, ,

De grootste seriemoordenaar aller tijden is Luis Garavito

De grootste seriemoordenaar aller tijden is Luis Garavito

De grootste seriemoordenaar aller tijden

De grootste seriemoordenaar aller tijden werd geslagen door zijn vader, misbruikt door de buurman en hij kon nauwelijks lezen of schrijven. Hij was alcoholist, had geen vaste woon- of verblijfplaats en zat zonder werk.

Luis ‘La Bestia’ Garavito bekende in april 1999 dat hij 140 jongetjes verspreid over geheel Colombia verkracht en vermoord had, waarvan er in oktober dat jaar 114 gevonden waren. Het verhaal en een video. >>>


De grootste seriemoordenaar aller tijden

Luis Alfredo Garavito Cubillos (Génova, 25 januari 1957) is een Colombiaans seriemoordenaar.

Het totale aantal moorden zou zelfs boven de 300 slachtoffers kunnen liggen, als alle plattegronden kloppen die hij tekende in de gevangenis met daarop plaatsen waar hij zijn slachtoffers dumpte.

Hij kreeg in de lokale media de bijnamen La Bestia (het beest) en Tribilín (Goofy). Garavito werd veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf, op dat moment de hoogst mogelijke straf in Colombia.

De grootste seriemoordenaar aller tijden is Luis Garavito

De grootste seriemoordenaar aller tijden is Luis Garavito

Garavito richtte zich voornamelijk op kinderen van arme gezinnen en straatkinderen van zes tot zestien jaar. Hij bood ze wat te eten en drinken aan en ging dan met ze wandelen in afgelegen gebieden.


Zie hier: levensverwachting 14 jaar korter in gewelddadige landen.


Hij zou zich ook hebben voorgedaan als monnik, liefdadigheidsmedewerker en marskramer om het vertrouwen van zijn vele slachtoffers te winnen.

Zodra zijn slachtoffers moe werden, greep Louis Garavito zijn kans. Hij bond ze vast, verkrachtte en martelde ze. Daarna sneed hij ze de keel af of onthoofde hij ze, waarna hij hun lichamen doorgaans in stukken sneed.

Op de meeste stoffelijke overschotten van Garavito’s slachtoffers zijn ook sporen van marteling gevonden. Na de ontdekking van een massagraf werd oorspronkelijk het bestaan van een satanische sekte vermoed, maar uiteindelijk leidde het spoor naar Garavito.


Filmpje van ‘La Bestia’, de grootste seriemoordenaar ooit

http://youtu.be/S4wU2Ms0SXM

Uit de Telegraaf van 1 november 1999


Zwerver doodt 140 kinderen in Columbia

Van onze correspondent – SANTIAGO, maandag

Een zwervende klusjesman heeft het afgelopen weekeinde tegenover de Colombiaanse politie bekend een van de ergste seriemoordenaars aller tijden te zijn.

De 42-jarige Luís Garavito Cubillos gaf toe over een periode van zeven jaar zeker 140 kinderen te vermoord. De meesten van hen zijn verkracht en gemarteld.

De bekentenis vormt de sluitsteen van een grootschalig onderzoek dat volgde op de ontdekking, twee jaar geleden, van een massagraf met 25 kinderlichamen nabij de stad Pereira.


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie