Thuiswerken stressvoller dan op kantoor?

0
Hoe houd je je hoofd cool onder alle omstandigheden?

Thuiswerken stressvoller dan op kantoor?

Hoef je eindelijk je pakje brood niet mee te nemen naar kantoor, heb je niet die nare foute ‘Old Spice’ geur van je collega’s om je heen en kun je rustig naar je eigen muziek luisterend je werk doen, blijkt dat toch weer stress op te leven.

Een gezamenlijk rapport van de ILO (International Labour Organization van de Verenigde Naties) en Eurobond merken op dat thuiswerken soms stressvoller is dan op kantoor zitten. Lees meer over het hoe en waarom.


Thuiswerken stressvoller dan op kantoor?

De onderzoekers hebben het afgelopen jaar in 15 landen, waaronder Nederland, interviews gehouden met vele werknemers.

Ze hebben daarbij gekeken naar de verdeling tussen thuiswerken en het werken op kantoor. Van al deze ‘mobiele’ werknemers bleek gemiddeld 41 procent veel stress te ervaren, tegenover 25 procent van onze ‘kantoorpikkies’.


Waarom ervaren thuiswerkers meer stress?

Dat is nog lastig te achterhalen, waarom onze mobiele vrienden zoveel meer stress hebben. Het zou bijvoorbeeld te maken kunnen hebben met een gevoel van ‘eenzaamheid’.

De twijfel kan toeslaan: doet mijn werk er toe, doe ik het goed en doe ik wel genoeg? Dat is wat volgens de onderzoekers nogal wat stress kan opleveren.

Iets anders wat niet geheel onverwacht is, is dat de thuiswerkers meer uren draaien. Daarbij loopt het gewone gezinsleven wel heel erg makkelijk over in ‘werk’. De scheidslijn tussen werk en privé is vaak heel erg dun.

Die extra uren die thuis worden gemaakt leveren waarschijnlijk voor het gezinsleven ook weer extra stress op. Je lijkt zo bijna altijd aan het werk.


Zie hier: persoonlijkheid en tevredenheid met het leven: mensen met ‘Big Five’-kenmerken zijn gelukkiger.


Zijn er oplossingen om als thuiswerker de stress te verminderen?

Zeker, zeker. Hier vindt je een groot aantal tips om je stress te verminderen: Goede anti-stress tips. Handige tips voor de moderne en druk mens.Bron en meer informatie:
ILO en Eurofond: Working anytime, anywhere: The effects on the world of work, Maart 2017


 

Geef een reactie