De raarste plaatsnamen ter wereld, een top veel…

0
De raarste plaatsnamen ter wereld, een top veel
De raarste plaatsnamen ter wereld, een top veel

De raarste plaatsnamen ter wereld, een top veel…

Leuterdorf, Dildo, Beffe en Sletten, ja, dat zijn inderdaad een aantal van de raarste plaatsnamen ter wereld. En hier stopt het niet, er zijn er nog veel en veel meer. Als er nog suggesties zijn voegen we die graag toe en het bewijs op foto stellen we ook op prijs! We sluiten af met een filmpje van Herman Finkers over één van de raarste plaatsnamen ter wereld: “Mooi Kloten!”.

De raarste plaatsnamen ter wereld, een top veel
De raarste plaatsnamen ter wereld, een top veel

De raarste plaatsnamen ter wereld

 

Hel in Polen

Hel is een stad in het Poolse woiwodschap Pommeren, gelegen in de powiat Pucki en op het schiereiland Mierzeja Helska en heeft iets meer dan 4.100 bewoners.

Lully in 2x Frankrijk en 1x in Zwitserland

Lully (FR) is een gemeente in het district Broye van het kanton Fribourg in Zwitserland en heeft 1.036 inwoners.

Jeuk in België

Jeuk is een deelgemeente van de Belgische gemeente Gingelom in de provincie Limburg.

Fucking

Fucking-Oostenrijk
Fucking is een dorpje met circa 150 inwoners in het district Braunau am Inn in de Oostenrijkse deelstaat Opper-Oostenrijk en het behoort tot de gemeente Tarsdorf. Fucking is genoemd naar een zekere Focko uit de 6e eeuw en het -ing geeft aan dat het om een nederzetting gaat.

Boerenhol

Boerenhol is een buurtschap in de Zeeuwse gemeente Sluis, in de streek Zeeuws-Vlaanderen, en ligt tussen de dorpen Breskens en Groede.

Rectum in Nederland

rectum
Rectum is een gehuchtje in de Nederlandse provincie Overijssel en heeft ongeveer 370 inwoners.

Aars in Denemarken

Aars is een plaats en voormalige gemeente in Denemarken en maakt sinds 2007 maakt deel uit van de gemeente Vesthimmerland in de regio Noord-Jutland.

Waspik in Nederland

Waspik is een dorpje en voormalige gemeente in Noord Brabant en heeft zo’n 5000 inwoners.

Sletten in Denemarken

Slettenhuis in Sletten
Slettenhuis in Sletten

Sletten er et fiskerleje og en bydel til Humlebæk i Humlebæk Sogn, Fredensborg Kommune i Nordsjælland. Byen er efterhånden vokset sammen med Humlebæk, Toelt og Torpen.

Kut in Kroatië

Vis, de hoofdstad van eiland vis in Koratië bestaat uit twee delen: enerzijds het noordwestelijke deel dat Luka heet en anderzijds het zuidoostelijke deel dat Kut heet. Kut bestaat vooral uit 16de-eeuwse huizen met schilderachtige smalle straatjes.

Leutersdorf (2x) in Duitsland

Wapen-van-LeutersdorfLeutersdorf is een gemeente en plaats in de Duitse deelstaat Saksen en de gemeente maakt deel uit van het Landkreis Görlitz. Leutersdorf heeft 3.774 inwoners. Leutersdorf is ook een gemeente in de Duitse deelstaat Thüringen, en maakt deel uit van de Landkreis Schmalkalden-Meiningen. Deze gemeente Leutersdorf telt maar 253 inwoners.

Beffe in België

Beffe is een landelijk dorp in de Belgische provincie Luxemburg. Het is een deelgemeente van Rendeux.

Kuttekoven in België

Kuttekoven is een klein dorpje in de Belgische provincie Limburg en heeft maar 100 inwoners.

De raarste plaatsnamen ter wereld

 

Anus in Frankrijk


Anus is een plaats in de gemeente Fouronnes (kanton Courson-les-Carrières, arrondissement Auxerre, Yonne, Bourgondië in Frankrijk)

Reet in België

Reet is een dorpje in de Belgische provincie Antwerpen en een deelgemeente van Rumst.

Kloten in Zwitserland

Kloten
Kloten is een gemeente en stad in het kanton Zürich in Zwitserland, ligt in het district Bülach, telt 18.000 inwoners en binnen de gemeentegrenzen bevindt zich de internationale luchthaven van Zürich.

Condom in Frankrijk

Condom is een gemeente in het Franse departement Gers (regio Midi-Pyrénées), heeft 7251 inwoners en de plaats maakt deel uit van het arrondissement Condom.

Dildo in Canada

Dildo
Dildo is een plaats op het schiereiland Avalon op Newfoundland, in de Canadese provincie Newfoundland en Labrador en het ligt zo’n 100 km ten westen van St. John’s, de provinciehoofdstad.

Herman Finkers over Mooi Kloten

Geef een reactie