen. Jacob Davis kreeg op 22 mei 1875 een Chinees octrooi op deze bevestigingswijze.


Lees hier ->>> meer over mode op deze website.


Top 18 – Populairste jeansmerken ter wereld

In 1847 emigreerde Levi Strauss vanuit Beieren naar de Verenigde Staten. Daar maakte hij in San Francisco (Californië) vanaf 1853 stevige broeken van zeildoek voor de goudzoekers. Deze broeken vielen erg in de smaak bij de goudzoekers, omdat deze steviger waren dan de gebruikelijke broeken.

Toen Strauss door zijn voorraad zeildoek heen was, stapte hij over op een sterke katoensoort, genaamd ‘Serge de Nîmes’ (keper uit Nîmes). Deze naam verbasterde al snel tot denim. De broeken hadden echter een probleem met de plekken waar veel spanning op staat: vooral de broekzakken scheurden nog weleens uit. In 1872 kwam de kleermaker Jacob Davis met een oplossing hiervoor: klinknagels. Strauss liet zich overhalen, en gebruikte de klinknagels om de hoeken van de broekzakken te verstevigen.


18. Lucky Brand Luxury Pants
Website: www.luckybrand.com

17. G-Star Luxury Pants
Website: www.g-star.com

16. Balmain Luxury Pants
Website: www.balmain.com

15. Spykar
Website: www.spykar.com

14. Nostrum Jeans
Website: www.nostrumjns.com

13. Killer Jeans
www.killerjeans.com

12. Tommy Hilfiger
Website: www.tommy.com

11. Versace Jeans
Website: www.versace.com


Top 10 – Populairste jeansmerken ter wereld


10. Gucci Jeans
Website: www.gucci.com

9. Guess
Website: www.guess.eu

8. Armani Jeans
Website: www.armani.com

7. Calvin Klein
Website: www.calvinklein.nl

6. True Religion
Website: www.truereligion.com


Top 5 – Populairste jeansmerken ter wereld


5. Pepe Jeans

Website: Pepe Jeans London is een denim en casual jeansmerk dat in 1973 is opgericht in de wijk Portobello Road in Londen.

Website: www.pepejeans.com


4. Lee Jeans

Lee is een Amerikaans merk van denimjeans, voor het eerst geproduceerd in 1889 in Salina, Kansas. Zie nummer ook nummer twee: Wrangler.

Website: www.lee.com


Top 3 – Populairste jeansmerken ter wereld


3. Diesel

Diesel S.p.A., beter bekend als Diesel, is een Italiaans kledingmerk, dat zich zowel op mannen als vrouwen tussen de 18 en 25 jaar richt. Het heeft ook een kledinglijn voor kinderen en een sportlijn. Het merendeel van Diesels productie wordt uitbesteed aan kleine en middelgrote ondernemingen. De productie van jeans vindt voornamelijk in Italië plaats.


2. Wrangler

Wrangler is een Amerikaanse fabrikant van jeans en andere kledingartikelen, met name werkkleding. Het merk is eigendom van Kontoor Brands Inc., dat ook eigenaar is van Lee. Wrangler Jeans werden voor het eerst gemaakt door de Blue Bell Overall Company, die het merk had overgenomen toen het Casey Jones in het midden van de jaren 40 overnam.

www.wrangler.com


1. Levi’s

Het bedrijf werd in 1853 opgericht door Levi Strauss nadat die uit Buttenheim (Beieren) naar San Francisco (Californië) verhuisd was om daar de westkust-afdeling van de zaak van zijn broer open te houden. Strauss en Jacob Davis ontvingen in 1873 een patent om de eerste gespijkerde werkbroeken voor mannen in denimstof te maken: de eerste blauwe jeansbroeken.

Website: www.levi.com