De auto van de toekomst rijdt elektrisch

1
De auto van de toekomst rijdt elektrisch
De auto van de toekomst rijdt elektrisch

De auto van de toekomst rijdt elektrisch

Het zal vast niet de eerste keer zijn dat je het hoort: elektrische auto’s gaan een rooskleurige toekomst tegemoet. Onderzoekers voorspellen zelfs dat vanaf 2035 alle verkochte auto’s in de Europese Unie elektrisch zullen worden aangedreven.

Dat is nodig om de doelstellingen voor het verminderen van koolstofdioxide in de atmosfeer te halen. Maar naast de lage CO2-uitstoot hebben deze auto’s van de toekomst ook veel andere voordelen. In dit artikel geven we je graag een klein overzicht.


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website.


      • Elektrische auto’s kunnen razendsnel optrekken. Dat bewijst bijvoorbeeld de Tesla Model S P85D: ’s werelds eerste volledig elektrische sedan, die binnen 3,2 seconden een snelheid van 100 km/u bereikt. Hoe dat mogelijk is? De P85D is uitgerust met een vierwielaandrijving en maar liefst 700 elektro-pk’s! Benieuwd hoe mensen reageren op deze ‘insane-mode’ van Tesla? Bekijk dan het onderstaande filmpje. Overigens kondigde Tesla-topman Elon Musk in juli van dit jaar alweer een upgrade aan: de ‘Ludicrous Mode’. Een Tesla Model S met ‘Ludicrous Mode’ zou in een recordtijd van 2,8 seconden een snelheid van 100 km/u kunnen bereiken.

Zie hier de top auto’s die na drie jaar het meeste waard zijn.


      • Veel consumenten denken dat zij duurder uit zijn met een elektrische wagen, maar uit dit onderzoek blijkt dat wat nuance geen kwaad kan. De onderzoekers gaan er zelfs vanuit dat de totale kosten van een elektrische auto in 2025 dichtbij, of zelfs onder die van reguliere auto’s zullen liggen. Over 10 jaar zou elektrisch rijden dus zomaar goedkoper kunnen zijn dan rijden op brandstof. Dat komt onder andere doordat elektrische auto’s minder onderhoudskosten hebben. Neem bijvoorbeeld de remschijven: Een auto die op brandstof rijdt, moet na ongeveer 40.000 kilometer op zoek gaan naar een vervangend exemplaar. Bij een elektrische auto hoeven de remschijven vrijwel nooit vervangen te worden, omdat deze voor 90 procent op de motor remt. Bovendien is de technologie eenvoudiger en in mindere mate onderhevig aan slijtage.
      • Er komen steeds meer elektrische modellen op de markt, wat betekent dat er ook steeds goedkopere auto´s worden gemaakt. Maar de markt voor echt luxe-auto´s wordt zeker niet vergeten, kijk maar eens naar ons lijstje met de duurste elektrische auto’s.

Ben jij al van plan om een elektrische auto te kopen? Laat het weten in de comments.


Zie hier de Top 10 duurste landen om een elektrische auto te kopen 2022 (en de goedkoopste).


1 REACTIE

Geef een reactie