Beste rapper aller tijden is The Notorious B.I.G. – Top 10

0
Beste rapper aller tijden is The Notorious B.I.G. - Top 10
Beste rapper aller tijden is The Notorious B.I.G. - Top 10

Beste rapper aller tijden is The Notorious B.I.G. – Top 10

Hier het (een?) overzicht van de beste rappers aller tijden. Met Tupac, Eminem en Ghostface Killah. Deze mannen hebben de rapmuziek groot gemaakt. Alles opgeleukt met een aardige documentaire per rapper. Kijk en lees meer…


Lees hier->>> meer artikelen over muziek op deze website…


Beste rapper aller tijden is The Notorious B.I.G. – Top 10


10. Dr. Dre

(Compton, 18 februari 1965)

Dr. Dre begon als lid van de World Class Wreckin’ Cru en was ook lid van N.W.A. (Niggaz Wit Attitudes). Hij wordt beschouwd als de grondlegger van de G-funk en de succesvolste hiphopproducent ooit. Dr. Dre is ook de eigenaar van Aftermath Entertainment (1996-nu) en was voor de helft eigenaar van Death Row Records (oprichting-1991).


9. Kanye West

(Atlanta, 8 juni 1977)

Kanye Omari West is ook producer, songwriter, ondernemer en mode-ontwerper. West begon zijn carrière als producer bij Roc-A-Fella Records, waar hij erkenning genoot door de producties op Jay-Z’s The Blueprint en hits van onder anderen Ludacris, Alicia Keys en Janet Jackson. Zijn productiestijl werd gekenmerkt door samples van soul-nummers met een hoge toonhoogte. Later breidde hij zijn productiestijl uit met invloeden uit vele muziekstijlen, zoals: R&B, triphop, house, volksmuziek, alternatieve rock, synthpop, industrial en klassiek. West heeft 21 Grammy Awards achter zijn naam, waarmee hij de jongste artiest is met zoveel onderscheidingen achter zijn naam.

https://youtu.be/KnNgKNC3Rh4


8. Snoop Dogg

(Long Beach, Californië, 20 oktober 1971)

Snoop Dogg is bekend van het gebruik van een bepaald soort slang dat veel in Amerikaanse suburbs wordt gesproken. Kenmerkend voor dit taalgebruik is dat veel woorden klinken als “izz” of “izzle”.


7. Kendrick Lamar

(Compton, 17 juni 1987)

In 2011 kwam Lamar’s album Section.80, exclusief uitgebracht op iTunes, onmiddellijk aan de top van de digitale hiphop-releases van het jaar 2011. Hij is lid van het hiphopcollectief Black Hippy, samen met Jay Rock, Schoolboy Q en Ab-Soul, hij heeft ook gewerkt met onder anderen Snoop Dogg, Dr. Dre, Eminem, Wiz Khalifa, Mac Miller, Game, Drake, Busta Rhymes,Tech N9ne, Taylor Swift, Rihanna en 50 Cent.


6. Ghostface Killah

(Staten Island, New York City, 9 mei 1970)

Dennis Coles heeft zijn naam overgenomen van een figuur uit de film Ninja Checkmate ook wel ‘The Mystery of Chessboxing’ (dit is ook de titel van een nummer van de Wu-Tang Clan op het album Enter the Wu-Tang (36 Chambers)). Na de doorbraak en het grote succes van de Wu-Tang Clan begon Ghostface Killah ook aan een solocarrière, die uiteindelijk een van de meest succesvolle werd van de hele groep. Zijn eerste solo-album dat in 1996 uitgebracht werd (Ironman) werd platina in de Verenigde Staten.


5. Jay Z

(Brooklyn, 4 december 1969)

Shawn Corey Carter is naast rapper ook muziekproducent. Hij is tevens eigenaar van het platenlabel Roc Nation. Jay Z is één van de succesvolste hiphopartiesten en ondernemers in Amerika. Hij heeft een nettovermogen van meer dan $ 500 miljoen. Wereldwijd verkocht hij 40 miljoen albums.

https://youtu.be/srJNsfLBq5s


4. Nas

(Long Island (New York), 14 september 1973)

Nasir bin Olu Dara Jones is ook acteur. Hij debuteert in 1994 met het hiphopalbum Illmatic, wat tot op heden wordt beschouwd als één van de beste albums aller tijden in het genre.


3. Eminem

(St. Joseph (Missouri), 17 oktober 1972)

Eminem, de artiestennaam van Marshall Bruce Mathers III, ook wel Slim Shady genoemd, is een behalve rapper ook producer en acteur.

Zijn tweede album, en tevens eerste echte mainstreamalbum, The Slim Shady LP, werd drie keer platina en hij kreeg met dit album wereldwijde bekendheid.

Er stonden twee hits op dit album: “My Name Is” en “Guilty Conscience”. Het album was erg controversieel om de teksten die hij gebruikte.

https://youtu.be/2mdgRFcfHuI


2. Tupac Shakur

(East Harlem, New York, 16 juni 1971 – Las Vegas, 13 september 1996)

Tupac Amaru Shakur, alias 2Pac en Makaveli, was naast rapper ook dichter en acteur. Hij wordt door velen gezien als de beste vertegenwoordiger van de gangstarap aller tijden.

Hij houdt bovendien ook het record als bestverkopende rap-artiest met meer dan 75 miljoen verkochte platen wereldwijd. Op 7 september 1996 werd Tupac opnieuw beschoten, nadat hij bij een bokspartij van Mike Tyson in Las Vegas (het MGM Grand Hotel) was geweest.

Na een week in het ziekenhuis, waar onder meer een long verwijderd werd, overleed Tupac op 25-jarige leeftijd. Tot op heden is de dader van de moordaanslag niet gevonden.

https://youtu.be/twDh30CxlzQ


Zie hier de Top 10 rijkste Franse rappers 2023.


1. The Notorious B.I.G. / Biggie Smalls

(Brooklyn (New York), 21 mei 1972 – Los Angeles, 9 maart 1997)

Christopher Wallace raakte betrokken bij de strijd tussen de Eastcoast en de Westcoast, twee stromingen binnen de gangsta rap. Zijn grootste rivaal werd Tupac Shakur, een rapper uit Californië.

Tupac was oorspronkelijk een goede vriend van The Notorious B.I.G. De band tussen Notorious B.I.G. en Tupac verslechterde toen er juwelen en teksten van hem werden gestolen en Tupac er The Notorious B.I.G. van beschuldigde.

Enige tijd later werd Tupac neergeschoten en beroofd. Tupac overleefde deze aanslag. Notorious B.I.G. en Sean Combs waren in hetzelfde gebouw aanwezig.

Tupac verweet Notorious B.I.G. ervan dat hij van de voorgenomen overval afwist en dat hij hem niet had verwittigd. Hierop laaide het conflict tussen East en West Coast op; het eindigde pas toen zowel Tupac als Notorious B.I.G. waren overleden.

In september 1996 werd Tupac vermoord. Een half jaar later was The Notorious B.I.G. zelf het slachtoffer van een moordaanslag. Op 9 maart 1997 werd The Notorious B.I.G. gedood toen hij geraakt werd door vier kogels in zijn borst.

Dit na het verlaten van een afterparty gehost door Vibe magazine en Qwest Records voor de Soul Train Music Awards in Los Angeles. De moord op hem is tot op heden niet opgelost.


 

Geef een reactie