Van chocolade word je slimmer (echt waar!)

0
Van chocolade word je slimmer
Van chocolade word je slimmer

Van chocolade word je slimmer

Er was ooit al eens uitgezocht dat je door chocolade te eten beter zou gaan rekenen en dat je er dementie mee zou kunnen vertragen. Nu blijkt dat door de cacao je geheugen toeneemt en dat je abstracte denken ook significant verbeterd. Lees hieronder meer of chocolade en slimmer worden.

 

Van chocolade word je slimmer
Van chocolade word je slimmer

Van chocolade word je slimmer

Chocolade in het basispakket?

Oh ja, en hadden we ja al verteld dat het eten chocolade ook nog eens de kans op hartaanvallen verminderd? Of dat het goed is voor je huid? Dat chocolade goed is voor moeders en hun baby? Lees in de Britse Telegraph alle geneeskracht die het eten van chocolade met zich mee zou brengen. Maar goed, daar gaat dit onderzoek dan weer niet over, het voorgaande was namelijk allemaal al wetenschappelijk uitgezocht.

Het nieuwste onderzoek over chocolade
In het artikel “Chocolate intake is associated with better cognitive function: The Maine-Syracuse Longitudinal Study” in het blad Appetite lezen we dat het eten van chocolade je geheugen en je abstracte denken verbeterd. Psychologe en onderzoekster Merrill Elias:

 

“We found that people who eat chocolate at least once a week tend to perform better cognitively, It’s significant—it touches a number of cognitive domains.”
Merrill Elias, Washington Post

 

Het onderzoek is gebaseerd op de cognitieve mogelijkheden van meer dan 1.000 mensen in staat New York uit de jaren ’70 van de vorige eeuw. In eerste instantie keek men naar de relatie tussen bloeddruk en de prestaties van het brein.

Vijftien jaar geleden vroeg men aan deze personen wat ze aten. Zo konden de onderzoekers zien of de personen uit de groep wel of geen chocolade laten aten en konden zij dit combineren met testen over de cognitieve prestaties van de groep.

Deelnemers die minder dan één keer per week chocolade aten scoorden duidelijk slechter als de mensen die minimaal één keer per week zich bezondigden aan de chocolade. De onderzoekers konden dit met zekerheid stellen omdat de cognitieve prestaties van deze mensen al jarenlang gemeten werden.

 

“Our study definitely indicates that the direction is not that cognitive ability affects chocolate consumption, but that chocolate consumption affects cognitive ability”

Merrill Elias, Washington Post

 

Bron: Georgin E. Crichtona, Merrill F. Elias en Ala’a, Alkerwid,Chocolate intake is associated with better cognitive function: The Maine-Syracuse Longitudinal Study, Appetite, 10 februari 2016

Geef een reactie