Grootste Belgische bedrijven – Top 10

0
Grootste Belgische bedrijven - Top 10
Grootste Belgische bedrijven - Top 10

Grootste Belgische bedrijven – Top 10

België heeft ook zeker enkele sterren waar het gaat om het bedrijfsleven. Lees meer…


Hier ->>> meer over het bedrijfsleven en hier ->>> meer over België op deze website…


Grootste Belgische bedrijven - Top 10
Grootste Belgische bedrijven – Top 10

Grootste Belgische bedrijven – Top 10


10. Aliaxis – € 2.949 miljard

‘From systems that convey water, chemicals and gases to conduits that carry power and data cabling. From PVC and ABS to PVDF and PE. … Whatever the product or application, our customers can be confident that everything they need for their particular solution will be delivered with the quality and service you expect from an industry leader.’


9. Greenyard – € 4.000 miljard

De onderneming Greenyard is vooral actief in de distributie van verse producten, zoals groenten, fruit, bloemen en planten. Het heeft wereldwijd vestigingen en klanten, waaronder veel retailers in Europa. Greenyard is actief in 27 landen en telt meer dan 9000 medewerkers.


8. Bekaert – € 3.715 miljard

Eén bekende producenten van hoogwaardige staaldraad is Bekaert. Door staaldraadtransformatie worden de eigenschappen van het staal beïnvloed zoals sterkte, buigzaamheid, vermoeiing en vorm. Met deklaagtechnologieën worden de oppervlakte-eigenschappen van het staaldraad verbeterd waardoor de wrijving vermindert of de corrosiebestendigheid verbetert. Per jaar wordt zo’n 3 miljoen ton walsdraad verwerkt door 30.000 medewerkers.


4. Ravago – € 7.050 miljard

‘Ravago provides a superior distribution, resale, compounding and recycling service for plastic raw materials serving sophisticated functions that improve the sustainable quality of our life.’


7. UCB – € 4.178 miljard

Union Chimique Belge is een biofarmaceutisch bedrijf actief op het gebied van onderzoek, ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van biofarmaceutische geneesmiddelen. UCB heeft de focus liggen op neurologie en auto-immuunziekten. Producten die UCB maakt zijn onder meer Cimzia, Keppra (anti-epilepticum), Xyzal, Zyrtec (antiallergisch), Nootropil en Atarax.


6. Proximus – € 5.873 miljard

De Proximus Groep, bestaande uit Proximus nv en de filialen Telindus, Scarlet, Wireless Technologies (The Phone House), Belgacom ICS (BICS) en Skynet is het grootste telecommunicatiebedrijf in België. Proximus heette oorspronkelijk Belgacom Mobile, was tot 2006 een filiaal, tot 2014 de naam voor de mobiele producten en vanaf 2014 de commerciële merknaam voor het hele bedrijf. Sinds juni 2015 is het ook de officiële naam van het telecombedrijf en vervangt het de oude naam Belgacom.


5. D’Ieteren – € 6.472 miljard

Het bedrijf D’Ieteren is een importeur en distributeur van auto’s. D’Ieteren wordt gequoteerd op de beursindices BEL MID en Next 150.


Zie hier de top 20 grootste Belgische uitvindingen.


3. Colruyt – € 9.177 miljard

De onderneming Colruyt is het bekendst is vanwege zijn retailactiviteiten met de Colruyt-supermarkten. Deze groep is echter ook actief in de groothandel, export, techniek en automatisering. Het is een familiebedrijf dat zich ontwikkeld heeft tot een multinationale groep, met de focus op retail en bijhorende activiteiten.


2. Solvay – € 11.403

De firma Solvay is actief in de chemie en plastics. Solvay is te vinden in 56 landen met ruim 29.400 medewerkers in 117 vestigingen. Solvay’s hoofdzetel is te vinden in Brussel.


1. Anheuser-Busch – € 41.121 miljard

AB InBev is de grootste bierproducent ter wereld. Ze maken jaarlijks bijna het 400 miljoen hectoliter bier en 50 miljoen hectoliter frisdrank. De twee belangrijkste markten voor de bierverkopen zijn de Verenigde Staten en Brazilië.

In beide markten wordt bijna 150 miljoen hl bier verkocht ofwel een derde van het totaal. Mexico is de derde markt met bijna 50 miljoen hl. AB InBev heeft in Mexico een marktaandeel van bijna 60% en alleen in Brazilië ligt dit aandeel nog hoger, in de Verenigde Staten is het marktaandeel net geen 50%.

Merken: Stella Artois (dit bier wordt in meer dan 80 landen verkocht), Budweiser (het populairste biermerk in de Verenigde Staten), Corona (Mexico), Leffe, Hoegaarden, Beck’s, Belle-Vue, Jupiler, Piedboeuf, Dommelsch, Hertog Jan en Oranjeboom.


Geef een reactie