, , , , ,

12 Grootste banken van Nederland naar balanstotaal

Grootste banken van Nederland

Grootste banken van Nederland naar balanstotaal

Zoveel keus is er niet meer wat betreft Nederlandse banken. Er zijn nog twaalf banken met een beetje balanstotaal. Overigens kun je niet bij allen als particulier aankloppen en een rekening openen. Ook dit beperkt de keuze nog verder. Zie hieronder meer…


Lees hier ->>> meer over het bedrijfsleven op deze website.


Top 12 – Grootste banken van Nederland naar balanstotaal


12. Triodos Bank – 10 miljard euro (2019)

De Triodos Bank NV is een Nederlandse bank met filialen in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland. Deze bank heeft wereldwijd ongeveer 728.000 rekeninghouders. De bank kiest voor ethisch, transparant en duurzaam bankieren en stelt zich tot doel om te helpen bouwen aan een samenleving waar levenskwaliteit en menselijke waardigheid voorop staan.

De naam Triodos komt van het Griekse ‘τρὶ ὁδος – tri hodos’, wat driewegbenadering betekent, of hiervan afgeleid: People Planet Profit. De bank wil de aan haar toevertrouwde inleg investeren op basis van duurzaamheid


11. Achmea Bank – 14 miljard euro (2019)

Achmea is het moederbedrijf van een aantal Nederlandse verzekeringsmerken, zoals Centraal Beheer, Interpolis, De Friesland Zorgverzekeraar, FBTO en het Zilveren Kruis.

Dit bedrijf is niet met aandelen aan de beurs genoteerd en heeft een coöperatieve achtergrond. Bijna twee derde van de aandelen van Achmea (64%) is in handen van de Vereniging Achmea. Dat is een vereniging van klanten van Achmea en een platform voor collectieve belangenbehartiging van klantleden. Rabobank houdt nog 30% van de aandelen. Ongeveer de helft van de Nederlandse huishoudens heeft een verzekering of pensioen van Achmea.

De Achmea Bank is een spaarbank en gevestigd in Tilburg en er werken circa 200 mensen.


Zie hier de Top 10 grootste banken ter wereld 2023.


10. Aegon Bank (incl. KNAB) – 14 miljard euro (2019)

AEGON heeft activiteiten in meer dan 20 landen in Amerika, Europa en Azië. De onderneming biedt wereldwijd zo’n 30 miljoen klanten levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheerproducten aan. AEGON is al jaren beursgenoteerd en maakt deel uit van de AEX-index.

Ook bij Aegon kun je sparen


9. Van Lanschot – 15 miljard euro (2019)

De Van Lanschot Kempen NV is de moedermaatschappij en de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737.

Van Lanschot positioneert zich als een gespecialiseerde wealth manager. Ze richten zich op behoud en opbouw van vermogen, op een duurzame manier, voor particuliere en institutionele klanten.


Zie hier de Top 10 meest duurzame banken ter wereld 2023.


8. NN Bank – 16 miljard euro (2019)

De Nationale-Nederlanden Bank N.V. biedt bancaire producten aan, voornamelijk hypotheken en spaarproducten. Deze bank opereert binnen het depositogarantiestelsel onder zijn eigen bankvergunning.


7. NIBC – 22 miljard euro (2019)

NIBC Bank N.V., voorheen de Nationale Investeringsbank, is een Nederlandse bank die zich richt op zakelijke en particuliere klanten. De bank heeft kantoren in Den Haag, Frankfurt, Londen en Brussel.

De zakelijke activiteiten omvatten een combinatie van advisering, financiering en investeringen. Daarbij richt de bank zich op specifieke sectoren, zoals de voedingsmiddelenindustrie, landbouw en detailhandel, industrie, technologie, media & diensten, commercieel vastgoed, scheepvaart, olie- en gasdienstverlening en infrastructuur en duurzame energie. De particuliere activiteiten behelzen het verstrekken van woninghypotheken en het aanbieden van online spaarproducten aan particulieren via NIBC Direct in Nederland, Duitsland en België. In het Verenigd Koninkrijk is de bank ook actief.


Zie hier de top 10 grootste banken ter wereld 2022.


6. de Volksbank – 61 miljard euro (2019)

De Volksbank is de Nederlandse staatsbankorganisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS. De bank richt zich op het aanbieden van hypotheek-, betaal- en spaarproducten voor particulieren.


Zie hier de Top 10 populairste Nederlandse groeibedrijven bij werknemers 2022 cf LinkedIn.


Top 5 – Grootste banken van Nederland naar balanstotaal


5. NWB Bank – 87 miljard euro (2019)

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. is een financiële instelling, die zich richt op de Nederlandse publieke sector met de financiering van decentrale overheden. Denk aan waterschappen, gemeenten en provincies.


4. BNG Bank – 149 miljard euro (2019)

BNG Bank werkt niet voor individuele burgers, maar functioneert als schakel tussen enerzijds professionele, grotendeels buitenlandse beleggers en anderzijds instellingen in de Nederlandse publieke sector:(decentrale) overheden en instellingen op het gebied van wonen, zorg, onderwijs, energie en infrastructuur.

De bank wil haar klanten in staat stellen hun maatschappelijke doelstellingen te realiseren tegen zo laag mogelijke prijzen.


Top 3 – Grootste banken van Nederland naar balanstotaal


3. ABN AMRO – 375 miljard euro (2019)

De ABN AMRO Bank N.V. is de beursgenoteerde houdstermaatschappij van de Nederlandse bankgroep ABN AMRO. Ze is opgericht tijdens de kredietcrisis door samenvoeging van de Nederlandse takken van het voormalige Fortis en het voormalige ABN AMRO Holding N.V. Eind 2018 telde de bank zo’n 19.000 fulltime medewerkers.


2. Rabobank – 590 miljard euro (2019)

Eind negentiende eeuw is de bank begonnen als een verzameling van kleine boerenleenbanken. Rabobank is in 1972 ontstaan uit een fusie tussen de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Bank en de Coöperatieve Centrale Boerenleenbank. Zij fuseerden tot de Coöperatieve Central Raiffeissen-Boerenleenbank B.A., met als handelsnaam Rabobank.

In 2019 beheerden de 89 lokale Rabobanken 371 vestigingen. Het totale personeelsbestand van de lokale banken omvat ongeveer 24.840 formatieplaatsen. De Rabobank bedient ruim 9,5 miljoen klanten wereldwijd, waarvan bijna 8,8 miljoen in Nederland.


1. ING – 892 miljard euro (2019)

De ING heeft in Nederland ongeveer acht miljoen rekeninghouders en 235 kantoren. De ING heeft als voornaamste voorgangers de Rijkspostspaarbank (1881), de Nederlandsche Middenstandsbank (1927) en de Postbank.


Zie hier de top10 Grootste banken van België 2021.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie