Beste militaire drones 2020 – Een top vijf

Beste militaire drones 2020: XQ-58A Valkyrie
Beste militaire drones 2020: XQ-58A Valkyrie

Beste militaire drones 2020

Laten we toch stoppen met het aanschaffen van die JSF. Voor één Joint Strike Figther kunnen 30 verschrikkelijke handige drones kopen die hetzelfde kunnen. Ook hebben we genoeg pubers die zo’n apparaat prima kunnen besturen. Zie hier de vijf beste drones die oorlog kunnen maken.


Lees hier ->>> meer over oorlog op deze website.


Top 5: Beste militaire drones 2020


5. General Atomics Avenger

General Atomics Avenger
General Atomics Avenger

De is Avenger meer een vertrekpunt, met een turbofan-motor, een interne wapenruimte en stealth-functies.

Het kan een duizelingwekkende hoevvelheid munitie vervoeren, bijna drie ton munitie optillen (ook op externe hardpoints) en het vuur op de vijand richten met het elektro-optische richtsysteem van de F-35 Lightning II.

De Sea Avenger moet ook worden genoemd, als aanvulling op het platform met de mogelijkheid om te worden gebruikt op een vliegdekschip.


4. Northrop Grumman X-47

Northrop Grumman X-47
Northrop Grumman X-47

De voorloper van de X-47 had behoorlijk indrukwekkende capaciteiten. Deze X-47B kon tot twee ton bewapening vervoeren en nog steeds opstijgen vanaf een vliegdekschip.

Desalniettemin wijst alles erop dat de Amerikaanse luchtmacht een soort meer geavanceerde opvolgers aan het ontwikkelen is. Mogelijk supersonisch, mogelijk geschikt voor gevechten, maar er is niet veel over hen bekend, behalve enkele namen.


Zie hier een overzicht van alle Russische oorlogen sinds 1991.


3. Hongdu GJ-11

Hongdu GJ-11
Hongdu GJ-11

Er is nauwelijks iets bekend over de Chinese stealth UAV met de bijnaam Sharp Sword. Het heeft voor het eerst gevlogen in 2013 en door het leger aangenomen in 2019 of eerder. China kan bogen op het diepe penetratievermogen van de drone.

Het heeft een ruime interne wapenruimte en de mogelijkheid om lasergestuurde munitie af te leveren.


2. Sukhoi S-70 Okhotnik-B

Sukhoi S-70 Okhotnik-B
Sukhoi S-70 Okhotnik-B

Deze eerste operationele Russische stealth-gevechtsdrone is een voortzetting van een eerder MiG-project genaamd “Skat”. Het vliegtuig heeft een normale AL-31-turbostraalmotor. Wat deze UAV onderscheidt van andere soortgelijke vliegtuigen is de grootte.

Hij is bijna vier keer zwaarder dan de X-47B en aanzienlijk groter, hij kan bijna drie ton bewapening vervoeren en heeft een actieradius van 6000 kilometer.

Okhotnik is ontworpen om samen te werken met de Su-57 straaljager van de vijfde generatie en zou in 2024 in dienst moeten komen bij de Russische luchtmacht.


1. Beste militaire drones 2020: XQ-58A Valkyrie

Beste militaire drones 2020: XQ-58A Valkyrie
Beste militaire drones 2020: XQ-58A Valkyrie

De Kratos XQ-58 Valkyrie is een stealthy unmanned combat aerial vehicle (UCAV). De Valkyrie is de volgende logische stap in de evolutie van UAVC’s. Hij is ontworpen om gevechtsvliegtuigen te ondersteunen.

Het is waarschijnlijk een zgn. game changer op het gebied van oorlogsvoering.

De Vakery kan de vijand aanvallen en zichzelf opofferen. Het meest indrukwekkend is de prijs, aangezien de drone slechts $ 2 miljoen per stuk zou kosten. Dit is vergelijkbaar met kruisraketten en bijna niets vergeleken met echte straaljagers.

Ze kunnen bijna net zo veel kunnen als bemande jagers, maar goedkoop en gemakkelijk te vervangen. Met hele zwermen van deze drones kun je elke vorm van vijandelijke verdediging overweldigen.

Hoewel Valkyrie zich nog in de testfase bevindt, zal hij waarschijnlijk in 2021 in massaproductie worden gebracht.


Zie hier de top 140 landen met de meeste militaire macht 2021.