Hoe kan een bedrijfsschadeverzekering je bedrijf beschermen?

0
Hoe kan een bedrijfsschadeverzekering je bedrijf beschermen?

Hoe kan een bedrijfsschadeverzekering je bedrijf beschermen?

Als je een eigen bedrijf hebt, is het belangrijk om je goed te verzekeren. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar toch zijn veel bedrijven niet goed verzekerd. Dit komt vooral doordat je vaak zelf bepaalt welke verzekeringen je wel en niet afsluit als ondernemer.

Een bedrijfsschadeverzekering is een voorbeeld van een niet-verplichte verzekering. Toch is dit wel een handige verzekering, want hiermee kun jij je bedrijf beschermen. Benieuwd hoe dit precies zit? Wij leggen het je in deze tekst uit.


Lees hier ->>> meer over het bedrijfsleven op deze website.


Vermindering van de brutowinst wordt gecompenseerd

Wordt je bedrijf getroffen door een brand, storm, blikseminslag of ontploffing? Dan kan er flink wat schade ontstaan. In het ergste geval is de schade zelfs zo groot dat je bedrijf hierdoor (gedeeltelijk) stil kom te liggen.

Het gevolg hiervan is dat je brutowinst misloopt. Dit kan uiteindelijk tot de nodige financiële gevolgen leiden, zowel voor jezelf als voor je bedrijf. Met een bedrijfsschadeverzekering dek jij je in tegen deze risico’s. Je hebt namelijk recht op een uitkering als er sprake is van een bedrijfsstilstand.

Een verzekeraar keert overigens niet altijd geld uit bij vermindering van de brutowinst door een bedrijfsstilstand. Dit is namelijk alleen het geval als de stagnatie het gevolg is van een verzekerde schade aan het gebouw, huurdersbelang of bedrijfsmiddel.

Bij de meeste verzekeraars ben je in ieder geval verzekerd voor schade door brand, blikseminslag, ontploffing en luchtvaartuigen. Daarnaast kun jij je aanvullend verzekeren voor schade door storm en schade door inbraak, diefstal of vandalisme. De uitkering kun je gebruiken om de financiële gevolgen van de bedrijfsstagnatie op te vangen.


Vaste kosten dekken
Als je bedrijf schade heeft opgelopen, komt er mogelijk geen of (veel) minder geld binnen dan gebruikelijk. De vaste lasten die je hebt, blijven echter gewoon doorlopen. Zo moet je de hypotheek of huur blijven betalen, net als het salaris van het personeel.

Als je geen bedrijfsstagnatieverzekering – zoals een bedrijfsschadeverzekering ook wel genoemd wordt – hebt, moet je deze financiële lasten volledig zelf dragen. Dit kan uiteindelijk grote gevolgen voor je bedrijf hebben.

Verzeker jij je tegen een bedrijfsstilstand? Dan ontvang je een uitkering als je bedrijf tijdelijk stil komt te liggen door een gedekte gebeurtenis. Deze uitkering kun je vervolgens gebruiken om de vaste kosten te dekken.

Hierdoor is de kans een stuk kleiner dat je bedrijf financieel aan de grond komt te zitten. Je kunt je bedrijf op deze manier rustig weer opbouwen, zonder dat je je zorgen hoef te maken over de financiën.


Uitkering om je bedrijf te herstellen

Is een groot deel van je bedrijf verloren gegaan door een brand of ontploffing? Dan kost het flink wat geld om alles te herstellen. Als je bedrijf bijna volledig opnieuw opgebouwd wordt, kan het goed zijn dat je hier een paar ton voor nodig hebt.

De kans is groot dat je niet in staat bent om dit allemaal zelf op te hoesten, waardoor dit mogelijk het einde van je bedrijf betekent.

Uiteraard wil je je bedrijf niet beëindigen door iets waar je zelf geen invloed op hebt. Met een bedrijfsschadeverzekering voorkom je dit. De uitkering die je van een verzekeraar ontvangt, kun je namelijk gebruiken om je bedrijf opnieuw op te bouwen.

Doordat een groot deel van de kosten gedekt worden, hoef je amper iets uit eigen zak te betalen. Hierdoor bescherm jij je bedrijf tegen de (financiële) gevolgen van een bedrijfsstagnatie.


 

Geef een reactie