Lelijkste hondenrassen ter wereld – Een minder fraaie top 10

0
Peruaanse naakthond
Peruaanse naakthond

Lelijkste hondenrassen ter wereld – Een minder fraaie top 10

Hier heb je de tien lelijkste honden op een rij. De volgorde zou is zeer discutabel en natuurlijk zullen we best wel een hondenrasje zijn vergeten. Nou, kijk, lees en oordeel zelf maar…


Lelijkste hondenrassen ter wereld – Een minder fraaie top 10

Lees hier->>> meer over honden op deze website…


10. Affenpinscher

De affenpinscher is een hondenras afkomstig uit Duitsland. De Affenpinscher is een waak- en gezelschapshond. Vroeger werd hij ingedeeld bij de ruwharige dwergpinscher. Hij werd reeds in de vijftiende en begin zestiende eeuw door de kunstenaars Jan van Eyck en Albrecht Dürer geportretteerd.

Affenpinscher
Affenpinscher

9. Peruaanse naakthond

In eigen land heet het ras Perro sin Pelo del Peru. Maar heeft ook namen als Viringo, Perro Chimú, Perro Calato. Volgens de FCI, heet het ras in het Nederlands Peruaanse naakthond.

Peruaanse naakthond
Peruaanse naakthond

8. Mexicaanse naakthond

De Mexicaanse naakthond is een hondenras met als belangrijkste kenmerk haarloosheid. Het is de nationale hond van Mexico, waar het ook zijn oorsprong vond. In eigen land heet het ras “Xoloitzquintle”. Het woord is afgeleid van twee Azteekse woorden; Xolotl (God van de onderwereld) en Itzquintle (Hond). Zodoende betekent het woord dus “Hond van Xolotl”.

Mexicaanse naakthond
Mexicaanse naakthond

7. Mastino napoletano

De evolutie van de Mastino napoletano gaat zover écht bekend terug naar begin 1900. In Zuid-Italië zijn Mastini napoletani uit vroegere tijden met name bekend om kleine buffelkuddes (die gehouden werden voor de Mozzarella-kaas) tegen aanvallen van wolven te bewaken.

De hond heeft een lange ontwikkeling doorgemaakt tot wat hij nu is. De hond is tegenwoordig door zijn krachtige en imponerende uiterlijk, en evenwichtige aard een waakhond.

 Mastino napoletano
Mastino napoletano

6. Chinese Crested

Chinese gekuifde naakthond
Chinese gekuifde naakthond

Wist je dat veganistisch voedsel gezondst is voor honden.


5. Engelse Bull Terriër

Waar de Chinese naakthond oorspronkelijk vandaan komt is niet echt zeker. Maar sinds de 13e eeuw legt men de link met China. Hoewel men daar de basis voor het huidige ras heeft gelegd, zijn er aanwijzingen dat de hond oorspronkelijk uit Afrika komt. Aan het eind van de 19e eeuw kwamen de honden naar Europa.

De bulterriër, zoals die tegenwoordig bekend is, is omstreeks 1860 in Engeland ontstaan. Door ‘doggen’ (buldoggen of bulmastiffs) met terriërs te kruisen ontstond een kleine, snelle, behendige, maar toch sterke vechthond, die ‘Bull-and-Terrier’ werd genoemd.

Engelse bull terriër
Engelse Bull Terriër

4. Hongaarse Puli

De puli is een kleine Hongaarse herdershond met een zeer markante vacht. Het ras is verwant met de pumi en met andere langharige herdersrassen, waaronder de schapendoes. Er wordt beweerd dat de puli afkomstig is uit Mesopotamië, en daarmee tot de oudste hondenrassen behoort, maar dat is een hoax.

Hongaarse Puli
Hongaarse Puli

3. Bedlingtonterriër

De oorsprong van de bedlingtonterriër laat zich tot in de 18e eeuw terugvervolgen. In het midden van de 19e eeuw werd het ras met de whippet gekruist. Hij was op de rattenjacht gespecialiseerd en werd ook in de bergbouw ingezet.

 Bedlingtonterriër
Bedlingtonterriër

2. Griffon Bruxellois

De griffon bruxellois (Brussels griffonnetje) is een klein hondenras, afkomstig uit België. De griffon bruxellois onderscheidt zich door de rode haarkleur van de zwarte ruwharige griffon belge en door zijn ruwe vachtstructuur van de kortharige petit brabançon. Deze hond heeft een kleine, vierkante lichaamsbouw met een rode en harde, of ruwharige vacht.

Griffon Bruxellois
Griffon Bruxellois

1. American Staghound


 

Geef een reactie