Wie kregen de grootste straffen in het Nederlandse voetbal?

Wie kregen de grootste straffen in het Nederlandse voetbal?
Wie kregen de grootste straffen in het Nederlandse voetbal?

Wie kregen de grootste straffen in het Nederlandse voetbal?

Was vroeger alles beter op de Nederlandse velden? Vraag het scheidsrechter Oetelmans. Hij werd in 1975 door een speler van SC Amersfoort met een originele Kung-Fu trap de wedstrijd uitgeschopt. En zo hebben we er nog een aantal kunnen vinden. Verder nog even een verwijzing naar een eerder artikeltje van onszelf over de “Smerigste overtreding ooit op Ewald Lienen”. Verder nog wat heftige beelden en tekst.

Wie kregen de grootste straffen in het Nederlandse voetbal?

 

1. Henk van Ramselaar

Straf: 2,5 jaar

In de Telegraaf van 3 november 1975 lezen we het het volgende:
“Scheidsrechter George Oetelmans uit Amsterdam heeft de wedstrijd SC Amersfoort – Willem II gestaakt doordat hij door speler Henk Ramselaar van Amersfoort in zijn onderbuik was getrapt. Het incident gebeurde nadat Ramselaar eerst het geel en even later het rood te zien had gekregen. De speler nam dit niet en kwam met gestrekt been op Oetelmans af, die hierna groggy in elkaar zakte. Na verzorging in de kleedkamer en na overleg met zijn grensrechter besloot Oetelmans bet duel te staken. Medisch gezien had het wel gekund, maar wij drieën vonden dat optimale omstandigheden om verder te spelen niet aanwezig waren. Iedereen was diep geschokt. Henk Ramselaar over zijn daad: “Ik zie het als een black-out. Het is voor mij niet anders te verklaren, dan dat privé-moeilijkheden mij zover hebben gebracht”.

Alle 750 toeschouwers kregen overigens wel hun geld terug.

2. Maikel Aerts

Straf: 1 jaar

Maikel Aerts mag in 1997 een jaar geen wedstrijden spelen omdat hij was betrapt op het gebruik van cocaïne. Aerts speelde toen voor FC Den Bosch.

3. Hans Kraay junior

Straf: 15 wedstrijden

Hansie, Hansie sloeg als speler van NAC op 15 oktober 1983 scheidsrechter De Vrieze tegen de grond. Eerst kreeg Kraay jr. een straf 24 wedstrijden, maar in hoger beroep werd de straf teruggebracht.

Rachid Bouaouzan

Straf: 10 wedstrijden

Rachid Bouaouzan ging als speler van Sparta op 17 december 2004 met gestrekte benen in op Niels Kokmeijer van Go Ahead Eagles, die daarbij een dubbele beenbreuk opliep. Kokmeijers voetbalcarriere was ten einde.

Henk Vos

Straf: 10 wedstrijden

Op 29 maart 1986 mocht de speler van Willem II één minuut na zijn invalbeurt tegen NAC zijn biezen pakken nadat hij de NAC-speler Hans van den Dungen een klap voor zijn kop had gegeven. Van Dungen moest het doen met een gebroken neus en een ontzette kaak.

David Loggie

Straf: 10 wedstrijden

In 1982 gaat David Loggie namens Sparta gaat het gevecht aan met Huub Stevens van PSV. Loggie werd in dat seizoen voor in totaal 20 wedstrijden geschorst.

Romano Sion

Straf: 10 wedstrijden

Als speler van Haarlem kreeg hij in 1990 tien duels aan de broek na een grove overtreding

We gaan er stevig in en natuurlijk de onvermijdelijke Suarez

Suarez bijt Otman Bakkal (Ajax – PSV) 7 weken Schorsing voor Suarez