Leukste attracties in Nederland 2016 per provincie

0
Leukste attracties in Nederland 2016
Leukste attracties in Nederland 2016

Leukste attracties in Nederland 2016 volgens de leden van de ANWB

Je wilt naar buiten, iets zien, ontdekken, bezoeken, maar wat zou je nou eens moeten doen? De lezers van de ANWB-Gids, en dat zijn er heel erg veel, hebben op deze vraag antwoord gegeven en de prijswinnaars zijn bekend. Het goud is voor de Apenheul, het zilver gaat naar GaiaZOO en het brons is voor het DierenPark Amersfoort. Verder laten we hier ook de top drie per provincie zien, met een linkje naar de betreffende website van de attractie.

Leukste attracties in Nederland 2016
GaiaZOO, leukste attracties in Nederland 2016

Leukste attracties in Nederland 2016 volgens de leden van de ANWB

Wij gaan lustig door met het verzamelen van Uitjes in Nederland en de rest van de wereld. Wat moet je gezien hebben, waar moet je geweest zijn voordat je tussen de zes planken verdwijnt. Hier zie je onze complete lijst met Uitjes. Zie voor de ander dierentuinen ook het artikel: De tien meest bezochte dierentuinen van Nederland. Daar kun je ook het één en ander vinden over de top drie van de ANWB-lezers, want het zijn allemaal dierentuinen.

Verder staan er in de onderstaande lijst van Leukste attracties in Nederland 2016 vele voor ons onbekende uitjes. Iedere provincie heeft zo wel iets bijzonders waarvan wij geen weet hadden voordat de lezers van de ANWB met deze attracties op de proppen kwamen. Het lijkt er overigens wel op dat sommige attracties ook heel erg hun best hebben gedaan om in deze lijst te komen. Want waar is de Efteling en waar is bijvoorbeeld Blijdorp?

Geef een reactie