, , ,

Aardig zijn voor collega maakt gelukkig, maar je verdient dan wel minder!

Aardig zijn voor collega maakt gelukkig

Aardig zijn voor collega maakt gelukkig, maar je verdient minder

Het is een keuze: wil je gelukkig zijn en rustig slapen of maak je liever promotie? Aan jou de keuze, zo kunnen we concluderen uit een onderzoek van de Universiteit van Californië in Berkeley. Lees meer…


Lees hier->>> meer interessante artikelen over werk op deze website.


Aardig zijn voor collega maakt gelukkig, maar je verdient minder


Voor dit onderzoek is aan 600 werknemers gevraagd om bij te houden hoe ze zich gedroegen op hun. Zij moesten eerlijk opschrijven hoe vaak ze negatief gedrag vertoonden.

Denk bijvoorbeeld aan roddelen of stiekem een ander de schuld geven van iets dat niet goed ging. Daarbij moesten ze ook aangeven of ze ’s-nachts een beetje lekker sliepen.


Zie hier de Top 10 favoriete steden om in te werken 2022.


After people engage in bad workplace behaviors, they come to realize such bad deeds threaten their positive moral self-image, which creates stress. As a result, they may keep ruminating over their stress from work, and thus have trouble falling and staying asleep at night.

Zhenyu Yuan, onderzoeker


Als je je slecht gedraagt op je werk, dan slaat dit vaak na de gedane arbeid op jezelf terug. Boontje komt om zijn loontje, want de klojo spelen op je werk, zorgt in je vrije tijd voor negatieve gedachten, stress en daar ga je weer slecht van slapen.

Dus vriendelijk zijn zorg voor minder stress en een goede nachtrust. Het is dan wel weer zo dat mensen die goed scoren op de karaktereigenschap vriendelijkheid minder betaald krijgen.

Ook wordt de vriendelijke collega veel minder snel gepromoveerd. Ach ja, de aardige sukkel op je werk helpt liever iemand anders en slaat niet zo snel met de vuist op tafel om er een schaaltje bij te krijgen.


Antwoord op de vraag: hoeveel uur per week moet je werken voor goede mentale gezondheid?


Bron en meer informatie: Z. Yuan, C.M. Barnes en Y. Li: Bad behavior keeps you up at night: Counterproductive work behaviors and insomnia in de Journal of Applied Psychology, april 2018


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie