Mobiele telefoon is viezer dan toiletbril

0
Mobiele telefoon is viezer dan toiletbril
Mobiele telefoon is viezer dan toiletbril

Mobiele telefoon is viezer dan toiletbril

We kenden natuurlijk de baard, toiletbrillen en bacteriën en die waren ook al niet zo fris. Logischerwijze valt er dan ook wel wat aan te merken op het mobieltje.

Dat apparaat wat ook overal komt: in de broekzak, gaat mee naar het toilet, wordt aangeraakt door anderen, etc. etc. Volgens het nieuwste onderzoek zou onze trouwe mobiele vriend zelfs viezer zijn dan de toiletbril bij jullie thuis. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over smartphones op deze website.


Mobiele telefoon is viezer dan toiletbril

Een aantal onderzoekers van het National Centre for Cell Science (NCCS) onder leiding van Yogesh S. Shouche zijn eens flink aan de slag gegaan met de mobieltjes. Shouche en zijn team maken deel uit van de ‘Microbial Culture Collection group’ van het het NCCS en hebben al aardig wat bacteriële en microbische zaakjes onderzocht.


De schermpjes van de mobiele telefoons

De groep onderzoekers bekeek de monsters van schermpjes van 27 verschillende mobiele telefoons. Deze monstertjes werden van de schermpjs afgeschraapt en werden opgekweekt bij 30 graden Celsius.

Het resultaat wast overweldigend. In deze monstertjes vonden ze welgeteld wel 515 verschillende bacteriën en 28 verschillende typen schimmel. Ook heel bijzonder was dat ze bacteriën vonden die resistent zijn voor antibiotica. Dat vindt de World Health Organization weer niet zo fijn in haar strijd tegen de gevaarlijke virussen en schimmels. Eet smakelijk!

Zo vonden ze ook drie nieuwe typen van organismen.  De twee nieuwe bacteriën kregen de namen lysinbacillus telephonicus en microbacterium telephonicum en de schimmel kreeg de naam pyrenochaeta telephoni.

Toiletbrillen en telefoons

William DePaolo,  assitent-professor in het ‘Molecular Microbiology and Immunology Department’ aan de universiteit van Zuid-Californië had al eens goed gekeken naar toiletbrillen. Hij vond op de toiletbril drie verschillende typen van bacteriën.  Op het mobieltje zitten er gemiddeld tussen de tien en twaalf.

Bron en meer informatie: Mobile phones dirtier than toilet seats: study, The Asian, 6 maart 2017


Zie hier de Top 10 meest verkochte smartphones wereldwijd 2021.


Geef een reactie