Eten chocolade na opstaan helpt vetverbranding en verbetert bloedsuikerspiegel

Eten chocolade na opstaan helpt vetverbranding
Eten chocolade na opstaan helpt vetverbranding

Eten chocolade na opstaan helpt vetverbranding en verbetert bloedsuikerspiegel

Is het te mooi om waar te zijn? Opstaan en direct je mond volproppen met chocolade om vet te verbranden? De onderzoekers van het Brigham and Women’s Hospital uit Boston denken van wel.

Zij zeggen dat het ruilen van eieren en spek voor wat chocolade kan leiden tot meer vetverbranding en een verlaging van de bloedsuikerspiegel gedurende de dag. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website.


Eten chocolade na opstaan helpt vetverbranding en verbetert bloedsuikerspiegel


De onderzoekers onderzochten 19 vrouwen die elke ochtend binnen een uur na het wakker worden 100 gram chocolade aten.

De groep consumeerde ook een uur voor het slapengaan dezelfde hoeveelheid chocolade. Het team vergeleek vervolgens de gewichtstoename en andere gezondheidsmetingen met mensen die geen chocolade aten.


Onze vrijwilligers kwamen niet aan ondanks een verhoogde calorie-inname. Onze resultaten tonen aan dat chocolade ad libitum energie-inname verminderde, in overeenstemming met de waargenomen vermindering van honger, eetlust en het verlangen naar zoetigheid zoals aangetoond in eerdere studies.

Marta Garaulet, onderzoekster


Zie hier de Top 10 voedingsmiddelen met de meeste suiker.


Als het gaat om het ontbijt, lijkt de chocolade een goede manier om je stofwisseling op gang te brengen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat het eten van chocolade in de ochtend je vetverbranding kan verhogen. Het verlaagt ook de bloedsuikerspiegel, een belangrijke maatregel voor mensen die risico lopen op diabetes.

’s Nachts leidde het eten van chocolade voor het slapengaan tot veranderingen in het rust- en inspanningsmetabolisme van de deelnemers de volgende ochtend.


Zie hier suiker verpest je slaap.


Bron en meer informatie: Teresa Hernández-González, Rocío González-Barrio, Carolina Escobar, Juan Antonio Madrid, Maria Jesús Periago, Maria Carmen Collado, Frank A. J. L. Scheer, Marta Garaulet: Timing of chocolate intake affects hunger, substrate oxidation, and microbiota: A randomized controlled trial, 23 juni 2021, https://doi.org/10.1096/fj.202002770RR