, , , ,

Matige drinker minder depressief dan geheelonthouder

Matige drinker minder depressief dan geheelonthouder

Het blijkt dat als iemand altijd de Bob is, je toch wat zorgen moet gaan maken. Gallup, een groot onderzoekbureau, heeft dat voor ons uitgezocht.

Mensen die een beetje maat weten te houden met alcohol zijn over het algemeen minder depressief dan de leden van de blauwe knoop. Overigens hebben mensen die dan weer geen maat weten te houden wel een probleem.

Maar goed, wij zien mogelijkheden in het Midden-Oosten: geen bommen, maar drank! Lees meer…

Wees zo vriendelijk onze artikelen te delen, bijvoorbeeld op Facebook. Daar worden wij en andere mensen waarschijnlijk ook blij van!

Matige drinker minder depressief dan geheelonthouder

Matige drinker minder depressief dan geheelonthouder

Volgens Gallup heeft zo’n dertien procent van de matige drinkers wel eens de diagnose depressie in zijn of haar leven gekregen.

Bij de geheelonthouders ligt dat percentage op negentien, terwijl dit bij de zware drinkers 17 procent zou zijn. Er werden voor dit onderzoek ruim 350.000 mensen bevraagd, dus enige betrouwbaarheid durven we er wel aan toe te kennen.

Ook vandaag is de matige drinker minder depressief dan de geheelonthouder. Van de groep niet-drinkers zit op dit moment elf procent niet lekker in zijn of haar velletje en wordt hier voor behandeld.

Van de matige drinkebroers is dit zeven procent, terwijl dit bij acht procent van onze ladderzatte broeders en zusters het geval is.


Let op: sport, geen schermen: de sleutel tot gelukkigere, gezondere kinderen.


Ook als het gaat om het ervaren van positieve emoties op een dag, verslaat de matige drinker ook het niet-drinkende deel van de mensheid.

Op zich is het niet zo vreemd dat de matige drinker zich wel wat gelukkiger voelt. Dit wil zeggen dat hij of zij in vele gevallen een glaasje nuttigt met andere gezellige mensen.

Oftewel: de matige drinkers zijn in ‘positieve interactie’ met anderen en hoeven niet als de gemiddelde alcoholist een probleem weg te drinken.

“Seventy percent of Americans drink, and most don’t have a problem, As long as you keep it in moderation, that misery factor doesn’t come into.”

George Koob, directeur National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism

Een matige drinker is iemand die dagelijks één of twee drankjes consumeert en niet meer dan veertien in de week. Bij vijftien of meer ging je al naar de categorie zware drinker.


Bron en meer informatie: Moderate Drinkers Less Depressed Than Teetotalers, Poll Finds, Sara G. Miller, Livescience, 26 januari 2016


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie