Handige tips voor een voorjaarsschoonmaak

0
Handige tips voor een voorjaarsschoonmaak
Handige tips voor een voorjaarsschoonmaak

Handige tips voor een voorjaarsschoonmaak

Wanneer de voorjaarskriebels de overhand hebben genomen en je van plan bent om het huis aan een goede voorjaarsschoonmaak te onderwerpen, dan doe je er goed aan om de volgende tips eens door te nemen. Deze tips ontvingen wij van schoonmakers die onze Helpling app gebruiken. De tips zullen zeker van pas komen.

Handige tips voor een voorjaarsschoonmaak
Handige tips voor een voorjaarsschoonmaak


Handige tips voor een voorjaarsschoonmaak

De lente inspireert veel mensen tot een grondige schoonmaak van het huis, maar wanneer men zich er niet van bewust is hoe intensief een voorjaarsschoonmaak kan zijn, dan kan de hele schoonmaak al snel veranderen in een missie. Hier zijn wat tips die je kunnen helpen om een maximaal resultaat te bereiken.

1. Begin met het identificeren van alle spullen waarvan je afstand wilt gaan doen. Vraag je kinderen om een lijst met kleding en speelgoed te maken waarvan ze weten dat ze die niet meer zullen gebruiken. Verpak ze netjes en breng ze ergens heen waarvan jij weet dat ze andere mensen ten goede kunnen komen.
2. Laat alle mensen in huis een lijst opstellen met wat er dient te worden gedaan. Verdeel de lijst en geef iedereen een aandeel onder het voorwendsel dat ze elkaar zo zullen helpen.
3. Laat iedereen het werk van de anderen beoordelen, zodat zij ervan kunnen leren en deze kennis in hun voordeel kunnen gebruiken.
4. Gebruik de eerste paar dagen van de voorjaarsvakantie om het huis samen schoon te maken. Moedig iedereen aan door af te spreken dat hoe eerder het klaar is, hoe meer tijd je hebt om iets leuks te doen.
5. Maak de voorjaarsschoonmaak af door iets leuks te kopen om het huis te versieren of in te richten. Dit item is jouw ‘herinnering’ aan de voorjaarsschoonmaak van dit jaar.
6. Houd het weer in de gaten om te beslissen wanneer je wat gaat doen. Slecht weer zal perfect zijn om het grootste deel van de dag binnen bezig te zijn. Prachtig weer biedt een goede gelegenheid om de patio en de tuin te doen.
7. Zorg ervoor dat iedereen iets doet in de gemeenschappelijke ruimtes, omdat iedereen ook heeft bijgedragen om ze vies te krijgen.
8. Was items die tegen een stootje kunnen of nat mogen worden, in de vaatwasser of wasmachine.
9. Denk eens na over hoe je de kasten gaat reorganiseren. Kleding op kleur ordenen, kleine voorwerpen in plastic dozen doen, enz.
10. Plan je schoonmaakactiviteiten strategisch. Door ’s avonds de binnenkant van de oven of de badkamer te besproeien, heeft het reinigingsmiddel ruim de tijd om het vuil actief los te maken. Het enige dat je dan de volgende ochtend hoeft te doen, is het oppervlak afvegen om het schoon te maken.
Een goede voorjaarsschoonmaak hoeft niet veel tijd te kosten om een goed resultaat te behalen!

Geef een reactie