Favoriete kleur op internet is blauw

0
Favoriete kleur op internet is blauw
Favoriete kleur op internet is blauw

Favoriete kleur op internet is blauw

Het internet wat we dagelijks zien is blauw, en eigenlijk best wel erg blauw. Een recente studie van ontwerper Paul Herbert laat zien dat de meest bezochte websites ter wereld wel heel vaak blauw gebruiken.

De kleur blauw is op deze websites bijvoorbeeld twee keer zo veel te zien als de de kleuren geel en rood. Lees meer over de kleur van het World Wide Web.


Lees hier ->>> meer over internet op deze website.


Favoriete kleur op internet is blauw

Paul Hebert wilde eens zien wat hij nu zou kunnnen leren van van de kleurenpaletten van ’s werelds meest populaire websites.

Hij bezocht daarvoor de de tien meest populaire websites, waaronder natuurlijk Google, Facebook en Chinese zoekgigant Baidu. Herbert keek naar alle kleuren die men gebruikt op de homepages en welke style sheets er worden gebruikt door de makers.

I was curious what colors were being used by large, popular sites, so I decided to find out.

Paul Herbert


Geen rood, maar blauw

Hij verwachtte eigenlijk dat rood de meest gebruikte kleur zou zijn, maar het bleek dat blauw overduidelijk de meest populaire kleur voor de grootste websites ter wereld is.

Na het verzamelen van de volledige lijst van kleuren die te vinden zijn op deze tien meest populaire deze websites, laat Hebert nu op zijn eigen website zien in een reeks van visuals welke kleuren er gebruikt worden en op welke wijze.


Zie hier de Top 10 populairste autokleuren wereldwijd 2022.


Aardig is bijvoorbeeld om te zien dat bij de giganten Facebook, Google en Baidu veel blauw is te zien op hun homepage.

Blauw is bij deze sites overduidelijk de meest favoriete kleur. Bij Amazon en Yahoo is er dan bijvoorbeeld weer geen echte voorkeur voor een één of andere kleur te zien.


Blauw geeft rust

Op zich is het niet vreemd dat blauw populair is. Blauw ervaren vele mensen als een rustgevende en bijna serene kleur.

Omdat websites vaak niet agressief en onrustig willen overkomen aan de bezoeker is het daarom best wel logisch dat blauw een favoriete kleur is.


 

Geef een reactie