, , , , ,

Hoeveel uur per week moet je werken voor goede mentale gezondheid?

Hoeveel uur per week moet je werken voor goede mentale gezondheid?

Hoeveel uur per week moet je werken voor goede mentale gezondheid?

Werk ik nou te veel of te weinig? De Universiteit van Cambridge en de Universiteit van Salford voorzien ons van een antwoord.

Lees hier ->>> meer over werk op deze website.


Hoeveel uur per week moet je werken voor goede mentale gezondheid?


Vele psychologische onderzoeken hebben aangetoond dat betaald werk voor de meeste mensen gezond is. Het zijn vooral de mensen met de betere banen die een lichamelijke gezondheid laten zien. Ook de geestelijke gezondheid en welzijn zijn bij werkenden beter dan werklozen of economische inactieven.


Zie hier de top 10 meest luie hondenrassen.


Heel mooi allemaal die voordelen van werk, maar er was nog wel één vraag onbeantwoord. Die vraag luidt: wat is de kleinste hoeveelheid betaald werk die gemiddeld het niveau van gezondheid en welzijn zal opleveren dat kenmerkend is voor werknemers in plaats van voor werklozen? Met andere woorden: hoeveel betaald werk is er nodig om een ​​deel of alle lichamelijke en geestelijke gezondheidsvoordelen van het werk te krijgen?


Wist je dat Partners die hun inkomsten delen het gelukkiger zijn zegt onderzoek.


Voor een antwoord op deze vraag keken de onderzoekers hoe veranderingen in werkuren verband hielden met geestelijke gezondheid en tevredenheid in het leven. Dit konden ze volgen bij meer dan 70.000 inwoners van het VK tussen 2009 en 2018.

Acht uur is meer dan genoeg…

De studie laat zien dat wanneer mensen van werkloosheid of thuisblijvend ouderschap overgingen naar betaald werk van acht uur per week, hun risico op psychische problemen met gemiddeld 30%. Grappig is dat ze geen bewijs vonden dat langer dan acht uur werken het welzijn verder verbetert.


Zie hier de top 10 beste nummers van Van Halen met beelden.


‘Het traditionele model, waarin iedereen zo’n 40 uur per week werkt, was nooit gebaseerd op hoeveel werk goed is voor mensen. Ons onderzoek suggereert dat micro-jobs dezelfde psychologische voordelen bieden als fulltime jobs.’ zegt co-auteur en Cambridge-socioloog Senhu Wang.


Zie hier: waar werken de meeste ZZP’ers 2023?


Bron en meer informatie: Daiga Kamerāde, Senhu Wang, Brendan Burchell et al: A shorter working week for everyone: How much paid work is needed for mental health and well-being? in Science Direct, november 2019, https://doi.org/10.1016/j.socscimed.2019.06.006


Zie hier de top 10 jongste doelpuntenmakers in the Premier League aller tijden.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie