Top 10 voedingsmiddelen met de meeste suiker

Top 10 voedingsmiddelen met de meeste suiker
Pepermunt

Voedingsmiddelen met de meeste suiker

Suiker, alles zit vol met suiker. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over eten drinken op deze website.


Top 10 voedingsmiddelen met de meeste suiker

Bron: www.voedingscentrum.nl


10. Limonadesiroop – 73 procent suiker

Er zijn verschillende soorten limonade in de hele wereld. In Noord-Amerika en Zuid-Azië is troebele stille limonade de meest voorkomende variant.

Daar is het traditioneel een zelfgemaakte drank met citroensap, water en een zoetstof zoals rietsuiker, eenvoudige siroop of honing.


Zie hier de Top 5 grootste kauwgombedrijven ter wereld 2022.


9. Ingeblikt en gedroogd fruit – tot 75 procent suiker

Gedroogd fruit heeft een lange gebruikstraditie die teruggaat tot het vierde millennium voor Christus in Mesopotamië en wordt gewaardeerd vanwege zijn zoete smaak, voedingswaarde en lange houdbaarheid.


Zie hier suiker verpest je slaap.


8. Chocoladepoeder – 77 suiker

Chocoladepoeder is een mengsel van cacaopoeder en suiker dat ten minste 32% cacaopoeder bevat.


Zie hier het aantal mensen met diabetes wereldwijd 2022.


7. Energiesnoepjes – 82 procent suiker

GGD Nederland en het Voedingscentrum adviseren ouders hun kinderen geen snoepjes van Napoleon Energy te geven. Deze bevatten cafeïne en zijn daarom ongeschikt voor kinderen.


6. Rolfondant – 82 procent suiker

Rolfondant is een suikerpasta die je kunt uitrollen en gebruiken om taarten en cupcakes te bekleden.


Zie hier de Top 10 voedingsmiddelen met de meeste suiker.


5. Snoep zoals drop en winegums – 83 procent suiker

Charles Riley Maynard begon zijn bedrijf in 1880 met het produceren van lekkernijen in een keuken met zijn broer Tom in Stamford Hill, Londen, terwijl zijn vrouw Sarah Ann de klanten bediende.

Maynards-snoepjes groeiden gestaag en werden als bedrijf gelanceerd in 1896. Maynards Wine Gums werden in 1909 geïntroduceerd door Maynards zoon Charles Gordon Maynard.


Zie hier: eten chocolade na opstaan helpt vetverbranding en verbetert bloedsuikerspiegel


4. Stroop – 89 procent suiker

Bij het koken is siroop een specerij die een dikke, stroperige vloeistof is die voornamelijk bestaat uit een oplossing van suiker in water.


3. Vruchtenhagel – 94 procent suiker

Vruchtenhagel is een typisch Nederlands soort broodbeleg in de vorm van hagelslag, en is gemaakt van suiker en smaak- en kleurstoffen (E-104, E-110 en E-124).


2. Schuimkransjes – 97 procent suiker

Ingrediënten Schuimkransjes:

  • 3 eiwitten (90 gram)
  • snuf zout
  • scheutje vanille-extract
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 7 gram maizena
  • sprinkles of musketzaad voor de garnering

Zie hier: eten en drinken in suikerklontjes (een lijst van meer dan 50 producten)


1. Pepermunt – 95 tot 99 procent suiker

Top 10 voedingsmiddelen met de meeste suiker
Pepermunt

Van pepermunt wordt algemeen aangenomen dat het de maag kalmeert, gezien hun associatie met natuurlijke bijproducten van het plantengeslacht Mentha.


Top 10 voedingsmiddelen met de meeste suiker

  1. Pepermunt – 95 tot 99 procent suiker
  2. Schuimkransjes – 97 procent suiker
  3. Vruchtenhagel – 94 procent suiker
  4. Stroop – 89 procent suiker
  5. Snoep zoals drop en winegums – 83 procent suiker
  6. Rolfondant – 82 procent suiker
  7. Energiesnoepjes – 82 procent suiker
  8. Chocoladepoeder – 77 suiker
  9. Ingeblikt en gedroogd fruit – tot 75 procent suiker
  10. Limonadesiroop – 73 procent suiker