Hoe maak je een katapult? (met instructievideo’s)

0
Hoe maak je een katapult
Hoe maak je een katapult?

Hoe maak je een katapult? (met instructievideo’s)

Het wordt natuurlijk ook weer kouder deze dagen en om die dagen door goed en zinvol in te vullen gaan we nu aan de slag met de cursus: Hoe maak je een katapult? Oftewel: de zoveelste handige instructie…

(PS: Wees zo vriendelijk onze artikelen te delen op bijvoorbeeld op Facebook. Daar worden wij en andere mensen waarschijnlijk ook blij van!)

Hoe maak je een katapult
Hoe maak je een katapult?

Hoe maak je een katapult?

Het best is om te beginnen met stevige en jonge V-vormige tak. De tak moet jong zijn zodat deze flexibel is en niet uitgedroogd is en daardoor zou kunnen afbreken. Buigzaam en sterk en sterk luidt het devies zodat onze tak ook de spanning kan verdragen wanneer je hem aanspant. De V-vorm moet ongeveer een centimeter of vijftien groot zijn en het handvat een centimeter of tien. Ook twee mooi gebogen stukken betonijzer (te vinden op iedere bouwplaats) van 20 millimeter of meer maken samen een mooie katapult.

Hoe maak ik een katapult
Betonijzer

Het elastiek
Om een steen weg te schieten kun je bijvoorbeeld de ouderwetse postelastieken gebruiken. Wij bevelen minimaal vier elastieken per kant aan, met in het midden een lederen lapje op de steen of het kogellagertje in te doen. Voor de degenen die bij Action komen, raden we aan om om zo’n gymnastiek pullband met vijf elastieken aan te schaffen. Deze elastieken zijn gemakkelijk lost te maken en geweldig te gebruiken als elastiek voor je katapult.

Om iets weg te kunnen schieten heb je in het midden van je elastiek een leertje nodig van 5 bij 3,5 centimeter. In het leertje mak je links en recht, niet te dicht bij de kant , twee gaatjes. Het elastiek haal je door die twee gaatjes en je bevestigt het elastiek aan de katapult. Zor er voor dat het elastiek goed vast zit, zodat het niet in je gezicht springt.

Hoe maak je een katapult en wat hebben we dus nodig?

  • Acht (postbode) elastieken, of dat pullband van de Action
  • Tak met Y vorm, of twee stevige stukken betonijzer
  • En stukje leer van 5 bij 3,5 centimeter
  • Ducktape of ander tape voor het handvat en/of de stukken betonijzer bij elkaar te houden (lassen is beter!)
  • Mes en zaag
  • Priem, perforator of pons

En… Schieten maar! Schiet niet op mensen en dieren, want je kunt ze heel erg verwonden!

De Belgen zij overigens helemaal waus van katapultschieten en hebben zelfs een officiƫle hobbyclub voor katapultliefhebbers: De Katapultbond!

Video 1: Hoe maak je een katapult?

Video 2: Hoe maak je een katapult?

Video 3: Hoe moet ik een katapult maken? (ook leuk)

http://youtu.be/1RrOZEtTMUc

Video 4: Hoe moet ik een katapult maken? (ook leuk)

Geef een reactie