Beste films met Bruce Willis – De top 10 met trailers

Beste films met Bruce Willis
Beste films met Bruce Willis

Beste films met Bruce Willis

Bruce Willis gaat al weer zo’n 35 jaar mee en hij speelde in zo’n 100 films. Hij werd beroemd door zijn rol in de televisieserie Moonlighting (1985-1989), waarin hij samen met Cybill Shepherd speelde. Hij begon ook met een filmcarrière en brak met de eerste Die Hard-film in 1988 definitief door als filmacteur. Willis (Idar-Oberstein, 19 maart 1955) is naast acteur ook producent van films.


Zie hier ->>> meer aardig nieuws over films op deze website.Top 10 – Beste films met Bruce Willis


10. Looper (2012)

Deze Amerikaanse sciencefictionfilm is geschreven en geregisseerd door Rian Johnson.


9. Moonrise Kingdom (2012)

In 1965 lopen twee verliefde tieners (Kara Hayward, Jared Gilman) weg, waarna de sheriff (Bruce Willis) en de ouders van het meisje (Bill Murray, Frances McDormand) naar hen op zoek gaan. Het anders zo rustige eiland aan de Amerikaanse oostkust is dan in rep en roer. Ook een dreigende storm zet de gebeurtenissen op scherp.


8. Death Becomes Her (1992)

De film draait om actrice Madeline Ashton en schrijver Helen Sharp. Twee vrouwen die al jarenlang bittere rivalen zijn. Die situatie wordt erger wanneer Madeline Helens verloofde, plastisch chirurg Ernest Menville, gespeeld door Bruce Willis, inpikt en met hem trouwt. Helen zinkt hierna weg in een diepe depressie en belandt uiteindelijk zeven jaar later in een kliniek. Ze raakt geobsedeerd door wraak.


7. 12 Monkeys (1995)

Eind 1996 wordt er door een onbekende een dodelijk virus verspreid waardoor de mensheid gedwongen wordt ondergronds te leven. Tegen 2035 heeft slechts 1 procent het overleefd. Aan de oppervlakte heersen nu opnieuw de wilde dieren.

De veroordeelde sociopaat James Cole (Bruce Willis) wordt vanwege zijn scherpe observatievermogen geselecteerd om terug te gaan in de tijd naar 1996, om de oorzaak van de epidemie te achterhalen. Doel is het virus te lokaliseren voordat het muteert, zodat wetenschappers het kunnen onderzoeken. Bekend was wel dat het mysterieuze “Army of the Twelve Monkeys” (Leger van de Twaalf Apen) verantwoordelijk was voor de verspreiding.


6. Armageddon (1998)

De film gaat over een meteoriet die de aarde bedreigt. Bruce Willis, Ben Affleck en Liv Tyler speelden de hoofdrollen. Ook de bijrollen werden bezet door een aantal topacteurs, onder wie Billy Bob Thornton, Steve Buscemi, Peter Stormare, Owen Wilson en Michael Clarke Duncan.


Top 5 – Beste films met Bruce Willis


5. Sin City

De film is voornamelijk gebaseerd op drie van de door Miller geschreven en getekende graphic novels. The Hard Goodbye, die gaat over een man die de moord op zijn geliefde wil wreken. The Big Fat Kill, die gaat over de strijd tussen een groep prostituees en huursoldaten, en That Yellow Bastard, die gaat over een ouder wordende man die een jonge vrouw redt uit de handen van een kindermishandelaar.


4. Unbreakable

Na een verschrikkelijk treinongeluk, waarbij hij de enige overlevende is en zelfs geen schrammetje heeft, komt David Dunn (Bruce Willis) erachter dat hij bovennatuurlijke gaven heeft en hiermee mensen kan helpen.


Top 3 – Beste films met Bruce Willis


3. The Sixth Sense

Psycholoog Malcolm Crowe, Bruce Willis, wordt gevraagd de zorg op zich te nemen voor het stille introverte jongetje Cole Sear. Hij lijdt vermoedelijk aan psychoses want hij zegt dode mensen te zien. Coles alleenstaande moeder Lynn houdt zielsveel van hem, maar weet zich totaal geen raad meer met de constante angstaanvallen van haar zoontje en de totale sociale isolatie van zijn leeftijdsgenootjes die zijn gedrag met zich meebrengt.


2. Pulp Fiction (1989)

Pulp Fiction is genomineerd voor zeven Oscars, waarvan die voor het scenario — van Tarantino en Roger Avary — daadwerkelijk werd gewonnen. Daarnaast kreeg de film meer dan veertig andere prijzen toegekend.


1. Die Hard (1988)

De film Die Hard was een groot succes, en zorgde ervoor dat Bruce Willis een veelgevraagd acteur werd. Die Hard werd de standaardformule voor de nieuwe actiefilm. Onder andere de films Speed, Under Siege en The Rock zijn gebaseerd op de Die Hard-formule.