De mooiste Bond Girls, een mooie top 10

0
De mooiste Bond Girls, een mooie top 10
De mooiste Bond Girls, een mooie top 10

De mooiste Bond Girls, een mooie top 10

De mooiste Bond Girls, want wat doen ze toch altijd hun best om mooie poppetjes te vinden voor een James Bond film. James Bond films seksistisch? Nou met namen als Mary Goodnight, Honey Rider en Pussy Galore valt dat toch wel mee? Hier een top 10 mooiste Bond Girls met voor iedere dam in kwestie een fijn stukje film. You can have me there, you can have me anywhere…

De mooiste Bond Girls, een mooie top 10
De mooiste Bond Girls, een mooie top 10

De mooiste Bond Girls, een mooie top 10

 

10. Pussy Galore

Pussy Galore is de persoonlijke piloot van Auric Goldfinger in de film Goldfinger uit 1964. Pussy wordt gespeeld door Honor Blackman. ‘Galore’ betekent in het Gaelic voor ‘meer dan genoeg’, en de traditie van dubbelzinnige vrouwennamen is voortgezet door Austin Powers met bijvoorbeeld Alotta Fagina.

9. Natalya Simonova

Izabella Scorupco brak in 1995 brak ze internationaal door als actrice door de rol van Natalya Simonova in de James Bondfilm GoldenEye uit 1995.

8. Melina Havelock

Carole Bouquet is het bekendst als Bondgirl uit For Your Eyes Only uit 1981, waarin ze optrad met Roger Moore en de jaren daarna is ze het gezicht geworden van het Franse modehuis Chanel.

7. Mary Goodnight

Mary Goodnight zit in de film The Man With The Golden Gun uit 1974, waar ze gespeeld wordt door Britt Ekland en is de opvolger van Bonds eerste secretaresse.

6. Anya Amasova

Mevrouw uit de film van 1977: The Spy Who Loved Me. Majoor Anya Amasova werd gespeeld door actrice Barbara Bach.

5. Vesper Lynd

In 2006 werd Eva Green gecast als Bondgirl Vesper Lynd voor de Bondfilm Casino Royale, waarin ze samenspeelt met Daniel Craig. Ze is al weer de vijfde Franse actrice die als Bondgirl mag optreden, na Claudine Auger, Corinne Clery, Carole Bouquet en Sophie Marceau.

4. Teresa Di Vicenzo

Diana Rigg werd vooral bekend door haar rol als Emma Peel in de televisieserie De Wrekers, The Avengers, 1965 – 1967, en haar rol in de Bond-film On Her Majesty’s Secret Service uit 1969.

De mooiste Bond Girls, een mooie top 10

 

3. Jill Masterson

Jill Masterson is een personage uit de James Bondfilm en -boek Goldfinger uit 1964 en werd in de film gespeeld door Shirley Eaton.

2. Tatiana Romanova

Tatiana Romanova, Tanya voor haar vrienden, is uit de film From Russia With Love (1963) en ze wordt gespeeld door de Italiaanse actrice Daniela Bianchi en ze “werkt” voor het Rode Leger.

1. Honey Ryder

Ursula Andress is vooral bekend als Bondgirl Honey Ryder in de eerste film van James Bond, Dr. No uit 1962. Omdat ze zo’n zwaar Zwitsers accent heeft is haar stem in de film niet te horen en voor de rol als Bondgirl kreeg Andress een vergoeding van 10.000 dollar.

Geef een reactie